Lahjoitus Helsingin rakennusmestarit ja -insinöörit amk ry:ltä

19.10.2018

Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry. on tehnyt lahjoituksen Metropolialle. Se on halunnut siten osallistua pääkaupunkiseudun ainoan suomenkielisen amk-insinöörikouluttajan ja Suomen suurimman ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Metropoliaa menestymään perustehtävissään − ja kannustaa alan muita toimijoita samaan.

Metropoliassa on Suomen suurin rakennusalan koulutuskeskittymä. Sen merkitys kasvaa entisestään ja profiili valtakunnallisena ykköstoimijana voi kehittyä kukoistukseen lahjoitusten avulla. Samalla Myllypuron uusi kampus saa myötätuulta siipiensä alle.

”Yhdistyksemme jäsenet ovat uuden työnjohdon tai perinteisen teknikon koulutuksen suorittaneita rakennusmestareita ja rakennusinsinöörejä. He toimivat usein rakennustuotannon johto-, suunnittelu-, hankinta- ja valvontatehtävissä talonrakentamisessa, infran puolella tai talotekniikassa. Heitä ja rakennusalan opiskelijajäseniä on meillä noin 1700,” kertoo Helsingin rakennusmestarien puheenjohtaja Hannu Vehviläinen.

Helsingin yhdistyksellä on pitkät perinteet, sillä se on perustettu jo vuonna 1906. Henkilöjärjestönä sen toiminnan keskiössä on jäsenten ammattitaidon ylläpitäminen ja edistäminen. Samalla tärkeää on kehittää rakentamisessa ja kiinteistöalalla työskentelevien toimihenkilöiden yhteistyötä.

”Myllypuroon sijoittuu ensi vuonna koko rakennus-, talo-, kiinteistö- ja maanmittaustekniikan sekä työnjohdon ja rakennusarkkitehtuurin koulutus. Myös Stadin ammattiopisto keskittää rakennusalan toisen asteen ammatillisen koulutuksen Myllypuroon. Se mahdollistaa innostavan yhteistyön, monipuolisen käytännön työmaaosaamisen ja tarkoituksenmukaiset koulutuksen nivelvaiheet”, toteaa Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Metropolian rakennusala ja sen työnjohdon koulutus haluavat olla tulevaisuudessakin laadukas ja käytäntölähtöinen, työelämän arvostama toimija. ”Meille on tärkeää, että Metropolia tunnetaan rakentamisen moniosaajana niin perus- kuin täydennyskoulutuksessakin ja että opiskelijamme menestyvät alan tehtävissä. Haluamme käydä säännöllistä keskustelua rakennusmestareiden ja -insinöörien osaamistarpeista ja koulutuksen ajantasaisuudesta”, sanovat yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer ja rakennustekniikan osaamisaluepäällikkö Mika Lindholm.

Metropolia kiittää lämpimästi Helsingin rakennusmestarit ja -insinöörit ry:tä lahjoituksesta. Se koetaan niin opiskelijoiden kuin henkilöstön keskuudessa tärkeänä eleenä ja arvostuksen osoituksena työelämän osaamishaasteissa. Metropolian varanhankinta on edelleen käynnissä, sillä 31.12.2018 mennessä tehdyistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahan.

Lisätietoja:

Tuire Ranta-Meyer, johtaja, yhteiskuntasuhteet
tuire.ranta-meyer@metropolia.fi
GSM 050 5262002
Helsingin rakennusmestarit ja -inisnöörit AMK ry.
Lahjoita Metropolialle

lahjoita.metropolia.fi/


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

16.01.2019

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää

11.01.2019

Vaisalalta 25 000 euron lahjoitus tekniikan koulutukseen

Metropolia on saanut varainhankintakampanjaansa lahjoituksen suomalaiselta ympäristönmittauksen, -monitoroinnin ja -havainnoinnin maailman markkinajohtaja Vaisala Oyj:lta. 25 000 euron tuki on osoitettu tekniikan koulutusalalle. Vaisalan toiminnalle on ominaista teknologiajohtajuus, aktiivinen ...

Lue lisää


1 - 7 / 1643

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme