Lahjoitus Helsingin rakennusmestarit ja -insinöörit amk ry:ltä

19.10.2018

Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry. on tehnyt lahjoituksen Metropolialle. Se on halunnut siten osallistua pääkaupunkiseudun ainoan suomenkielisen amk-insinöörikouluttajan ja Suomen suurimman ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea Metropoliaa menestymään perustehtävissään − ja kannustaa alan muita toimijoita samaan.

Metropoliassa on Suomen suurin rakennusalan koulutuskeskittymä. Sen merkitys kasvaa entisestään ja profiili valtakunnallisena ykköstoimijana voi kehittyä kukoistukseen lahjoitusten avulla. Samalla Myllypuron uusi kampus saa myötätuulta siipiensä alle.

”Yhdistyksemme jäsenet ovat uuden työnjohdon tai perinteisen teknikon koulutuksen suorittaneita rakennusmestareita ja rakennusinsinöörejä. He toimivat usein rakennustuotannon johto-, suunnittelu-, hankinta- ja valvontatehtävissä talonrakentamisessa, infran puolella tai talotekniikassa. Heitä ja rakennusalan opiskelijajäseniä on meillä noin 1700,” kertoo Helsingin rakennusmestarien puheenjohtaja Hannu Vehviläinen.

Helsingin yhdistyksellä on pitkät perinteet, sillä se on perustettu jo vuonna 1906. Henkilöjärjestönä sen toiminnan keskiössä on jäsenten ammattitaidon ylläpitäminen ja edistäminen. Samalla tärkeää on kehittää rakentamisessa ja kiinteistöalalla työskentelevien toimihenkilöiden yhteistyötä.

”Myllypuroon sijoittuu ensi vuonna koko rakennus-, talo-, kiinteistö- ja maanmittaustekniikan sekä työnjohdon ja rakennusarkkitehtuurin koulutus. Myös Stadin ammattiopisto keskittää rakennusalan toisen asteen ammatillisen koulutuksen Myllypuroon. Se mahdollistaa innostavan yhteistyön, monipuolisen käytännön työmaaosaamisen ja tarkoituksenmukaiset koulutuksen nivelvaiheet”, toteaa Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Metropolian rakennusala ja sen työnjohdon koulutus haluavat olla tulevaisuudessakin laadukas ja käytäntölähtöinen, työelämän arvostama toimija. ”Meille on tärkeää, että Metropolia tunnetaan rakentamisen moniosaajana niin perus- kuin täydennyskoulutuksessakin ja että opiskelijamme menestyvät alan tehtävissä. Haluamme käydä säännöllistä keskustelua rakennusmestareiden ja -insinöörien osaamistarpeista ja koulutuksen ajantasaisuudesta”, sanovat yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer ja rakennustekniikan osaamisaluepäällikkö Mika Lindholm.

Metropolia kiittää lämpimästi Helsingin rakennusmestarit ja -insinöörit ry:tä lahjoituksesta. Se koetaan niin opiskelijoiden kuin henkilöstön keskuudessa tärkeänä eleenä ja arvostuksen osoituksena työelämän osaamishaasteissa. Metropolian varanhankinta on edelleen käynnissä, sillä 31.12.2018 mennessä tehdyistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahan.

Lisätietoja:

Tuire Ranta-Meyer, johtaja, yhteiskuntasuhteet
tuire.ranta-meyer@metropolia.fi
GSM 050 5262002
Helsingin rakennusmestarit ja -inisnöörit AMK ry.
Lahjoita Metropolialle

lahjoita.metropolia.fi/


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Riitta Konkola jatkaa varapuheenjohtajana Arenen hallituksessa, Matti Sarén uutena jäsenenä hallitukseen

15.11.2018

Rehtori Matti Sarén Kajaanin ammattikorkeakoulusta valittiin Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen hallituksen jäseneksi vuosille 2019-2020.
Sarénin tehtävä Arenen hallituksen jäsenenä astuu voimaan välittömästi.
Arenen hallituksessa jat...

Lue lisää

Vantaan Energia tehnyt lahjoituksen Metropolialle

15.11.2018

Vantaan Energia Oy lahjoittaa Metropolian varainhankintakampanjaan 25.000 euroa ja kohdentaa lahjoituksen tekniikan koulutusalalle. Tänä vuonna tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahan, joten Vantaan Energian lahjoituksesta on Metropolialle moninkertainen h...

Lue lisää

Hankkeet apuna nuorten ylisukupolvisen syrjäytymisen ehkäisyssä

14.11.2018


Matti-, Motiivi- ja Auta miestä mäessä -hankkeet järjestivät 7.11.2018 yhteisseminaarin Minne miehen matka 2, joka on jatkoa vuosi sitten järjestetylle seminaarille. Seminaari, kuten itse hankkeetkin, pureutui tärkeään ja ajankohtaiseen aiheeseen: heiko...

Lue lisää

SIMHE-seminaarissa paneuduttiin maahanmuuton vastuukorkeakoulutoimintaan

12.11.2018

Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaamisen hyödyntäminen ja työllistyminen on Suomelle välttämätöntä. Heidän ohjautumistaan tarkoituksenmukaisille ura- ja koulutuspoluille tuetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman maahanmuuton vastu...

Lue lisää

12.11.2018

Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&minus...

Lue lisää

09.11.2018

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedellytys
...

Lue lisää

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali (1881...

Lue lisää


1 - 7 / 1605

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015