Sydänsairaat ikäihmiset tarvitsevat digiapua - lähde mukaan sydändigihankkeeseen digineuvojaksi

30.10.2018

Metropolia Ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijat ovat mukana Sydändigineuvonta – toimintamallin kehittäminen yhteistyössä HYKS:n, EJY:n/OLKA:n, Metropolian ja Eläkkeensaajien keskusliiton kanssa.

Hankkeen tarkoituksena on sydänsairastuneiden omahoidon tukeminen ja sosiaalisen eristäytyneisyyden ennaltaehkäisy sydändigineuvonnan avulla. Hankkeessa kehitetään valtakunnallista sydändigineuvontatoimintamallia.

Hankkeen tavoitteena on sydänpotilaiden omahoidon tukeminen sydändigitoimintamallin avulla. Digitaitoja tukemalla voidaan edistää sydänpotilasta tiedostamaan entistä paremmin oman vastuunsa omahoidosta ja arjen sujuvuudesta. Digineuvonnalla opastetaan sydänpotilasta löytämään internetistä tietoa toipumisesta, sydänterveydestä, omahoidosta ja vertaistuesta. Internetin avulla sydänpotilas löytää vertaistukea puhelimitse, kasvotusten tai sähköisesti ja saa uusia sosiaalisia verkostoja.

Hankkeen pilottivaihe käynnistyi elokuussa 2018 ja tällä hetkellä mukana toimii seitsemän terveysalan opiskelijaa.

Hankkeessa mukana toimiva sairaanhoidon opiskelija Teija Nuikka kertoo ohjauskokemustensa perusteella sydänpotilaiden pitävän digiohjausta hyödyllisenä ja tärkeänä.

Tietosuojakysymykset askarruttavat ikäihmisiä ja pelko siitä, että tekee jotain väärin ja samalla luovuttaa omia tietojaan internettiin. Osalla ikäihmisistä ei ole kiinnostusta eikä halua oppia käyttämään digilaitteita ja sitäkin päätöstä tulee kunnioittaa.

Valmistuvan sairaanhoitajan näkökulmasta Teija korostaa hankkeessa toimimisen hyötyinä asiantuntijan rooliin kasvamisen lisäksi digineuvojana toimiminen vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa ohjaustilanteissa. Kontaktin luominen vieraisiin ihmisiin vapaaehtoistyössä on uudenlainen kokemus sairaalamaailman ulkopuolella toimiessa. Digineuvojat saavat uusia kokemuksia erilaisten ihmisten kohtaamisesta ja pääsevät auttamaan uudella tavalla. Teijan mukaan Kolmannen sektorin toimintaa terveyden edistämisessä ja hyvinvoinnin tukemisessa saa hankkeessa toimiessa uuden ulottuvuuden.

Digikouluttajia tarvitaan hankkeeseen tulevina vuosina jatkuvasti lisää. Teija rohkaisee ja kannustaa hakeutumaan mukaan hankkeeseen digineuvojaksi.

Lisätietoja

Ulla Vaherkoski
lehtori
Kliinisen hoitotyön ja ensihoidon palvelut
p. 040 334 5994
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

16.01.2019

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää

11.01.2019

Vaisalalta 25 000 euron lahjoitus tekniikan koulutukseen

Metropolia on saanut varainhankintakampanjaansa lahjoituksen suomalaiselta ympäristönmittauksen, -monitoroinnin ja -havainnoinnin maailman markkinajohtaja Vaisala Oyj:lta. 25 000 euron tuki on osoitettu tekniikan koulutusalalle. Vaisalan toiminnalle on ominaista teknologiajohtajuus, aktiivinen ...

Lue lisää


1 - 7 / 1643

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme