Sosiaali- ja terveysala tarvitsee myös liiketoiminnan osaajia

30.11.2018

Sote-uudistus vaatii niin sote-alan kuin taloudenkin osaajia. 3AMK:n sote-liiketoiminnan osaajan osaamispolku vastaa juuri tähän tarpeeseen ja tarjoaa kokonaiskuvan siitä, mikä sote-järjestelmä on ja miten sitä rahoitetaan.

Kelan tutkimusprofessorin, polulla luennoineen Hennamari Mikkolan mukaan sosiaali- ja terveysalan osaaminen yhdistettynä talousosaamiseen hyödyttää sote-alaa.

– Alalle avautuu tulevaisuudessa todennäköisesti kaikenlaisia uusia työpaikkoja, joissa sote-rahoituskuvioiden ymmärrystä ja osaamista tarvitaan, Mikkola sanoo.

Osaamispolulla eri alojen ihmiset yhdessä

Monialainen osaamispolku tarjoaa relevanttia sisältöä eri alojen opiskelijoille. Syksyllä 2018 toteutetulla polulla oli opiskelijoita niin sosiaali- ja terveysalan kuin liiketoiminnankin puolelta.

– Osaamispolun parhaita juttuja oli ehdottomasti se, että siinä oli eri alojen ihmisiä yhdessä.Kaikilla on erilaista osaamista, Laureassa sosionomiksi opiskeleva Hanna-Leena Saavalainen sanoo.

3AMK-osaamispolku kiinnitti Saavalaisen ja Metropolian sairaanhoitajaopiskelija Jonna Mäkysen huomion, koska se kuulosti tehokkaalta ja monipuoliselta kokonaisuudelta, joka sopii hyvin täydentäviin opintoihin.

– Opin uuden tulokulman sote-alalle ja liiketoiminnasta osana sosiaali- ja terveyspalveluja. Sote on paljon muutakin kuin käsillä tekemistä, Mäkynen sanoo.

Onko ajankohtaisempaa asiaa kuin sote?

Liiketalouden opiskelijoille Essi Virtaselle ja Markus Paakkoselle molemmat alat ovat tuttuja. Heillä on sote-alan työkokemusta ja koulutus, ja nyt sote-liiketoiminnan osaajan osaamispolku tarjoaa mahdollisuuden yhdistää nykyinen tutkinto aiempaan osaamiseen.

Paakkonen haluaisi yhdistää lääketeollisuutta ja liiketaloutta, Virtaselle polku tarjosi sosiaali- ja terveysalasta syventävää tietoa, jota voi hyödyntää omalla työpaikalla.

Molemmat pitivät polun case-työskentelystä kuten myös 3AMK:n yhteistyöstä, joka toi eri alojen opiskelijat yhteen.

Sosiaali- ja terveysalan ajankohtaisuuden vuoksi osaamispolkua voi suositella kaikille, sanoo Virtanen.

– Voiko olla ajankohtaisempaa asiaa kuin sote? Millään alalla ei välty sotelta! Asia koskee jokaista myös henkilökohtaisella tasolla.

3AMK:n järjestämä sote-liiketoiminnan osaajan osaamispolku toteutettiin syksyllä 2018 ensimmäistä kertaa, ja se koostui kolmesta opintojaksosta. Ensin keskityttiin sosiaali- ja terveystalouteen sekä terveysalaan liiketoimintaympäristönä.

Viimeinen opintojakso oli työelämälähtöistä case-työskentelyä, jossa tilaajina olivat Kela ja Disior Oy. Opiskelijat ideoivat sote-uudistuksen myötä lisääntyvän valinnanvapauden toteuttamista Kelan palveluissa. Terveysteknologia-alan startup-yritys Disior Oy:lle opiskelijat toteuttivat kokonaisvaltaisen analyysin yrityksen toiminnasta.

Sote-liiketoiminnan osaajan osaamispolku järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2019. Ilmoittautuminen polulle alkaa keväällä 2019.


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015