Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

07.12.2018

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.

3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasilitoidun prosessin sekä avoimen ilmapiirin hankeaihioiden kehittämiseen intensiivijaksoina, joissa hyödynnetään palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmiä.

Tämän syksyn hanketiimeissä oli mukana yhteensä 50 henkilöstön jäsentä kaikista kolmesta ammattikorkeakoulusta. Tiimien työskentelyn tavoitteena on synnyttää hankehakemuksia, joissa hyödynnetään 3AMK:n monialaista osaamista ja asiantuntijuutta.

Idea- ja tiimihausta kertyi 10 jatkokehitettävää hankeaihiota, joista päätöstilaisuuteen mennessä hankehakemuksiksi oli päätynyt kolme.

Aiemmilla kahdella ProjektiBoosteri-kierroksella on ollut mukana yhteensä noin 120 ihmistä ja niiden tuloksena on syntynyt yhdeksän hankehakemusta.

Syksyn aikana aihiosta hakemukseksi

Syksyn aikana järjestettyjen yhteisten työpajapäivien aikana tiimit kehittivät hankeaihioitaan mm. miettimällä rahoitusinstrumentteja ja harjoittelemalla ideansa pitchaamista.

Tiimit tapasivat myös rahoitusasiantuntijoita mm. Business Finlandilta ja Helsingin EU-toimistosta.

Helsingin EU-toimiston rahoitussparraaja Ilkka Myllymäki saapui paikalle Brysselistä. Hänestä ProjektiBoosteri-konsepti on erinomainen.

– Face to face -tapaamiset ja yhdessä ideointi tuovat selkeästi lisäarvoa sekä hankkeille että rahoittajille, Myllymäki sanoo.

Vuoden viimeisessä ProjektiBoosteri-tapaamisessa hanketiimit loivat roadmapit, joiden avulla työskentelyä jatketaan ohjatun prosessin jälkeen.

Fasilitaattori Mikko Korpela arvioi, että syksyn kierrokselta päätyisi hakemuksiksi asti vielä 4-5 hankeaihiota.

– Tällä kierroksella haetaan enemmän pieniä summia, joilla kokeillaan ja varmistetaan idean toimivuus käytännössä. Toivotaan, että mahdollisimman moni hanke löytää rahoituksen, Korpela sanoo.

Jatkossa mukaan enemmän yrityksiä

Ensi kevään ProjektiBoosteri-kierros on Haaga-Helian koordinoima.

– 3AMK:n ensi vuoden tavoitteena on tuplata yhteinen TKI-volyymi nykyisestä, mihin ProjektiBoosteri on hyvä työkalu, sanoo Haaga-Helian TKI-johtaja Satu Koivisto.

Koivisto toivoo, että Haaga-Heliassa voitaisiin kehittää ProjektiBoosterin konseptia ja toimintaa yhä pidemmälle. Ajatuksena on mm. ottaa yrityksiä toimintaan mukaan entistä aiemmin ja enemmän.

Jatkossa ProjektiBoosterin alkuvaiheeseen eli ideoiden ja tiimien koostamiseen sekä kickoffiin tulisi panostaa lisää, toivoo fasilitaattori Mikko Korpela. Tavoitteena on saada alkuideoinnin tuloksena 10-15 laadukasta hankeideaa, joille on tunnistettu aito tarve.

Idea- ja tiimihaku uudelle ProjektiBoosteri-kierrokselle alkaa alkuvuodesta 2019 ja siitä tiedotetaan myöhemmin.

ProjektiBoosteri on Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian keskinäinen keino lisätä 3AMK:n yhteisten TKI-hankkeiden syntymahdollisuuksia ja toiminnan merkitystä. ProjektiBoosteri on tapa toimia yhdessä. Se tuo henkilöstön monialaisesti yhteen 3AMK-tasolla. Se tarjoaa sisäisesti ja ulkoisesti fasilitoidun prosessin sekä avoimen ilmapiirin hankeaihioiden kehittämiseen niiden esiselvitys- ja valmisteluvaiheessa uusiksi hankehakemuksiksi.

Seuraa toimintaa sosiaalisessa mediassa #ProjektiBoosteri​


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää

05.12.2018

FABULOUS NEWS - toimintaterapian toinen kansainvälinen lukukausi alkaa

 Vuoden 2018 alussa allekirjoitettiin sopimus yhteisen 30 opintopisteen lukukauden toteuttamisessa yhteistyössä Metropolia AMK:n toimintaterapian, Belgian Artevelde University Collegen ja Itävallan FH Campus Wienin kanssa.
Sopimus mahdollistaa vuosittain kymmenelle opiskelijalle kust...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015