Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuksen monialaisuudesta ja kuntoutuksen koulutuksesta, mikä varmasti hyödyntyy koulutuksen aikana tehtäviin ketteriin kokeiluihin, oppimis- ja kehittämistehtäviin. Lisäksi ymmärsimme, että etäratkaisuja on syytä kehittää monialaisesti yhdessä kuntoutujien kanssa.

Erikoistumiskoulutuksen alaan kuuluu oleellisesti etäkuntoutus, johon liittyvät odotukset ovat olleet suuria mm. sote-uudistuksessa ja Kelan rahoittamassa Etäkuntoutushankkeessa.

Etäkuntoutuksen käyttö sosiaali- ja terveysalalla on lisääntynyt ja etäratkaisut korvaavat yhä enenevässä määrin olemassa olevia palveluita - lisäksi etäratkaisut mahdollistavat uusien palveluiden rakentamisen kuntoutumisen tarpeisiin. Ihmisen arkeen kuuluvat omaan kuntoutumiseen liittyvien palvelujen kehittäminen ja uusien palvelujen rakentaminen mahdollistuvat koulutuksen aikana vaihe vaiheelta.

Pohdimme yhdessä opiskelijoiden kanssa, mitä henkilölähtöisyys on ja millaista mahdollisesti uudenlaista kohtaamista, vuorovaikutusta ja työnjakoa etäratkaisut onnistuakseen edellyttävät. Palvelujen vaikuttavuuden ja käytettävyyden arviointi kiinnostavat palvelujen tuottajia ja kuntoutujia ja kaikkea tätä tehdään todeksi palvelumuotoilun keinoin.

Erikoistumiskoulutus on Arcadan, Laurean ja Metropolian yhdessä toteuttama ja seuraava koulutus alkaa vuonna 2020. Pääkaupunkiseudun yhteisen toteutuksen lisäksi koulutus käynnistyi myös Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Lisätietoja:

Pekka Paalasmaa
yliopettaja
P. 040 641 8836

Auli Räsänen
koulutussuunnittelija
P. 040 672 6577

Liikkuminen ja toimintakyky


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


LOGY ry palkitsi Metropolian alumnin parhaasta AMK-opinnäytetyöstä

17.01.2019

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuoden 2018 opinnäytetyöpalkinnot myönnettiin 22.11. Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden parhaista AMK-opinnäytetöistä palkinnot saivat Olli Heikkilä (Metropolia AMK) ja Anton Saukkonen (JAMK), Pro Gradu -tutkielmasta Ee...

Lue lisää

90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

16.01.2019

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ja ve...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää


1 - 7 / 1644

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme