3AMK kouluttaa kiinteistöalan kehittäjiä

17.12.2018

Elsa-Maija Klemelä tutustui Kiinteistöalan tulevaisuus -tapahtumassa alan yrityksiin. Hän etsi harjoittelupaikkaa, ja yksi työhaastattelu olikin jo sovittuna.

Kiinteistöalan yritykset ja opiskelijat kokoontuivat tutustumaan ja verkostoitumaan SOL Palvelut Oy:n pääkonttorille Kalasatamaan.

3AMK:n Kiinteistöalan kehittäjä -osaamispolku tähtää isännöinnin, kiinteistöjohtamisen ja kiinteistövälityksen alan tietotaidon kehittämiseen.

Polku järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2018. Uudet kiinteistöalan osaajat ovat tervetulleita, sillä alalla on suuri työvoimapula.

Osaamispolku pyrkii myös karistamaan mielikuvaa kiinteistöalasta vain isännöintinä ja talonmiehen töinä. Esimerkiksi Laurean työympäristöjohtamiseen keskittyvällä opintojaksolla opiskelijat toteuttivat työympäristökonseptin toimeksiantona yritykselle.

Yritysyhteistyötä tehdään myös kiinteistöalan neuvottelukunnassa, jossa on jäseninä runsaasti alan yritysten edustajia ja koulutuksen järjestäjiä.

Harjoittelijasta alan konkariksi

Yritykset olivat vahvasti edustettuina myös SOL Palvelut Oy:n pääkonttorilla järjestetyssä Kiinteistöalan tulevaisuus -tapahtumassa, jossa opiskelijat ja alan yritykset pääsivät tapaamaan ja verkostoitumaan.

Monet alan yrityksissä nyt työskentelevät ovat aloittaneet jo opiskelijoina ensin harjoittelussa ja sitten vakituisena työntekijänä, toteavat sekä Coorin edustajat Katariina Andersson ja Michaela Lönnblad että Are Oy:n Jarkko Vento.

– Se tuo jatkuvuutta, että tutustumme ihmisiin jo silloin kun he opiskelevat, Vento sanoo.
Yrityksissä nähdään selkeä tarve erityisesti tämän kaltaiselle korkeakoulutasoiselle koulutukselle.

– Meidän tulevat esimiehet tulevat tällaisista oppilaitoksista, Coorin Andersson ja Lönnblad toteavat.

Osaamispolku uusille työmarkkinoille

Laureassa liiketaloutta opiskeleva Elsa-Maija Klemelä lähti osaamispolulle, koska se kuulosti mielenkiintoisimmalta vaihtoehdolta eikä hän omien sanojensa mukaan ”halua kilpailla koko luokan kanssa taloushallinnon paikoista”.

Hänellä ei ollut entuudestaan käsitystä kiinteistöalasta, mutta 15 opintopisteen kokonaisuuden myötä mieli on avartunut. Nykyään Klemelää kiinnostaa mm. työympäristöjen kehittäminen, kiinteistöjen uudelleenkäyttö sekä kestävä kehitys.

Hän kehuu erityisesti Haaga-Helian osuutta, jossa pääsi tapaamaan yrityksiä ja kuulemaan, mitä kiinteistöalan ihmiset oikeasti tekevät työkseen.

– Kiinteistöala on todella laaja kokonaisuus. Se sopii kenelle vaan kunhan on kiinnostusta, hän vinkkaa.


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


LOGY ry palkitsi Metropolian alumnin parhaasta AMK-opinnäytetyöstä

17.01.2019

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuoden 2018 opinnäytetyöpalkinnot myönnettiin 22.11. Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden parhaista AMK-opinnäytetöistä palkinnot saivat Olli Heikkilä (Metropolia AMK) ja Anton Saukkonen (JAMK), Pro Gradu -tutkielmasta Ee...

Lue lisää

90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

16.01.2019

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ja ve...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää


1 - 7 / 1644

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme