LOOK-hankkeen tulokset leviävät kansainvälisesti

08.01.2019

Kuvassa vasemmalla Sarah Meuser (lehtori, Zuyd UAS), Anu Kinnunen (lehtori, Savonia AMK), Michel Ban (opiskelija, Zuyd UAS), Nea Vänskä (lehtori, Metropolia AMK) ja Barbara Piskur (yliopiettaja, Zuyd UAS).

Hollannissa on lähdetty kokeilemaan Metropolian LOOK-hankkeessa (Lapsen oikeus osallistua kuntoutukseensa – lapsen edun arviointi) kehitettyä uutta työvälinettä Metku-kirjaa Kyseessä on lapselle merkityksellisen toiminnan kuvaus ilmaisen sovelluksen (Book creator) avulla.

Ammattilaiset ja perheet ovat yhteiskehitelleet Metku-kirjan ja sen tekoon ohjeet, jotka palvelevat lapsen kuntoutumisen suunnittelua, toteutusta ja seurantaa. Metku-kirja on käännetty englanniksi ”Children’s Meaningful Activities and Participation” - The CMAP Book ja sitä on esitelty useissa kansainvälissä tieteellisissä lasten kuntoutuksen kongresseissa ja verkostoissa. Brunelin yliopistossa Lontoossa järjestettiin syksyllä kansainvälisen CountMeIn! - verkoston tutkimusseminaarin yhteydessä työpaja, jossa perehdyttiin Metku-kirjaan sekä muihin LOOK-hankkeessa kehitettyihin lapsen kuntoutumisen uusiin Metkut-työtapoihin.

Zuydin korkeakoulusta yliopettaja Barbara Piskur ja toimintaterapian opiskelijat Michel Ban, Donny Vranken, Robin Steuten ja Casper Kirpenstein voittivat Metku-kirjan käännös- ja kehittämistyöstä BijZonder- palkinnon houkuttelevimmasta kehittämisprojektista. Metku-kirja ja muut lapsen kuntoutumisen Metkut ovat herättäneet on kiinnostusta Hollannin lisäksi Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Ruotsissa. Suomessa lapsen kuntoutumisen Metkujen kehittäminen ja kouluttaminen jatkuu täydennyskoulutuksissa, opiskelijoiden tutkimuksellisissa kehittämistöissä sekä uudessa hankesuunnitelmassa, jossa kumppanina toimivat Savonia Ammattikorkeakoulu, Helsingin, Kuopion ja Oulun yliopistolliset keskussairaalat sekä Valteri Tervaväylä.

LOOK- hanke (2014- 2017) oli Metropolian ja Lastensuojelun Keskusliiton yhteistyöhanke, jossa rahoittajana toimi Kela. Projektipäällikkönä hankkeessa toimi yliopettaja Salla Sipari.

Lisätietoja:

Salla Sipari
yliopettaja

P +358 40 334 2027

etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


LOGY ry palkitsi Metropolian alumnin parhaasta AMK-opinnäytetyöstä

17.01.2019

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuoden 2018 opinnäytetyöpalkinnot myönnettiin 22.11. Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden parhaista AMK-opinnäytetöistä palkinnot saivat Olli Heikkilä (Metropolia AMK) ja Anton Saukkonen (JAMK), Pro Gradu -tutkielmasta Ee...

Lue lisää

90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

16.01.2019

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ja ve...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää


1 - 7 / 1644

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme