Vaisalalta 25 000 euron lahjoitus tekniikan koulutukseen

11.01.2019

Vaisala Oyj:n toimitusjohtaja ja johtoryhmän puheenjohtaja Kjell Forsén (Kuvalähde: www.vaisala.com/fi, Copyright © Vaisala).

Kuvalähde: www.vaisala.com/fi, Copyright © Vaisala.

Metropolia on saanut varainhankintakampanjaansa lahjoituksen suomalaiselta ympäristönmittauksen, -monitoroinnin ja -havainnoinnin maailman markkinajohtaja Vaisala Oyj:lta. 25 000 euron tuki on osoitettu tekniikan koulutusalalle. Vaisalan toiminnalle on ominaista teknologiajohtajuus, aktiivinen tutkimus- ja kehitystyö sekä voimakas erikoistuminen. Sen tuotannosta 98 prosenttia viedään ulkomaille yli 150 maahan.

”Missiomme on luoda maailmaan turvallisuutta, tehokkuutta ja parempaa päätöksentekoa ympäristön mittaamisen ja siihen liittyvien palveluiden ansiosta”, toimitusjohtaja Kjell Forsén sanoo. ”Vaisala ja Metropolia ovat tehneet vuosien varrella erittäin paljon yhteistyötä. Sähkö- ja automaatiotekniikan, elektroniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan ja tuotantotalouden lisäksi myös kone- ja ajoneuvotekniikan opiskelijoita on käytännössä kaiken aikaa meillä työharjoittelussa. Myös opinnäytetöitä tehdään Vaisalan toimeksiannosta vuosittain useita”, hän jatkaa.

Metropolialla ja Vaisalalla on ollut myös yhteisiä TKI-projekteja sääantureihin liittyen. Tieto- ja viestintätekniikan neuvottelukunnassakin on perinteisesti ollut edustaja Vaisalasta. ”Metropolian opiskelijoita innostaa Vaisala-yhteistyö, koska tuotteet ja palvelut antavat keinot vaikuttaa ympäristöön ja ymmärtää sitä paremmin”, kertoo yliopettaja Antti Piiroinen Metropoliasta.

Vaisalalaiset asiantuntijat käyvät myös antamassa erikoisluentoja omista erityisalueistaan Metropolian opintojaksoilla ja kursseilla. Samalla he tuovat tietoa yrityksen huipputeknologiasta ja innostavat opiskelijoita valitsemaan siihen liittyviä valinnaisia opintoja, opinnäytetöitä ja työelämäprojekteja. Monet sitten työllistyvätkin valmistuttuaan Vaisalaan.

”Sydämelliset kiitokset lahjoituksesta”, yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer sanoo. ”Vaisala on esimerkillinen siinä, kuinka se on nähnyt Metropolian monialaisuuden uskomattoman potentiaalin ja tarjonnut useita yhteistyöprojekteja myös vaikkapa teollisen muotoilun ja liiketalouden tutkinto-ohjelmille. Edelläkävijyys on juuri tätä: tarjoutuvien mahdollisuuksien tunnistamista ja rohkeaa yhdistämistä perustoimintaan”, hän korostaa.

”Vaisalassa uskotaan maailmaan, jossa ympäristöhavainnot parantavat päivittäistä elämää. Vastuu näkyy siksi aktiivisuutena ja haluna jakaa kelpo yrityskansalaisen tavoin hyvää yhteiskuntaan laajasti”, toimitusjohtaja Forsén perustelee muun muassa tätä lahjoitusta Metropolialle.

Lisätietoja

Vaisala Oyj
Vaisalan Oyj:n yritysvastuu

Tuire Ranta-Meyer, yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja
tuire.ranta-meyer metropolia fi,
puhelin 050 526 2002

Lue lisää lahjoittamisesta ja lahjoittajista Metropolian sivuilta


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


LOGY ry palkitsi Metropolian alumnin parhaasta AMK-opinnäytetyöstä

17.01.2019

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuoden 2018 opinnäytetyöpalkinnot myönnettiin 22.11. Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden parhaista AMK-opinnäytetöistä palkinnot saivat Olli Heikkilä (Metropolia AMK) ja Anton Saukkonen (JAMK), Pro Gradu -tutkielmasta Ee...

Lue lisää

90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

16.01.2019

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ja ve...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää


1 - 7 / 1644

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme