Tervetuloa opiskelemaan Bio- ja kemiantekniikkaa syksyllä 2023!

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2023 alkavaan Bio- ja kemiantekniikan koulutukseen.

Koulutus järjestetään Vantaalla, Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1.

Ryhmätunnuksesi on TXM23S1.

Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!

Ennen opintojen alkua

Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen. Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.

Pidäthän huolen, että olet aktivoinut käyttäjätunnuksen Metropolian OMA-järjestelmään. Tarvitset käyttäjätunnusta orientaatiopäivänä. Aktivoinnin voi tehdä aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet ja linkki tunnuksen aktivointiin.

Käythän lukemassa ohjeet kannettavan tietokoneen hankintaan.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät ke 16.8 ja to 17.8.2023

Opinnot alkavat perehdytyspäivillä. Bio- ja kemiantekniikan uusien opiskelijoiden kaksipäiväiset perehdytyspäivät järjestetään 16.-17.8.2023 Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Uusille opiskelijoille lähetetään sähköpostilla perehdytyspäivien tarkempi aikataulu elokuun alkupuolella.

Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivän tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, korkeakoulun tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan.

Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 21.8.2023

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 21.8.2023. Lukujärjestys löytyy osoitteesta https://lukkarit.metropolia.fi/ Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella TXM23S1A ja TXM23S1B. Oman ryhmäsi saat tietää orientaatiopäivillä. Opinnot vaativat läsnäoloa opetuksessa, joka järjestetään Myyrmäen kampuksella maanantaista perjantaihin pääosin klo 8-17 välillä. Tarkemmat syksyn lukujärjestykset selviävät perehdytyspäivillä.

Opinnot

Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy kaikille pakollisia perusopintoja, pääainekohtaisia ja sivuainekohtaisia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö. Opintojen kaksi ensimmäistä vuotta on kaikille Bio- ja kemiantekniikan opiskelijoille sama, jonka jälkeen valitaan pääaine.

Opetussuunnitelmaan ja opintotarjontaan tutustutaan tarkemmin ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Voit kuitenkin jo ennen opintojen aloitusta tutustua Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja pääaineisiin opinto-oppaan kautta.

Ennen opintojen alkua

Ennen opintojen alkua olisi hyvä käydä kertaamassa matematiikan, kemian ja fysiikan opintoja:

Ennakkoon hankittavat oppikirjat

  • Syksyn kemian opetuksessa oppikirjana tullaan käyttämään "Tekniikan kemia" (Hänninen et al), 16. uudistettu painos (2022)
    kirja suositellaan hankittavaksi jo ennakkoon
  • Insinöörin MATEMATIIKKA. Helsinki: Edita (Tuomenlehto, A., Holmlund, E., Huuskonen, M., Makkonen, H., Surakka, J.) 2014 tai uudempi versio
    kirjaa käytetään oheislukemistona eikä hankinta ole pakollinen
  • Tekniikan fysiikka 1. Helsinki: Edita (Suvanto, K.), kaikki painokset käyvät.

Lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta tai opiskelusta, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Liisa Heikkilään (puh. 050 327 1063, sähköposti liisa.heikkila [at] metropolia.fi).

Jos sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja ja haluat keskustella niiden hyväksyttämisestä tulevaan tutkintoosi, lähetä opintosuoritusote sähköpostilla tutkintovastaava Arto Yli-Pentille (arto.yli-pentti [at] metropolia.fi) ja sovi keskusteluaika ennen varsinaisten opintojen alkua.

Tapaamisiin perehdytyspäivillä!

Pysäköintiohjeet kampukselle

Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.