Vanhustyön väyläopinnot

Perustiedot

Kesto / Ajankohta
2 lukukautta
Laajuus
60 op
Opetuspaikka
Aloituspaikat
5
Hinta
900 €

Mitä väyläopinnot ovat?

Väyläopinnot (aiemmin polkuopinnot) ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja. Tämän jälkeen opinnoissaan hyvin menestyneellä opiskelijalla on mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi joustavassa avoimen väylän haussa. Opiskelijavalinta tapahtuu erillisten valintaperusteiden mukaan. Väylään hakeneilta kutsutaan erillisellä kutsulla valintamenettelyyn 12.8.2024 klo 8.30-10.30 Myllypuron kampuksella, tilassa MPD1002. Valintamenettely koostuu motivaatiokysymyksistä sekä artikkelin lukutehtävästä.

Vanhustyön väyläopinnot sisältävät vanhustyön tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman mukaiset ensimmäisen vuoden opinnot 60 op. Väyläopintojen suorittaminen kestää 2 lukukautta.

Opetus toteutetaan monimuotoisesti sisältäen sekä lähiopetusta kampuksella, verkko-opintoja että itsenäistä opiskelua. Opetusta on keskimäärin 4-5 arkipäivää kuukaudessa päiväaikaan ja opinnot etenevät lukujärjestyksen mukaisesti. Lukujärjestyksen näet Lukkarikoneessa 6.5. lähtien ryhmätunnuksella SXC24S2. Huomioithan, että muutokset lukujärjestyksessä ovat mahdollisia.

Kenelle?

Väyläopinnot sopivat sinulle, jos tavoitteenasi on geronomin AMK-tutkinto. Ne ovat erityisen hyödyllisiä sinulle, joka olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa ja haluat hyödyntää välivuoden opiskelemalla avoimessa AMK:ssa. Opintosi hyväksiluetaan täysimääräisinä tutkinto-opintoihin.

Sisältö

 • Orientaatio opintoihin
 • Vanhenemisen monimuotoisuus
 • Anatomia, fysiologia ja ikääntyminen
 • Yhteiskunta ja ikääntyminen
 • Asiantuntijaviestintä ja projektiosaaminen
 • Gerontologinen tutkimus ja kehittäminen geronomin työssä
 • Ikääntyneen toimintakykyä tukeva ryhmätoiminta
 • Kuntoutuminen monialaisena yhteistoimintana
 • Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö
 • Moninaisuus vanhustyössä
 • Ikääntyneiden oikeudet ja lainsäädäntö

Vaatimukset ja muut edellytykset

Korkeakouluopinnot edellyttävät sinulta itseohjautuvuutta, ajanhallintaa, ryhmätyötaitoja ja laajojen kokonaisuuksien hahmottamista sekä kirjallisesti että suullisesti. Lukujärjestyksen mukaisen opetuksen lisäksi on varattava runsaasti aikaa myös itsenäiseen opiskeluun. Opetuskieli on pääasiallisesti suomi. Opintojaksoilla käytetään suomenkielistä ja englanninkielistä materiaalia.

Kielitaito

Suomenkielisissä tutkinto-ohjelmissa opiskelijoilla tulisi olla vähintään taitotaso B2 (Eurooppalainen kielten viitekehys) suomen ja englannin kielen kaikilla osa-alueilla. Opiskelija on itse vastuussa siitä, että hänellä on korkeakouluopintoihin riittävät suomen ja englannin kielen taidot. Monissa suomenkielisissä tutkinto-ohjelmissa käytetään säännöllisesti englanninkielistä opiskelumateriaalia.

Hinta

900 €

Ilmoittautuminen väyläopintoihin ja hyväksyminen

Ilmoittautuminen syksyllä 2024 alkaviin AMK-väyliin on avoinna pääsääntöisesti 5.8.2024 klo 10.00 - 6.8.2024 klo 23.59.

Ilmoittautuminen vanhustyön väyläopintoihin avoimen AMK:n ilmoittautumisjärjestelmässä

Hyväksyminen väyläopintoihin edellyttää erillisen kirjallisen tehtävän läpäisemistä. Valintamenettelyn mukainen kirjallinen tehtävä järjestetään Myllypuron kampuksella ja siihen kutsutaan kaikki ilmoittautuneet.

Tutustu ennen ilmoittautumista avoimen AMK:n opiskeluohjeisiin ja avoimen AMK:n maksu- ja peruutusehtoihin. Lisätietoa yleisistä ennakkovaatimuksista (kielitaito, opiskeluvalmiudet) löydät avoimen AMK:n sivuilta Kielitaito ja muut vaatimukset.

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

 • tutkinto-opiskelijaksi pitää hakea erikseen
 • väyläopinnot eivät takaa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi, mutta antaa mahdollisuuden hakea erillishaussa: Haku Metropolian avoimen AMK opintojen perusteella -haku
 • linkki erillishakuun ja kehoite lukea tarkat hakukelpoisuusehdot tai maininta esim. YAMK työkokemus vaatimuksesta

Lisätietoja

Opintojen sisältö ja toteutus

 • Geronomi (AMK), vanhustyö
 • Vanhustyön tutkinto-ohjelma, opinto-opas
 • Neuvonta:
  • tutkintovastaava Anna Puustelli-Pitkänen, +358406823326, Anna.Puustelli-Pitkanen [at] metropolia.fi (Anna[dot]Puustelli-Pitkanen[at]metropolia[dot]fi)
  • opinto-ohjaaja Paula Lindqvist, +358405272824, Paula.Lindqvist [at] metropolia.fi (Paula[dot]Lindqvist[at]metropolia[dot]fi)

Avoin AMK maksut, etuudet, palvelut, opiskelu

Lue ohjeet avoimen AMK verkkosivulta tai ota yhteyttä avoinamk [at] metropolia.fi (avoinamk[at]metropolia[dot]fi)

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella

Neuvonta: hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Väyläopintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan väyläopintoja Metropoliaan!

Lue alta kaikki Metropolian väyläopiskelijoita koskevat yhteiset ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet.

Vanhustyön väyläopintojen aloitusohjeet

Tervetuloa opiskelemaan Metropolian avoimeen ammattikorkeakouluun vanhustyön väyläopintoihin!