SIMHE-Metropolia
Supporting Immigrants in Higher Education in Finland

SIMHE-toiminnalla kohti kestävämpää Suomea

Suomi tarvitsee osaajia. Kansainväliset asiantuntijat ovat voimavara Suomelle. Tehtävämme on auttaa näitä osaajia työllistymään omaa osaamistaan vastaaviin asiantuntijatehtäviin maassamme.

Metropolia tarjoaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.

Metropolia Ammattikorkeakoulu aloitti SIMHE-vastuukorkeakoulutoiminnan yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa vuonna 2016. Nykyään SIMHE-vastuukorkeakouluja on ympäri Suomen. Tutustu SIMHE-vastuukorkeakouluihin Opetushallituksen sivuilla.

Tilastotietoa maahanmuuttajien ohjauksesta

Tilastoimme asiakkaista erilaista tietoa, jotta voimme kehittää ja kohdentaa palveluja eri kohderyhmille.

Päivitämme tilastoja neljä kertaa vuodessa: Q1 = tammi–maaliskuu, Q2 = huhti–kesäkuu, Q3 = heinä–syyskuu, Q4 = loka–joulukuu.

Yksilöohjaus eli henkilökohtainen ohjauskeskustelu sisältää tunnin tapaamisen, etukäteisvalmistelun asiakkaan antamilla tiedoilla sekä jälkikäteen asiakkaalle lähetettävän sähköpostin ohjauskeskustelun keskeisimmistä asioista ja asiakkaalle hyödyllisistä linkeistä.

Osaamisen tunnistaminen on pitänyt sisällään vähintään yhden Metropolian asiantuntijan käymän yksilökeskustelun, siitä tehdyn osaamisen tunnistamisen dokumentin sekä useimmissa tapauksissa kolme ryhmäohjauskertaa. Viime vuosina osaamisen tunnistamista on tehty osana hankkeita tai muita palvelukonsepteja, jolloin toteutustapa on voinut hieman vaihdella erityisesti ryhmäohjausten osalta.

Tuotamme myös digitaalisia palveluja:

SIMHE-ohjauspalvelujen käyttöaste vuosina 2016-2022
Ohjaustyyppi202220212020201920182017Q2-Q4/2016
Yksilöohjaus73454825325338330250100
Guidance Generalia142237194212256208115
Muu ryhmäohjaus2835, 64661, 56021, 273258--
Osaamisen tunnistaminen17651563104324199670
YHTEENSÄ133513141131655863554285

1 = sis. myös SIMHE-jatkokehitys-hankkeen asiakkaita
2 = sis. myös SIMHE-polku-hankkeen asiakkaita
3 = osalle Helsingin seudun puoliso-ohjelman Career Track -osallistujista ja Pääkaupunkiseudun osaamiskeskustoiminnan kehittäminen -hankkeen Career Boost -ohjelmien osallistujille
4 = osana SIMHE-polku-hanketta
5 = sis. myös Pääkaupunkiseudun osaamiskeskustoiminnan kehittäminen -hankkeen asiakkaita

6 = sis. myös ukrainalaisille suunnattujen hankkeiden asiakkaita

Metropolian SIMHE-palveluissa tarjoamme korkeakoulukelpoisille, korkeakouluopintoja tai korkeakoulututkinnon suorittaneille maahanmuuttajille ohjaus-, neuvonta- ja koulutuspalveluja sekä osaamisen tunnistamista.

Tutustu tarkemmin, millaisia palveluja meillä on vieraskielisille asiantuntijoille ja tulevaisuuden osaajille.

Metropolian palveluja maahanmuuttajille

Tietoa SIMHE:stä

Mistä SIMHE-palveluissa on kyse ja mitä muita vaihtoehtoja kansainvälisille asiantuntijoilla ja tulevaisuuden osaajilla on kanssamme? SIMHE-palveluissa saat apua koulutus- ja urapolkusi rakentamiseen Suomessa.

SIMHE-uraohjaus

Henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa SIMHE-uravalmentajan kanssa kartoitat osaamistasi sekä sopivaa opiskelu- ja urapolkua sinulle, omiin tarpeisiisi perustuen.

Guidance Generalia -ohjausluennot

Guidance Generaliat ovat kaikille maahanmuuttajille avoimia luentoja. Aiheet auttavat sinua löytämään koulutusvaihtoehtoja ja kehittämään uramahdollisuuksiasi Suomessa.

Osaamisen tunnistaminen

Näin pääset alkuun oman osaamisesi tunnistamisessa ja sanoittamisessa.

Koulutusmahdollisuudet ja osaamisen täydentäminen

Haluatko opiskella suomen kieltä tai kehittää ammattialasi osaamista? Metropoliassa sinulla on laaja valikoima vaihtoehtoja yksittäisistä opintojaksoista kokonaisiin ohjelmiin ja tutkintoihin.

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus

Haluatko hakea opiskelemaan suomen kielellä suomalaiseen ammattikorkeakouluun? Metropolia tarjoaa sinulle korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Opetus on suomeksi.

Yhteystiedot

SIMHE-Metropolian uravalmentajien palvelut maahanmuuttajille:

Ohjaus- ja neuvontapalvelut vain Suomessa asuville:

ohjausasiakkaiden yhteydenotot:
simhe [at] metropolia.fi

Hae asiantuntijoita ja osaamista | Metropolia People Finder