Rakennetun ympäristön (BIM) tietomallikoulutukset

Tarjoamme useita täydennyskoulutuksia ja valmennuksia rakennetun ympäristön digitalisaatioon ja tietomallintamiseen. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä ja ratkaisukeskeisiä. Valikoimastamme löydät koulutuksia eri rooleissa ja tehtävissä toimiville asiantuntijoille.

Rakennetun ympäristön (BIM) tietomallikoulutukset

Täydennyskoulutuksella edistetään rakennusalan digitalisaatiota

Rakennussektori käy läpi digitaalista siirtymää: rakentamishankkeissa hyödynnetään monia digitaalisia työkaluja ja järjestelmiä. Erilaista dataa syntyy kiihtyvään tahtiin malleista piirustuksiin ja pistepilvistä sensoriarvoihin. Tiedon määrä, syntyvauhti ja monimuotoisuus kasvaa jatkuvasti.

Tietomalliosaamisen rooli tulee kasvamaan entisestään vuonna 2025 voimaan tulevan uuden rakennuslain myötä, ja rakennusalan ammattilaisten on elintärkeää varautua tähän muutokseen. Tietomallimahdollisuuksien hyödyntäminen rakennushankkeissa tulee olemaan entistä keskeisempi osa rakennusalan asiantuntijan osaamista.

Metropolian kiinteistö- ja rakennusalan täydennyskoulutuksilla vastataan digitalisaation kasvavaan rooliin rakennussektorilla. Kehitä osaamistasi ja tule koulutuksiimme!

Räätälöidyt yritysvalmennukset

Avoimessa tarjonnassa on useita rakennetun ympäristön (BIM) täydennyskoulutuksia. Teemme myös yrityskohtaisia räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia, jotka voivat olla muutaman tunnin tietoiskuja, muutaman päivän peruskoulutuksia tai laajempia valmennusohjelmia.

Koulutukset räätälöidään sisällön, toteutustavan, ajan ja paikan suhteen teille sopiviksi. Toteutus voidaan tehdä etänä, lähiopetuksessa tai hybriditoteutuksena. Suunnittelu tehdään pedagogisesti pätevän tietomallintamisen asiantuntijan johdolla.

Ota yhteyttä, niin sovitaan suunnittelutapaaminen.

Vastuukouluttaja Mikko Raikaa

Mikko Raikaa

Mikko Raikaa on Metropolia AMK:n tietomallinnuksen kouluttamisesta ja kehittämisestä vastaava BIMin moniottelija. Mikolla on vuosien kokemus tietomallintamisen kouluttamisesta sen kaikilla eri osaamisen alueilla urakoinnista ohjelmistotaloihin. Mikko on luonut erittäin laajan ja monipuolisen ohjelmistokoulutuskokonaisuuden Tekla Structuresiin, sekä moniin muihin BIM-ohjelmistoihin. Hän vie eteenpäin tietomallintamisen opettamista ja ohjelmistokouluttamisen pedagogiikkaa.