Ajoneuvotekniikka, insinööri (ylempi AMK)

Tutkintonimike
Insinööri (ylempi AMK)
Laajuus
60 opintopistettä
Kesto
1,5 - 2 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Ajoneuvotekniikan ylempi AMK-tutkinto rinnastetaan ylempään korkeakoulututkintoon ja se tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Ajoneuvotekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto on suunniteltu ensisijaisesti alan asiantuntijatehtävissä, keskijohdossa, myynnissä tai opetuksessa toimiville ammattilaisille. Opinnot antavat sinulle ajoneuvotekniikan uusinta ja syvällistä tietoa sekä valmiuksia toimia kehittämis- ja johtotehtävissä.

Tutkinnon osaamistavoitteet on määritelty yhdessä työelämän kanssa. Koulutus on käytännönläheistä ja tarjoaa ratkaisuja yritysmaailman muuttuviin tarpeisiin. Ajoneuvotekniikan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on myös näyttöä analysointikyvystäsi sekä kokemusta vaativasta kehitysprojektista.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joten tutkinnon voi suorittaa työn ohessa. Opinnot sisältävät lähijaksoja, pienryhmätyöskentelyä ja etätehtäviä. Lähijaksot ovat pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin, noin kolmen viikon välein.

Tutkinnon suorittamisen kesto on 1,5 - 2 vuotta.

Sisältö

Ajoneuvotekniikan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon keskeisiä sisältöjä ovat

 • ajoneuvotekniikan syvempi ammatillinen osaaminen 15 op sekä
 • syventävä liiketoimintaosaaminen 10 op.

Sinulla on mahdollisuus suunnata opintoja oman urasuunnitelman mukaisesti. Halutessasi voit korvata näistä opinnoista 5 op vapaasti valittavalla opinnolla. Tutkinto sisältää lisäksi tutkimus- ja kehittämismenetelmäosaamisen opintoja 5 op.

Ajoneuvotekniikan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon sisältyy laaja (30 op) tutkimuksellinen kehittämishanke, jolla vastataan todelliseen kehittämistarpeeseen. Opinnäytetyö toteutetaan kehittämis- tai toimintatutkimuksena, johon kuuluu kehittämissuunnitelman toimeenpano kohdeorganisaatiossa. Opinnäytetyöprosessin lopuksi arvioidaan työn tulosten hyöty käytännössä. Lähtökohtaisesti opinnäytetyö tehdään omalle työnantajalle.

Tutustu ajoneuvotekniikan ylemmän AMK-tutkinnon opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Kysyttävää ajoneuvotekniikan yamk-opinnosta?

Hakeminen

 • Hakuaika
  13.3.2024 klo 08:00 - 27.3.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Tekniikka

  Hakuohjeet ja valintaperusteet

  Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset oppilaitokset käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2024 toisessa yhteishaussa 13.3.2024 klo 8:00 - 27.3.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

  Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 4.6.2024 klo 15:00
  • Tekniikka

  Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 4.6.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 4.6.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  syksy 2024
  • Tekniikka

  Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 4.6.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Ajoneuvotekniikan ylemmän AMK-tutkinnon opintojen aloitus

Ennen opintojen alkua

Tutustuthan huolellisesti yläpuolella oleviin opintojen aloituksen ohjeisiin.

Pidäthän huolen, että olet aktivoinut käyttäjätunnuksen Metropolian OMA-järjestelmään 30.8. mennessä. Tarvitset käyttäjätunnusta perehdytyksen aikana. Aktivoinnin voi tehdä aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet ja linkki tunnuksen aktivointiin.

Opintojen aloitus

Opinnot aloitetaan perehdytyksellä perjantaina 30.8.2024 klo 10 Myyrmäen kampuksella, osoitteessa Leiritie 1, Vantaa.

Ohjelmassa muun muassa

 • Opintosuunnitelma ja lukuvuoden aikataulu
 • Perehdytys OMA-järjestelmään
 • Opiskelun aloitus; viestintää ja tutkimusmenetelmiä

Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäivään mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!

Opetus

Löydät ryhmän lukujärjestyksen lukkarikoneesta ryhmätunnuksella T1924S6.

Syyslukukauden opetuspäivät

 • Elokuu: 30. - 31.8. (lähiopetus)
 • Syyskuu: 20.9. (etäopetus), 21.9. (lähiopetus)
 • Lokakuu: 11. - 12.10. (lähiopetus) & 25.-26.10. (etäopetus)
 • Marraskuu: 15. - 16.11. (etäopetus)
 • Joulukuu: 13. - 14.12. (etäopetus)

Kevätlukukauden opetuspäivät tiedotetaan myöhemmin. Muutokset ovat mahdollisia.

Pysäköintiohjeet kampukselle

Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.

Lisätietoja

Tutkintovastaava Juho Vallivaara, puh. 050 502 3627, juho.vallivaara [at] metropolia.fi (juho[dot]vallivaara[at]metropolia[dot]fi)