Metropolian kampukset avautuvat vaiheittain - pääsääntöisesti etätyöskentely ja -opiskelu jatkuvat.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Koronaviruksen aiheuttama COVID-19 –tartuntatautiepidemia on levinnyt eri puolille maailmaa. Metropolia on sulkenut Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti kaikki kampuksensa 18.3. alkaen. Jatkamme toimintaa lukukauden loppuun pääsääntöisesti digitaalisilla alustoilla. Seuraamme aktiivisesti hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeistuksia koronavirukseen liittyen.

Päivitämme tälle sivulle lisätietoa koronaviruksen vaikutuksesta Metropolian toimintaan. Metropolian opiskelijoille ja henkilöstölle tarkempia ohjeita ja linjauksia löytyy kootusti Oma-intranetista.

Kampukset suljettu 18.3. alkaen lukukauden loppuun

Metropolialla on neljä kampusta, jotka sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Vantaan Myyrmäessä sekä Espoon Karamalmilla. Kaikki Metropolian kampukset on suljettu 18.3. alkaen lukukauden loppuun. Opiskelu jatkuu pääsääntöisesti digitaalisilla alustoilla ja henkilöstö jatkaa etätöissä.

Muut opiskelija- ja hakijapalvelut ovat saatavilla verkosta, mutta kirjastoaineiston lainaus ja palautus on mahdollista 14.5. alkaen kampusten aulapalveluissa asioimalla. Lue lisää lainaamisesta ja palauttamisesta Metropolian kirjaston LibGuides-palvelusta

Palvelemme verkossa

Myös kirjasto palvelee verkossa, mutta aineistojen lainaus- ja palautus on mahdollista 14.5. alkaen kampusten aulapalveluissa asioimalla.  Lue lisää lainaamisesta ja palauttamisesta Metropolian kirjaston LibGuides-palvelusta

Hakijalle

Yhteishaku I

COVID-19-pandemiasta johtuvien Suomen hallituksen linjaamien toimenpiteiden noudattamiseksi Metropolian englannin kielisten tutkinto-ohjelmien pääsykokeet toteutettiin poikkeusjärjestelyin. Lue lisää muuttuneista valintakoejärjestelyistä.

Yhteishaku II

Valtakunnallinen AMK-valintakoe

Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet, että kevään toisen yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään etäkokeena poikkeusolojen takia. Päätöksen perustana on tahto olla vaarantamatta hakijoiden ja henkilökunnan sekä heidän läheistensä terveyttä. Koronaepidemian etenemisestä ei ole ennusteita, joten valintakokeen siirtämistä toiseen ajankohtaan turvallisesti toteutettavaksi ei voi ennakoida. Valintakoe järjestetään kesäkuun alussa yhtenä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. 

Kulttuurialan, rakennusarkkitehtuurin ja ylempien AMK-tutkintojen tutkinto-ohjelmakohtaiset valintakokeet

COVID-19-pandemiasta johtuvien Suomen hallituksen linjaamien toimenpiteiden noudattamiseksi myös Metropolian tutkinto-ohjelmakohtaiset valintakokeet järjestetään etäkokeina.

Lue lisää muuttuneista valintakoejärjestelyistä.

Yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Asiakkaalle

Metropolian asiakaspalvelut, kuten Myllypuron kampuksen HyMy-kylän oppimisympäristöt ja suunhoidon opetusklinikka ovat tauolla 18.3 alkaen lukuvuoden loppuun. Ajan varanneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Konsertit ja tapahtumat webinaareja lukuunottamatta on peruutettu tai siirretään myöhempään ajankohtaan.

Täydennyskoulutukset ja avoimen AMK:n kurssit muutetaan mahdollisuuksien mukaan verkkototeutuksiksi. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Opiskelijalle

Opetus

Opetus järjestetään etäopiskeluna digitaalisissa oppimisympäristöissä ja itsenäisenä opiskeluna 18.3. alkaen lukuvuoden loppuun. Keväällä 2020 valmistuvien opiskelijoiden välttämätön kampusten tiloja, välineitä, laitteita ja ohjelmistoja vaativa toiminta on sallittua erillisellä tutkintovastaavan myötämällä luvalla. Maksimihenkilömäärä 31.5. asti 10 henkilöä ja 1.6. alkaen 50 henkilöä tilaa kohden. Lisätietoja opiskelijoille Oma-intranetissä.

Työharjoittelu

Harjoitteluja jatketaan, jos se on harjoittelupaikan puolesta mahdollista ja jos yhdessä harjoittelupaikan kanssa arvioidaan, että harjoittelupaikka on opiskelijalle turvallinen.

Vaihto-opiskelu

Lukuvuoden 2020-21 kansainväliset vaihdot valmistellaan Metropolian kv-palveluissa normaaliin tapaan, mutta samalla opiskelijoita ja kumppanikorkeakouluja muistutetaan tilanteen epävarmuudesta. COVID-19-pandemian vuoksi on edelleen epävarmaa, voidaanko lukuvuoden 2020-21 ulkomaanvaihtoja toteuttaa suunnitellusti. Tämä koskee sekä saapuvia että lähteviä vaihtoja.

Vaihtojen toteutumiseen vaikuttavat Metropolian ja kumppanikorkeakoulujen päätösten lisäksi matkustusrajoitukset sekä viranomaisten päätökset lähtömaassa ja kohdemaassa. Metropolia noudattaa viranomaisten suosituksia koskien matkustamista. Tilannetta seurataan ja sekä vaihtoa suunnitteleviin opiskelijoihin, että kumppanikorkeakouluihin ollaan yhteydessä ja tiedotetaan tilanteen kehityksestä.

Katso kansainvälisten palveluiden yhteystiedot

Valmistuminen 

Metropoliassa pyritään siihen, että opinnot etenevät poikkeusjärjestelyistä huolimatta mahdollisimman normaalin aikataulun mukaisesti ja että kevätlukukaudella 2020 opiskelijat voivat valmistua. Lisätietoja asiasta saa oman tutkinto-ohjelman tutkintovastaavalta. 

Metropolian kevään valmistujaiset järjestetään virtuaalisesti 29.5. ja 18.6. Julkaisemme lisätietoja asiasta lähipäivinä.

Henkilöstölle

Metropolian henkilöstö jatkaa pääsääntöisesti etätöissä lukukauden loppuun. Välttämätön kampusten tiloissa tapahtuva toiminta ja työskentely on erillisellä luvalla sallittu. Maksimihenkilömäärä 31.5. asti 10 henkilöä ja 1.6. alkaen 50 henkilöä tilaa kohden. Henkilöstölle tiedotetaan ohjeista ja linjauksista Oma-intranetissa.