Metropolia palaa syyslukukauden 2020 alkaessa kohti normaalitoimintaa. Tämän hetken tiedon valossa palaamme lähiopetukseen ja palvelut kampuksilla ja verkossa toimivat normaalisti, mutta turvatoimia ja -järjestelyitä noudattaen. Seuraamme aktiivisesti hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeistuksia koronavirukseen liittyen ja muutamme tarvittaessa toimintasuunnitelmaa.

Päivitämme tälle sivulle lisätietoa koronaviruksen vaikutuksesta Metropolian toimintaan. Metropolian opiskelijoille ja henkilöstölle tarkempia ohjeita ja linjauksia löytyy kootusti Oma-intranetista.

Toiminta kampuksilla

Metropolialla on neljä kampusta, jotka sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Vantaan Myyrmäessä sekä Espoon Karamalmilla.

Toiminta kampuksilla käynnistyy elokuussa seuraavia turvatoimia- ja järjestelyitä noudattaen: 

  • Kampuksille ei saa tulla hengitystieinfektio-oireisena. Ohje koskee kaikkia opiskelijoita, koko henkilökuntaa ja vierailijoita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Jos sinulla on oireita, vastaa oirekyselyyn Omaolo-palvelussa. Palvelu antaa toimintaohjeet koronavirustestiin hakeutumisesta. 
  • Jos alat oireilla kampuksella ollessasi, sinun tulee välittömästi poistua kampukselta tai siirtyä erilliseen tilaan. Ole yhteydessä aulapalveluihin, joka osoittaa sopivan tilan.
  • Jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsi ja yskimishygieniasta, tutustu THL:n ohjeisiin. Käsiä tulee pestä mm. aina ulkoa sisälle tultaessa ja ennen ruokailua. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuudetta. Niitä on hankittu kaikille kampuksille, mutta suosittelemme myös omien käsihuuhteiden käyttämistä.
  • Kampuksilla tulee noudattaa mahdollisuuksien mukaan 1-2 metrin turvavälejä. 
  • Mikäli opetus on tarpeen järjestää kampuksella ja turvavälejä ei voida lähiopetuksessa noudattaa, käytetään kampuksilla kasvomaskeja. Lue lisää opetusjärjestelyistä kohdasta Opiskelijalle.
  • Riskiryhmiin kuuluvien tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja. Lue lisää riskiryhmien opiskelusta kohdasta Opiskelijalle.

Lue lisää: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus-- ja ja kulttuuriministeriön kulttuuriministeriön suositussuositus yliopistoille, yliopistoille, ammattikorkeakouluille sekä lukiokoulutuksen, ammattikorkeakouluille sekä lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön ja sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen järjestäjille aikuisten perusopetuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikanakoronavirusepidemian aikana. (pdf)

Syksyn suuria kutsuvieras- tai yleisötapahtumia ja vierailuja koskeva ohjeistus tarkennetaan myöhemmin elokuussa.

Palvelemme verkossa ja 10.8. alkaen kampuksilla

Myllypuron kampuksen kirjastosta voi lainata ja sinne voi palauttaa aineistoja  22.6.-7.8.2020 arkisin klo 8-16. Lue lisää lainaamisesta ja palauttamisesta Metropolian kirjaston LibGuides-palvelusta

Hakijalle

Syksyn yhteishaku on 2.9. klo 8.00 −16.9. klo 15.00. Tiedotamme mahdollisista poikkeusjärjestelyistä, mikäli niille ilmenee tarvetta.

Yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Asiakkaalle

Metropolian asiakaspalvelut, kuten Myllypuron kampuksen HyMy-kylä käynnistää toimintansa syyslukukauden alussa turvatoimia ja -järjestelyitä noudattaen. 

Täydennyskoulutukset ja avoimen AMK:n kurssit käynnistyvät jälleen syyslukukauden alussa.

Opiskelijalle

Opetus

Oppimisen laatu on koulutustoimintamme ensisijainen tavoite. Opintojen eteneminen mahdollistetaan järjestämällä opetus opetussuunnitelmien mukaisesti, kuhunkin oppimistilanteeseen soveltuvalla tavalla joko lähiopetuksena, etäopetuksena tai näiden yhdistelmänä. Kevään kokemukset ovat synnyttäneet oivalluksia etäopetuksen mahdollisuuksista ja syventäneet ymmärrystä lähiopetuksen eduista sekä sen puuttumisen aiheuttamista haitoista. Tutkinto-ohjelmat vahvistavat ajantasaisen tilannetiedon syyslukukauden osalta elokuun alkupäivinä.

Kaikki ne opintojaksot, jotka eivät vaadi välttämättä kampuksilla järjestettävää lähiopetusta, toteutetaan toistaiseksi etäyhteyksiä hyödyntäen. Tällaisia ovat esim. suuret luentotilaisuudet. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden osalta pyritään kuitenkin järjestämään oppimistilanteita kampuksilla, jotta opintojen aloittaminen ja korkeakouluyhteisöömme mukaan pääsy onnistuisi mahdollisimman hyvin. 

Mikäli opetus on tarpeen järjestää kampuksella ja turvavälejä ei voida lähiopetuksessa noudattaa esim. tilajärjestelyistä johtuen tai jos oppimistilanne edellyttää lähikontakteja, käytetään kampuksilla kasvomaskeja. Niitä on hankittu kampuksille osaamisalueiden esittämien tarpeiden mukaan.

Riskiryhmiin kuuluvien tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista siksi suositella heille. Tarkista THL:n sivuilta kuulutko vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin. 

Lisätietoja opiskelijoille Oma-intranetissä.

Vaihto-opiskelu

Lukuvuoden 2020-21 kansainväliset vaihdot on valmisteltu Metropolian kv-palveluissa siten, että liikkuvuusjaksoja voidaan toteuttaa, mikäli kumppanikorkeakoulujen ja viranomaisten päätökset sekä lähtö-  ja kohdemaan matkustusrajoitukset mahdollistavat kyseisen liikkuvuusjakson toteuttamisen. Tämä koskee sekä lähteviä että saapuvia ulkomaanvaihtoja ja -harjoitteluja. Kunkin liikkuvuusjakson toteutumista arvioidaan tapauskohtaisesti ja opiskelijat voivat olla omaan kv-koordinaattoriinsa yhteydessä kaikissa vaihtojaksoa koskevissa kysymyksissä.

Metropolia noudattaa viranomaisten suosituksia koskien matkustamista. Tilannetta seurataan ja sekä vaihtoa suunnitteleviin opiskelijoihin, että kumppanikorkeakouluihin ollaan yhteydessä ja tiedotetaan tilanteen kehityksestä.

Katso kansainvälisten palveluiden yhteystiedot

Henkilöstölle

Metropolian henkilöstö voi palata työskentelemään kampuksille. Riskiryhmiin kuuluvat työntekijät sopivat työskentelytavoista ja mahdollisista erillisistä turvajärjestelyistä esihenkilönsä kanssa. Henkilöstölle tiedotetaan ohjeista ja linjauksista Oma-intranetissa.