Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaepidemian vaikutuksesta Metropolian toimintaan. Metropolian opiskelijoille ja henkilöstölle tarkempia ohjeita ja linjauksia löytyy kootusti Oma-intranetista.

Sivu päivitetty 1.7.2021

Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia koronavirukseen liittyen ja muutamme niiden mukaisesti tarvittaessa toimintaamme. Yhteystiedot viranomaisille.

Toiminta kampuksilla

Metropolialla on neljä kampusta, jotka sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Vantaan Myyrmäessä sekä Espoon Karamalmilla. Myllypuron kampus on 1.7.-31.7. auki klo 8-16. Muut kampukset ovat heinäkuussa kiinni.  Elokuun alusta (1.8.) kaikilla kampuksilla palataan normaaleihin aukioloaikoihin klo 7.30-21.  

Kampuksilla noudatamme seuraavia turvatoimia- ja järjestelyitä

 • Kampuksille ei saa tulla hengitystieinfektio-oireisena. Ohje koskee kaikkia opiskelijoita, koko henkilökuntaa ja vierailijoita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Jos sinulla on oireita, vastaa oirekyselyyn Omaolo-palvelussa. Palvelu antaa toimintaohjeet koronavirustestiin hakeutumisesta. 
 • Jos alat oireilla kampuksella ollessasi, sinun tulee välittömästi poistua kampukselta tai siirtyä erilliseen tilaan. Ole yhteydessä aulapalveluihin, joka osoittaa sopivan tilan.
 • Edellytämme kaikilta maskien käyttöä Metropolian kampuksilla. 
 • Jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsi ja yskimishygieniasta, tutustu THL:n ohjeisiin. Käsiä tulee pestä mm. aina ulkoa sisälle tultaessa ja ennen ruokailua. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Niitä on hankittu kaikille kampuksille, mutta suosittelemme myös omien käsihuuhteiden käyttämistä.
 • Kampuksilla tulee välttää lähikontakteja. 
 • Riskiryhmiin kuuluvien opiskelijoiden opiskelusta lisätietoa kohdasta Opiskelijalle.
 • Suosittelemme, että kaikki kampuksilla käyvät lataavat puhelimeensa Koronavilkku-sovelluksen. Lue lisää Koronavilkku-sovelluksesta.

Lue lisää opetusjärjestelyistä kohdasta Opiskelijalle.

Lue lisää: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus-- ja ja kulttuuriministeriön kulttuuriministeriön suositus yliopistoille, yliopistoille, ammattikorkeakouluille sekä lukiokoulutuksen, ammattikorkeakouluille sekä lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön ja sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen järjestäjille aikuisten perusopetuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikanakoronavirusepidemian aikana. (pdf)

Suuret yleisö- ja kutsuvierastilaisuudet kampuksilla on siirretty järjestettäväksi sitten kun epidemiatilanne sen sallii.

Helsingin kaupungin koronavirusrokotukset Myllypuron kampuksella

Myllypuron kampuksella on Helsingin kaupungin koronarokotuspiste. Ajanvarauksella rokotukseen tulevat käyttävät D-talon sisäänkäyntiä. Muut vierailijat käyttävät rokotustoiminnan ajan C-talon ja A-talon sisäänkäyntejä. Kulku D- ja C-talon ensimmäisten kerrosten välillä on väliaikaisesti suljettu. Lisätietoa rokotuksista Helsingin kaupungin sivuilta.

Kuvan sisältö avattu edeltävässä tekstissä.

Hakijalle

Tiedotamme mahdollisista poikkeusjärjestelyistä, mikäli niille ilmenee tarvetta seuraavien hakujen yhteydessä. 

Yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Asiakkaalle

Metropolian asiakaspalvelut toimivat turvatoimia ja -järjestelyitä noudattaen. 

Metropolian tiloissa käytetään maskia.

Täydennyskoulutukset ja avoimen AMK:n kurssit ovat käynnissä.

Opiskelijalle

Opetus 

Metropoliassa siirrytään lukuvuoden 2021-2022 alussa ns. hybridimalliin, mikäli korona-tilanne pääkaupunkiseudulla sen sallii. Hybridimallissa yhdistetään kampuksella tapahtuvaa opetusta ja etäopetusta. Tarkemmat tiedot saat tutkinto-ohjelmastasi.  

Kampuksilla noudatetaan aina voimassa olevia korona-ohjeistuksia, jotka tällä hetkellä ovat:  

 • Tullaan vain terveenä paikalle 
 • käytetään kasvomaskia tai visiiriä 
 • huolehditaan turvaväleistä 
 • pestään käsiä 
 • käytetään käsidesiä 

Kampukselle saa tulla vain terveenä. Pienimpienkin koronaan viittaavien oireiden ilmetessä kampuksille ei saa tulla. Jos saat Koronavilkun kautta ilmoituksen altistumisesta, noudata sen kautta saatuja terveysviranomaisten ohjeita. 
 
Jos saat positiivisen koronatestituloksen, pyydämme välittömästi olemaan yhteydessä oman tutkintosi tutkintovastaavaan. Sairastumisilmoitusten avulla pystymme nopeasti reagoimaan ja ennaltaehkäisemään koronan leviämistä. Tiedot ovat luottamuksellisia; Metropolia ei viesti julkisesti kenenkään yksittäisen henkilön sairastumisesta. 

Terveysviranomaisilta saat ohjeet siitä, kuinka toimia, jos olet saanut positiivisen koronatestituloksen tai kuulut mahdollisesti altistuneiden joukkoon. Terveysviranomaiset selvittävät tartuntaketjut ja ovat yhteydessä tarvittaviin henkilöihin tartuntatapahtumasta riippuen altistuneiden jäljittämiseksi. Altistuneiden jäljittämisen kannalta tärkeitä tietoja ovat: oletko ollut opiskelemassa tartuttavuusaikana, milloin, kuinka kauan ja kenen kanssa. 

Riskiryhmiin kuuluvien tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista siksi suositella heille. Tarkista THL:n sivuilta kuulutko vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin.  

Lisätietoja opiskelijoille Oma-intranetissä. 

Vaihto-opiskelu 

Metropoliaan saapuvat ja liikkuvuusjaksoille lähtevät opiskelijat voivat olla kv-koordinaattoreihin yhteydessä kaikissa liikkuvuuksia koskevissa kysymyksissä. Tällä hetkellä pääsääntöisesti vain pitkät, vähintään lukukauden mittaiset liikkuvuusjaksot ovat Metropoliassa mahdollisia. Tavoitteena on, että lukuvuoden 2021-2022 alusta voidaan harkiten ja erilaiset viranomaisten asettamat rajoitukset huomioiden alkaa avata myös lyhyempiä liikkuvuuksia. 

Kansainvälisiä liikkuvuusjaksoja toteutetaan mikäli vaihtokohde, molempien maiden matkustusrajoitukset ja koronatilanne sen mahdollistavat. Saapuvien opiskelijoiden ohjeistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota sekä Metropolian että viranomaisten ohjeista ja säännöistä tiedottamiseen, jotta voidaan varmistaa opintojen sujuva ja turvallinen aloitus syyslukukauden alussa. 

Metropolia noudattaa viranomaisten suosituksia koskien matkustamista. Tilannetta seurataan ja sekä vaihtoa suunnitteleviin opiskelijoihin, että kumppanikorkeakouluihin ollaan yhteydessä ja tiedotetaan tilanteen kehityksestä. 

Katso kansainvälisten palveluiden yhteystiedot

 

Henkilöstölle

Metropolia siirtyy kampuspainotteiseen hybriditoimintamalliin lukuvuoden 2021-2022 alusta, mikäli koronatilanne pääkaupunkiseudulla sen sallii. Metropolia tarjoaa henkilöstölleen edelleen mahdollisuuden joustavaan työskentelyyn, tarkemmat ohjeet löytyvät Oma-intranetistä.  

Kampuksilla noudatetaan aina voimassa olevia korona-ohjeistuksia, jotka tällä hetkellä ovat:  

 • tullaan vain terveenä paikalle 
 • käytetään kasvomaskia tai visiiriä 
 • huolehditaan turvaväleistä 
 • pestään käsiä 
 • käytetään käsidesiä 

Kampukselle saa tulla vain terveenä. Pienimpienkin koronaan viittaavien oireiden ilmetessä kampuksille ei saa tulla. Jos saat Koronavilkun kautta ilmoituksen altistumisesta, noudata sen kautta saatuja terveysviranomaisten ohjeita. 

Jos saat positiivisen koronatestituloksen, pyydämme olemaan välittömästi yhteydessä omaan esimieheen. Sairastumisilmoitusten avulla pystymme nopeasti reagoimaan ja ennaltaehkäisemään koronan leviämistä. Tiedot ovat luottamuksellisia; Metropolia ei viesti julkisesti kenenkään yksittäisen henkilön sairastumisesta. 

Terveysviranomaisilta saat ohjeet siitä, kuinka toimia, jos olet saanut positiivisen koronatestituloksen tai kuulut mahdollisesti altistuneiden joukkoon. Terveysviranomaiset selvittävät tartuntaketjut ja ovat yhteydessä tarvittaviin henkilöihin tartuntatapahtumasta riippuen altistuneiden jäljittämiseksi. Altistuneiden jäljittämisen kannalta tärkeitä tietoja ovat: oletko ollut työssä tartuttavuusaikana, milloin, kuinka kauan ja kenen kanssa. 

Henkilöstöä suositellaan välttämään vapaa-ajan matkustamista ulkomaille ja huomioimaan viranomaisten karanteenisuositukset. Omaehtoisen karanteenin aikana (kotimaahan saapumisesta 14 vrk eteenpäin) suositellaan yhtäjaksoista etätyöjaksoa. 

 Henkilöstölle tiedotetaan ohjeista ja linjauksista tarkemmin ensisijaisesti Oma-intranetissa.

Yhteystiedot viranomaisille altistustilanteita varten

Mahdollisia Metropolian toimintaan liittyviä korona-altistumisia koskien, pyydämme viranomaisia olemaan yhteydessä arkisin klo 8 - 16

 • sähköposti korona.paivystys [at] metropolia.fi
 • puhelin  050 573 1345

Metropolialaisten mahdollisten koronavirustartuntojen kohdalla toimimme ja viestimme viranomaisten tapauskohtaisten ohjeiden mukaisesti.