Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaepidemian vaikutuksesta Metropolian toimintaan. Metropolian opiskelijoille ja henkilöstölle tarkempia ohjeita ja linjauksia löytyy kootusti Oma-intranetista.

Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia koronavirukseen liittyen ja muutamme niiden mukaisesti tarvittaessa toimintaamme.

Sivu päivitetty 10.9.2021

Toiminta kampuksilla

Metropolialla on neljä kampusta, jotka sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Vantaan Myyrmäessä sekä Espoon Karamalmilla. Hyvällä ilmanvaihdolla varustetut kampukset ovat avoinna klo 7.30-21.  Opiskelijaravintolat ovat avoinna rajoitetuin asiakaspaikoin.

Kampuksilla noudatamme seuraavia turvatoimia

Lisäksi kannustamme kaikkia ottamaan koronarokotukset ja suosittelemme lataamaan Koronavilkku-sovelluksen. Lue lisää Koronavilkku-sovelluksesta.

Lue lisää opetusjärjestelyistä kohdasta Opiskelijalle.

Helsingin kaupungin koronavirusrokotukset Myllypuron kampuksella

Myllypuron kampuksella on Helsingin kaupungin koronarokotuspiste. Rokotukseen tulevat käyttävät D-talon sisäänkäyntiä. Muut vierailijat käyttävät rokotustoiminnan ajan C-talon ja A-talon sisäänkäyntejä. Kulku D- ja C-talon ensimmäisten kerrosten välillä on väliaikaisesti suljettu. Lisätietoa rokotuksista Helsingin kaupungin sivuilta.

Kuvan sisältö avattu edeltävässä tekstissä.

Hakijalle

Tiedotamme mahdollisista poikkeusjärjestelyistä, mikäli niille ilmenee tarvetta seuraavien hakujen yhteydessä. 

Yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Asiakkaalle

Metropolian asiakaspalvelut toimivat turvatoimia noudattaen. 

Täydennyskoulutukset ja avoimen AMK:n kurssit ovat käynnissä.

Opiskelijalle

Opetus 

Käynnistämme lukuvuoden 2021-2022 kampuspainotteisessa hybridimallissa perustuen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvivoinnin laitoksen suosituksiin. Kaikkien uusien opiskelijoiden orientaatio-opinnot toteutetaan lähiopetuksena kampuksilla ensimmäisen periodin aikana. Tarkemmat tiedot opetusjärjestelyistä saat tutkinto-ohjelmastasi.  

Opiskelijat ovat tervetulleita opiskelemaan kampuksille yksin tai ryhmissä. Opiskelijoita pyydetään varaamaan tilat etukäteen Metropolian tilausvarausjärjestelmän kautta. 

Kampuksilla noudatetaan turvatoimia:  

  • tullaan vain terveenä paikalle 
  • käytetään kasvomaskia tai visiiriä 
  • huolehditaan turvaväleistä 
  • pestään käsiä ja käytetään käsidesiä 

Kampukselle saa tulla vain terveenä. Pienimpienkin koronaan viittaavien oireiden ilmetessä kampuksille ei saa tulla. Jos saat Koronavilkun kautta ilmoituksen altistumisesta, noudata sen kautta saatuja terveysviranomaisten ohjeita. 
 
Jos saat positiivisen koronatestituloksen, pyydämme välittömästi olemaan yhteydessä oman tutkintosi tutkintovastaavaan. Sairastumisilmoitusten avulla pystymme nopeasti reagoimaan ja ennaltaehkäisemään koronan leviämistä. Tiedot ovat luottamuksellisia; Metropolia ei viesti julkisesti kenenkään yksittäisen henkilön sairastumisesta. 

Lisätietoja opiskelijoille Oma-intranetissä. 

Uuden opiskelijan aloitusinfo

Vaihto-opiskelu ja kansainvälinen harjoittelu

Opiskelijoiden kansainvälisiä liikkuvuusjaksoja toteutetaan mikäli vaihtokohde, molempien maiden matkustusrajoitukset ja koronatilanne sen mahdollistavat. Metropoliaan saapuvat ja liikkuvuusjaksoille lähtevät opiskelijat voivat olla kv-koordinaattoreihin yhteydessä kaikissa liikkuvuuksia koskevissa kysymyksissä.

Pitkien, vähintään lukukauden mittaisten liikkuvuusjaksojen lisäksi lukukautta lyhytkestoisempia liikkuvuusjaksoja voidaan alkaa syyslukukauden 2021 aikana toteuttaa harkiten ja viranomaisten asettamat rajoitukset huomioiden. Liikkuvuusjaksoja suunniteltaessa tulee tarkistaa viranomaisten matkustusohjeet ja olla varautunut mahdollisiin muutoksiin tai peruutuksiin. Liikkuvuusjaksolle lähtevän tulee noudattaa terveysturvallisuutta, matkustamista ja maahan saapumista koskevia ohjeita, huolehtia tarvittavasta dokumentaatiosta ja selvittää kohteen mahdolliset karanteeniohjeet tai rokotusvaatimukset.

Saapuvien opiskelijoiden ohjeistuksessa Metropolia kiinnittää edelleen erityistä huomiota sekä Metropolian että viranomaisten terveysturvallisuusohjeista ja säännöistä tiedottamiseen, jotta voimme varmistaa opintojen sujuvan ja turvallisen aloituksen. 

Metropolia noudattaa viranomaisten suosituksia koskien matkustamista. Tilannetta seurataan ja sekä vaihtoa suunnitteleviin opiskelijoihin että kumppanikorkeakouluihin ollaan yhteydessä ja tiedotetaan tilanteen kehityksestä.

Katso kansainvälisten palveluiden yhteystiedot

Henkilöstölle

Metropolia siirtyy kampuspainotteiseen hybriditoimintamalliin lukuvuoden 2021-2022 alusta. Metropolia tarjoaa henkilöstölleen edelleen mahdollisuuden joustavaan työskentelyyn, tarkemmat ohjeet löytyvät Oma-intranetistä.  

Kampuksilla noudatetaan turvatoimia:  

  • tullaan vain terveenä paikalle 
  • käytetään kasvomaskia tai visiiriä 
  • huolehditaan turvaväleistä 
  • pestään käsiä ja käytetään käsidesiä 

Kampukselle saa tulla vain terveenä. Pienimpienkin koronaan viittaavien oireiden ilmetessä kampuksille ei saa tulla. Jos saat Koronavilkun kautta ilmoituksen altistumisesta, noudata sen kautta saatuja terveysviranomaisten ohjeita. 

Jos saat positiivisen koronatestituloksen, pyydämme olemaan välittömästi yhteydessä omaan esimieheen. Sairastumisilmoitusten avulla pystymme nopeasti reagoimaan ja ennaltaehkäisemään koronan leviämistä. Tiedot ovat luottamuksellisia; Metropolia ei viesti julkisesti kenenkään yksittäisen henkilön sairastumisesta. 

 Henkilöstölle tiedotetaan ohjeista ja linjauksista tarkemmin ensisijaisesti Oma-intranetissa.