Metropolian kampukset ovat kiinni 18.3.-13.5.2020

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan

Koronaviruksen aiheuttama COVID-19 –tartuntatautiepidemia on levinnyt eri puolille maailmaa. Metropolia on sulkenut Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti kaikki kampuksensa 18.3.-13.5. väliseksi ajaksi. Metropolia on siirtynyt etäopetukseen ja opetus järjestetään etäopiskeluna digitaalisissa oppimisympäristöissä sekä itsenäisenä opiskeluna. Vaikuttajakorkeakouluna turvaamme kriittisen liiketoiminnan ja toimimme viranomaisohjeiden mukaisesti. 

Päivitämme tälle sivulle lisätietoa koronaviruksen vaikutuksesta Metropolian toimintaan. Metropolian opiskelijoille ja henkilöstölle tarkempia ohjeita ja linjauksia löytyy kootusti Oma-intranetista.

Kampukset suljettu 18.3.-13.5.2020

Metropolialla on neljä kampusta, jotka sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Vantaan Myyrmäessä sekä Espoon Karamalmilla. Kaikki Metropolian kampukset on suljettu 18.3.-13.5. välisenä aikana. Kampusten sulkemisten myötä opiskelu on siirtynyt verkkoon ja henkilöstö etätyöhön. Palvelut ovat saatavilla verkosta. 
 

Hakijalle

Yhteishaku I

COVID-19-pandemiasta johtuvien Suomen hallituksen linjaamien toimenpiteiden noudattamiseksi Metropolian englannin kielisten tutkinto-ohjelmien pääsykokeita ei järjestetä suunnitellusti. Ammattikorkeakoulut suunnittelevat parhaillaan paikan päällä tehtävien pääsykokeiden korvaamista. Hakijoiden tulee valmistautua mahdollisiin online-pääsykokeisiin ja haastatteluihin. Lisätietoja lähetetään hakijoille sähköpostitse ja julkaistaan ​​Metropolian verkkosivuilla lähipäivinä.

Yhteishaku II

Ammattikorkeakoulut pyrkivät järjestämään pääsykokeet suunnitellusti. Koronavirustilanteen kehitystä ja hallituksen ohjeita noudatetaan kansallisesti, varasuunnitelmia tehdään ja tietoja päivitetään tarpeen mukaan. Jos järjestelyt muuttuvat, hakijoille ilmoitetaan muutoksista sähköpostitse ja Metropolian verkkosivuilla.

Kaikki Metropolian kampukset on suljettu 18.3.2020 alkaen. Näin ollen postitse palautettavia ennakkotehtäviä ei ole mahdollista henkilökohtaisesti tuoda hakijapalveluihin. Noudata ennakkotehtäväkohtaisia palautusohjeita.

Yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Asiakkaalle

Metropolian asiakaspalvelut, kuten Myllypuron kampuksen HyMy-kylän oppimisympäristöt ja suunhoidon opetusklinikka ovat tauolla 18.3.-13.5.2020. Ajan varanneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Konsertit ja tapahtumat webinaareja lukuunottamatta on peruutettu tai siirretään myöhempään ajankohtaan.

Täydennyskoulutukset ja avoimen AMK:n kurssit muutetaan mahdollisuuksien mukaan verkkototeutuksiksi. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Opiskelijalle

Opetus

Lähiopetus keskeytetään Metropolian kampuksilla 18.3.-13.5. välisenä aikana. Opetus järjestetään etäopiskeluna digitaalisissa oppimisympäristöissä ja itsenäisenä opiskeluna.

Kaikki opetusta koskeva tieto annetaan opiskelijoille suoraan omasta tutkinto-ohjelmasta ja opettajilta. 

Työharjoittelu

Harjoitteluja jatketaan, jos se on harjoittelupaikan puolesta mahdollista ja jos yhdessä harjoittelupaikan kanssa arvioidaan, että harjoittelupaikka on opiskelijalle turvallinen.

Vaihto-opiskelu

Metropolian omiin vaihto-opiskelijoihin on oltu yhteydessä ja sovittu toimintatavoista.

Metropoliassa vaihdossa oleviin opiskelijoihin on oltu yhteydessä ja sovittu toimintatavoista.  

Katso kansainvälisten palveluiden yhteystiedot

Valmistuminen 

Metropoliassa pyritään siihen, että opinnot etenevät poikkeusjärjestelyistä huolimatta mahdollisimman normaalin aikataulun mukaisesti ja että kevätlukukaudella 2020 opiskelijat voivat valmistua. Lisätietoja asiasta saa oman tutkinto-ohjelman tutkintovastaavalta.  
 

Henkilöstölle

Metropolian henkilöstö on siirtynyt etätyöskentelyyn.

Henkilöstölle tiedotetaan ohjeista ja linjauksista Oma-intranetissa.