SINUT ON VALITTU SAMMON MUOTOILIJAKSI

Ideoi ja luonnostele nykyaikainen Sampo. Kuvaa ja kerro tekstein, miltä Sampo näyttää, miten se toimii ja mitä sillä tehdään? Sammon tulee olla muodonannoltaan mielenkiintoinen ja konkreettinen. Sammon tulee saada katsoja vakuuttuneeksi. Visualisoi suunnittelemasi tuote käytössä.

Toteutus

Esitä ideasi visuaalisesti siten, että sen muodosta ja mittakaavasta saa havainnollisen käsityksen. Piirrä ja käytä väriä haluamallasi tavalla perinteisesti (tussit, väriliidut, puukynät) tai digitaalisesti piirustusohjelman työkaluja käyttäen. Merkitse työsi etupuolelle oikeaan alareunaan selkeästi nimesi. (Lopputulos on palautettava vaakasuuntaisena A4 (297mm X 210mm) kokoisena PDF tiedostona.)

Nimeä valmis PDF-tiedosto seuraavasti:

TM-ennakkotehtävä_etunimi_sukunimi.pdf (esimerkki:  TM-ennakkotehtävä_maija_muotoilija.pdf)

Arviointikriteerit

Idean omaperäisyys, muodon ja perspektiivin hallinta, tarkoituksenmukainen värinkäyttö, kokonaisuuden hallinta.

Sampo eli kirjokansi on suomalaisessa mytologiassa ihmeellinen kone tai esine, kosintalahja ja sotasaalis, joka liittyy usein Pohjolaan. Sampo on tunnettu erityisesti suomalaisesta kansanrunoudesta kootusta Kalevala-eepoksesta, jossa sillä on tärkeä rooli. Eri taruissa sampo on erilainen, sillä on myös useita nimityksiä ja ilmiasuja. Kalevalassa käytetyissä sampotaruissa sampo on ihmeellinen, rikkauksia tekevä mylly.

Sampotarut ovat olleet paitsi ihmeellisiä kertomuksia kahden kansan taistelusta ja ihme-esineen vaiheista, myös ilmeisesti alkujaan kosmisia kuvauksia. Sampotarut ovat myös selittäneet maanviljelyksen syntyä ja joidenkin muidenkin asioiden myyttistä alkuperää. Samporunoutta on ollut eräiden tietojen mukaan tapana laulaa kevätkylvön yhteydessä. WIKIPEDIA, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sampo_(Kalevala)

Palautusohjeet

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee täyttää yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi. Ennakkotehtävät toimitetaan hakuaikana 17.3.-31.3.2021 sähköisen yhteishakulomakkeen yhtenä liitetiedostona (pdf-formaatti, maksimikoko 1 GB) 31.3.2021 klo 15:00 mennessä.