Ajankohtaista

 • Metropolian avoimen ammattikorkeakoulun polkujen ja moduulien ilmoittautuminen keskeytyi heti ilmoittautumisen alkaessa 3.8.2020, koska järjestelmässä ilmeni tietotekninen laiterikko. Korjaustoimien takia ilmoittautumisaikaa jouduttiin siirtämään eteenpäin. Asiasta on tiedotettu reaaliaikaisesti Metropolia.fi-sivulla.

  Korjaustoimien jälkeen ilmoittautuminen oli jälleen mahdollista keskiviikosta 5.8. klo 13 alkaen. Sen jälkeen järjestelmä on toiminut moitteettomasti, ja polkuihin ja moduuleihin ilmoittautumiset kirjautuivat asianmukaisesti.

  Pahoittelemme tapahtuneesta aiheutunutta harmia.

  Jos sinulla on asiaan liittyen kysyttävää, voit olla yhteydessä avoinamk [at] metropolia.fi.
 • Metropolia tarjoaa koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa työttömille ja lomautetuille avoimen ammattikorkeakoulun opintoja maksuttomina 31.12.2020 asti. Lisätietoja tarjonnasta ja ilmoittautumisesta löydät sivuiltamme.

 • Syksyn 2020 avoimen AMK:in valikoimasta löytyy useita suomen kielen kursseja alkeista (0-A1) keskitasolle (B1). Tutustu valikoimaan ja valitse omalle tasollesi sopivin kurssi!
 • Seuraathan tiedotusta koronavirustilanteen vaikutuksesta Metropolian toimintaan sivuillamme. Avoimen AMK:n opiskelijat saavat toteutuskohtaiset ohjeet opettajilta ja yleistä tietoa OMA-intranetistä.

Polut ja moduulit

Metropolian syksyn 2020 avoimen AMK:n polkujen ja moduulien ilmoittautumisaika on pääsääntöisesti päättynyt.

Seuraavissa poluissa ja moduuleissa ilmoittautumisaika jatkuu vielä:

Joidenkin yksittäisten opintokokonaisuuksien ilmoittautumisaika saattaa olla muulloin kuin yleisenä ilmoittautumisaikana. Ajantasainen tieto löytyy aina ilmoittautumisjärjestelmästä.  

Syksyn 2020 polut ja moduulit

Kulttuuri, polut

Liiketalous, polut

Sosiaali- ja terveysala, polut

Tekniikka, polut

Moduulit

Lisätietoa polkujen valintamenettelyistä

Joissain avoimen amk:n poluissa on valintamenettely, joka täytyy läpäistä. Tieto valintamenettelystä lukee polun tiedoissa. Kaikki ilmoittautuneet, myös varasijalle jääneet, kutsutaan valintamenettelyyn, jos polun lisätiedoissa ei ole muuta ilmoitettu.

Valintamenettely on kuitenkin ainoastaan karsiva eli opiskelijat valitaan polkuun ilmoittautumisjärjestyksessä. Opiskelijoita valitaan polun tiedoissa kerrotun paikkamäärän verran.

Varasijalle jäänyt valintamenettelyn läpäissyt voi saada paikan polkuun mikäli paikkaan oikeutettu ei läpäise menettelyä, menettelyn läpäissyt ei vastaanota opiskelupaikkaa tai peruu sen vastaanottamisen jälkeen.

Kaikki paikan saaneet saavat viestin josta vastaanotetaan paikka. Paikka tulee vastaanottaa 24 h sisällä tai se vapautuu seuraavalle.

Yksittäiset opintojaksot

Ilmoittautuminen opintojaksoille vaihtelee tutkinto-ohjelmittain ja joskus opintojaksoittain. Näet tietojärjestelmästä opintojakson tiedoista tarkan ilmoittautumisajan sekä myös lukujärjestyksen. Jos haluat tutkia usean opintojakson lukujärjestystä samanaikaisesti (esim. päällekkäisyydet), käytä Lukkarikonetta. Katso tarkempi ohjeistus Lukkarikoneen käyttöön.

Huom! Opintojaksojen tarjonta saatetaan julkaista ennen kuin lukujärjestykset ovat valmistuneet. Mikäli opintojakson lukujärjestys on tyhjä järjestelmässä, ei sitä ole vielä julkaistu tai kyseessä on 100 % virtuaalinen opinto. Jälkimmäisestä on maininta opinnon tiedoissa. Ilmoittautuminen opintojaksolle ennen lukujärjestyksen valmistumista tapahtuu omalla vastuulla. Opintomaksua ei palauteta mikäli ajoitus osoittautuu myöhemmin opiskelijalle sopimattomaksi.
 

Ilmoittautuminen

Metropolian avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta löytyy tietojärjestelmästä (linkki alla). Lue alta myös ohjeet järjestelmän käyttöön.  Poikkeuksen muodostavat Tieto- ja viestintätekniikan non-stop virtuaaliopinnot, jotka hoidetaan yhä järjestelmän ulkopuolella. 

Huom. Metropolian aktiiviset tutkinto-opiskelijat eivät voi opiskella Metropolian avoimen amk:n opinnoissa.

OPINTOTARJONTA JA ILMOITTAUTUMINEN

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN NON-STOP VIRTUAALIOPINNOT

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista

Ohjeita järjestelmän käyttöön

Tarjonnan haku

 • Koko avoimen amk:n tarjonta on näkyvillä sekä englanninkielisellä että suomenkielisellä puolella. Siksi on erittäin tärkeää tarkistaa opetuskieli opintojen tiedoista, ei opinnon nimestä.
   
 • Opintoja haetaan vasemmasta laidasta löytyvillä hakurajauksilla. Tuloksia voi rajata useammalla kriteerillä. Ylhäällä on myös vapaasanahaku, jota voi yhdistellä muihin hakurajauksiin.
   
 • Toteutusaika -rajauksella voit suodattaa opintoja ajoituksen perusteella. Rajauksien "kuluva lukukausi", "seuraava lukukausi" ja "seuraava lukuvuosi" osalta tuloksiin tulevat vain ne opinnot, joiden ilmoittautuminen on joko käynnissä tai ei ole vielä alkanut. Mikäli haluaa nähdä koko halutun ajanjakson opintotarjonnan, saa sen näkyviin käyttämällä vapaavalintaisen aikavälin suodatusta.
   
 • Haku tuottaa sivulle näkyviin 10 ensimmäistä hakutulosta. Sivuja vaihtamalla pääset näkemään enemmän tuloksia.
   
 • Valitut rajaukset näkyvät sivun ylälaidasta, josta voit niitä poistaa.

Ilmoittautuminen ja opintotarjonta

 • Näet opinnon tiedoista tarkan ilmoittautumisajan.
   
 • Opinnon perässä oikeassa reunassa oleva "Lisää koriin" painike on epäaktiivinen kun ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut tai on jo päättynyt. Painike on aktiivinen kun ilmoittautuminen on käynnissä.
   
 • Ei ole mahdollista ilmoittautua samalla kertaa useaan polkuun. Samalla kertaa pystyy kuitenkin ilmoittautumaan yhteen polkuun sekä useaan moduuliin ja/tai opintojaksoon.
   
 • Ei ole mahdollista ilmoittautua samalla kertaa eri valintamenettelytavan sisältämiin opintoihin. Valintamenettelytapoja ovat a) valinta suoraan ilmoittautumisjärjestyksessä ja b) karsiva valintamenettely. Karsivaa valintamenettelyä käytetään vain joissain poluissa.
   
 • Kahteen polkuun ei ole mahdollista saada paikkaa. Mikäli henkilöllä on jo paikka polussa, ei järjestelmä anna ilmoittautua uuteen polkuun tai vastaanottaa tarjottua paikkaa (valintamenettelyn tai varasijamenettelyn kautta). Mikäli henkilöllä on varasijoja poluissa, joutuu hän perumaan ne voidakseen saada paikan toiseen polkuun. Varasijat eivät kuitenkaan estä uusia ilmoittautumisia polkuihin niin kauan kun paikkaa mihinkään polkuun ei ole.
   
 • Palvelussa tunnistaudutaan lähtökohtaisesti vahvasti pankkitunnuksilla. Myös heikko tunnistautuminen on mahdollinen, mutta älä käytä sitä, jos pystyt tunnistautumaan vahvasti. Heikosti tunnistautunut henkilö, joutuu käymään tunnistautumassa opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkamista. Ilman vahvaa tunnistautumista ei saa Metropolian käyttäjätunnuksia. Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta voivat tunnistautua HAKA-tunnuksilla.

  Metropolian kampukset on suljettu 18.3. - 13.4.2020 Korona-virustilanteen vuoksi. Jos olet tunnistautunut heikosti ja opintosi ovat alkamassa, ota yhteyttä Metropolian opiskelijapalveluihin.
   
 • Kirjatessa henkilötietojasi, kirjoita nimesi muodossa Maija Mehiläinen. Ei muodossa maija mehiläinen tai MAIJA MEHILÄINEN.
   
 • Tuplatarkista, että täytät ilmoittautumisen yhteydessä oikean sähköpostiosoitteen. Jos sähköposti on virheellinen, et saa mitään viestejä, mm. ilmoittautumisen vahvistusta.
   
 • Tällä hetkellä järjestelmässä ei ole mahdollista antaa erillistä laskutusosoitetta. Lasku lähetetään niiden tietojen mukaisesti, jotka on annettu ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli haluat ohjata laskun toiselle taholle, esim. työnantaja, ole yhteydessä avoinamk [at] metropolia.fi.
   
 • Mikäli maksat opinnon ilmoittautumisen yhteydessä, palaa prosessin lopussa aina palvuntarjoajan nettisivuille. ÄLÄ KOSKAAN jätä palaamatta tai sulje selainta tai ilmoittautuminen epäonnistuu.
   
 • Jos perut opintosi, tee se AINA saamasi automaattiviestin peruutuslinkistä! Paikka vapautuu tällöin mahdolliselle varasijalaiselle. Mikäli haet hyvitystä, ilmoita siitä avoinamk [at] metropolia.fi. Oikeuden hyvityksiin voit katsoa maksu- ja peruutusehdoista.

Opintojen ajoitus

 • Näet opinnon tiedoista toteutuksen kohdalta tarkan lukujärjestyksen (poislukien 100 % virtuaaliset opinnot). Jos haluat tutkia usean opintojakson lukujärjestystä samanaikaisesti (esim. päällekkäisyydet), käytä Lukkarikonetta. Katso tarkempi ohjeistus Lukkarikoneen käyttöön. Järjestelmästä ei pääse suoraan Lukkarikoneeseen.

 • Mikäli opintojakson lukujärjestys on tyhjä järjestelmässä, ei sitä ole vielä julkaistu tai kyseessä on 100 % virtuaalinen opinto. Jälkimmäisestä on maininta opinnon tiedoissa. Ilmoittautuminen opintojaksolle ennen lukujärjestyksen valmistumista tapahtuu omalla vastuulla. Opintomaksua ei palauteta mikäli ajoitus osoittautuu myöhemmin opiskelijalle sopimattomaksi.

 • Opinnon tiedoissa oleva "ajoitus" kenttä (pvm väli) ei välttämättä edusta todellista ajoitusta. Ajoitus tulee aina katsoa lukujärjestyksestä. Ajoitus on esitetty muodossa "03.02.2020 08.30 - 03.02.2020 16.30".