Vuoteen 2050 mennessä 70% maailman väestöstä arvioidaan asuvan urbaaneissa ympäristöissä. Kaupunkiympäristöjen toimivuus vaatii uusia ratkaisuja sitä mukaa kun kaupungit laajenevat tai niiden väestöntiheys kasvaa.

Toimiva ihmisten kaupunki -innovaatiokeskittymän tavoitteena on tuoda yhteen eri alojen ja ammattien asiantuntijat, kaupungit ja maat tutkimaan ja oppimaan yhdessä, sekä luomaan että kokeilemaan uusia innovaatioita kehittääkseen parempia kaupunkielinympäristöjä meille kaikille. Yhteiskehittämällä voimme tuoda uusia ratkaisuja kaupungistumisen haasteisiin ja tarttua syntyviin uusiin mahdollisuuksiin.

Metropolian kehittämisen keskeiset teemat ovat

  • kestävä kaupunkikehitys,
  • osallisuus ja yhteisöllisyys ja
  • tulevaisuuden työ ja osaaminen.

Innovaatiotoiminnan keskiössä on Helsinki XR Center ja Turbiini, joissa uusista ideoista syntyy innovaatioita.

Helsinki XR Center

Arabian kampukselle rakentuu XR-teknologioiden osaamisen keskittymä Helsinki XR Center, jossa kohtautetaan luovia tiimejä, startup-yrityksiä sekä suurempia XR-toimijoita ja rahoittajia.

Turbiini-yrityskiihdyttämö

Turbiini Yrityskiihdyttämö tukee aloittavia startup-yrityksiä pääkaupunkiseudulla. Yhteistyötä tekevät Metropolian asiantuntijat, eri alojen yrittäjät sekä pääkaupunkiseudun yritystoiminnan kehittämisen parissa toimivat yhteisöt.

Ota yhteyttä

Mona Roman.

Innovaatiojohtaja
Mona Roman
mona.roman [at] metropolia.fi
puh. 040 555 1044

Anna-Maria Vilkuna.

TKI-johtaja
Anna-Maria Vilkuna
anna-maria.vilkuna [at] metropolia.fi
puh. 040 334 7929

Simo Ruuskanen

Viestintäsuunnittelija (Toimiva ihmisten kaupunki, TKI-palvelut)
Simo Ruuskanen
simo.ruuskanen [at] metropolia.fi
+358 40 768 7992