Toimiva ihmisten kaupunki

Vuoteen 2050 mennessä 70% maailman väestöstä arvioidaan asuvan urbaaneissa ympäristöissä. Kaupunkiympäristöjen toimivuus vaatii uusia ratkaisuja sitä mukaa kun kaupungit laajenevat tai niiden väestöntiheys kasvaa.

Toimiva ihmisten kaupunki -innovaatiokeskittymän tavoitteena on tuoda yhteen eri alojen ja ammattien asiantuntijat, kaupungit ja maat tutkimaan ja oppimaan yhdessä, sekä luomaan että kokeilemaan uusia innovaatioita kehittääkseen parempia kaupunkielinympäristöjä meille kaikille. Yhteiskehittämällä voimme tuoda uusia ratkaisuja kaupungistumisen haasteisiin ja tarttua syntyviin uusiin mahdollisuuksiin.

Metropolian kehittämisen keskeiset teemat ovat

 • toimiva ja elinvoimainen kaupunki,
 • osallisuus ja yhteisöllisyys ja
 • tulevaisuuden työ ja osaaminen.

Innovaatiotoiminnan keskiössä on Helsinki XR Center ja Turbiini, joissa uusista ideoista syntyy innovaatioita.

 • Nainen käyttää virtuaalilaseja

  XR, laajennettu todellisuus

  Arabian kampukselle rakentuu XR-teknologioiden osaamisen keskittymä Helsinki XR Center, jossa kohtautetaan luovia tiimejä, startup-yrityksiä sekä suurempia XR-toimijoita ja rahoittajia.

  Lue lisää Helsinki XR Centeristä

 • Turbiini

  Turbiinissa tuetaan opiskelijoiden kasvamista yrittäjyyteen. Opiskelijat kehittävät ja testaavat liiketoimintaideaansa Turbiinin yrityskiihdyttämössä. Kiihdyttämön jälkeen voi jäädä  esimerkiksi Helsinki XR Centerin tiloihin käynnistämään yrityksen toimintaa tuetusti. Julkaisemme lisätietoa Turbiinista lähiaikoina.

Hankkeemme jakaantuvat kolme teemaan

Tilaa uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje
joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa

Julkaisuja

Toimivaan ihmisten kaupunkiin liittyviä videoita

Ota yhteyttä