Avoimen AMK:n ilmoittautuminen ja opintotarjonta

Alakohtainen opintotarjonta ja ilmoittautumisajat löytyvät sivun lopusta.

Ilmoittautuminen opintoihin

Opiskelijat valitaan kaikkiin avoimen opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä. Joissain poluissa voi myös olla haastattelu, kirjallinen koe tms. menettely, jolla varmistetaan opiskelijan soveltuvuus opintoihin. Lopullinen pääsy polkuun edellyttää tällöin ko. menettelyn läpäisyä. Varasijalle jääviin otetaan yhteyttä pääsääntöisesti sähköpostilla, jos paikka opintoihin vapautuu. Mikäli opiskelijaa ei tavoiteta kohtuullisessa ajassa (yleensä n. 24 h), tarjotaan vapautunutta paikkaa eteenpäin. Muista siis seurata myös roskapostikansiotasi!

Avoimessa jo opiskeleva ei saa koskaan itse ilmoittautua opintojaksoille OMA-palvelussa. Ilmoittautuminen tapahtuu aina avoimen amk:n kotisivujen ohjeiden mukaan. Luvaton omatoiminen ilmoittautuminen voi johtaa avoimen opinto-oikeuden menetykseen.

Huom. Metropolian tutkinto-opiskelijat eivät voi opiskella Metropolian avoimessa amk:ssa. He voivat opiskella muiden ammattikorkeakoulujen avoimessa.

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Olet ilmoittautuessasi sidottu maksuun mikäli saat paikan, joten tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Huolehdi ennen ilmoittautumista, että opinnot eivät ajoitu päällekkäin!

Dialang-kielitestin
kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

Huom. Mikäli ilmoittaudut opintopolkuun tai -moduuliin, voit ilmoittautua vain yhteen kerrallaan, joten priorisoi ensisijainen toiveesi. Olet ilmoittautuessasi myös välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan, joten älä ilmoittaudu toiseen polkuun/moduuliin ennen kuin saat vahvistuksen paikasta! 

Ilmoittautumisajat

Opintojaksot

Kevään 2019 opintojaksojen tarjonta julkaistaan myöhemmin syksyllä. Seuraa nettisivujamme. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa julkaisun yhteydessä. Ilmoittautuminen päättyy 14 vuorokauta ennen opintojakson alkua.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Opintopolut ja opintomoduulit

Kevään 2019  polkujen ja moduulen tarjonta on julkaistan 12.11.2018. Ilmoittautuminen on 26.11. klo 12.00 - 2.12.2018 klo 23.59. Ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeella jonka linkki tulee alakohtaisille tarjontasivuille opintopolkujen taulukon ylle. Linkki aktivoituu ilmoittautumisen alkaessa.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaalisia opintomoduuleja, jotka pyörivät ympäri vuoden ja joissa on jatkuva ilmoittautuminen. Virtuaalisuudesta on mainittu opintojen yhteydessä.

Opintokuvaukset

Yksittäiset opintojaksot

Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löytyvät opinto-oppaasta, johon on linkki alakohtaisen tarjontataulukon yläpuolella.

Opintopolut ja opintomoduulit

Kevään 2018 opintopolkujen ja -moduulien tarkemmat kuvaukset löytyvät alakohtaisilta tarjontasivuilta polun/moduulin tiedoista, joissa on linkitys opinto-oppaaseen.

Opintokuvausten tiedot

Opintokuvausten tiedoista löydät:

 • arviointikriteerit, -menetelmät ja -asteikko
 • osaamistavoitteet
 • opetettava sisältö ja opetusmetodit
 • mahdollinen kirjallisuus
 • vaatimukset edeltävistä opinnoista
 • opettaja
 • opetuksen toimipiste
 • opetuskieli
 • opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
 • toteutustapa, esim. lähiopetus ja mahdollisen virtuaalisuuden osuus

Huom! Opintojakson lukujärjestyksen löydät Lukkarikoneesta. Katso ohjeistus Lukkarikoneen käyttöön.

Ohjeistus opinto-oppaan käyttöön

 1. Kopioi sen opintojakson koodin alkuosa, jonka tiedot haluat hakea opinto-oppaasta, esim. Opintojaksosta TX00DG07-3001, kopiot TX00DG07. Koodit löydät tarjonnan yhteydestä.
 2. Mene linkin kautta opinto-oppaaseen ja hae opintojaksoa CTRL + F toiminnolla ko. koodilla. 
 3. Valitse opintojakso.
 4. Näet avautuvan  opintojakson tietojen ylälaidassa oranssilla kaikki eri toteutukset, joita opintojaksosta on tarjolla. Klikkaa auki se toteutus, josta haluat tiedot. Esim. Opintojaksosta TX00DG07-3001, avaat toteutuksen 3001. Huom! Muut toteutukset eivät välttämättä ole avoimen tarjonnassa.
 5. Huomioi, että osa tiedoista on suunnattu vain tutkinto-opiskelijoille. Esim. tiedoissa lukevat ilmoittautumisajat koskevat vain tutkinto-opiskelua.  Avoimen amk:n ilmoittautumisajat on kerrottu avoimen tarjonnan yhteydessä.

Lukujärjestykset

 

Ohjeet Lukkarikoneen käyttöön

 1. Kopioi sen opintojakson koodi, jonka lukkarin haluat katsoa, esim. SX00BN69-3001.
 2. Mene Lukkarikoneeseen
 3. Syötä opintojakson koodi "Hakusana"-kenttään (EI ryhmä -kenttään) ja paina ”Hae”.
 4. Opintojakso ilmestyy tuloksiin. Paina opintojakson nimen edessä olevaa + -merkkiä. Huom! Opintojakson tiedoissa näkyvä ajoitusväli ei välttämättä pidä paikkaansa tarkalleen. Katso aina tarkka lukujärjestys.
 5. Opintojakso siirtyy opintokoriin vasemmassa alareunassa.
 6. Paina opintokorin alta kohtaa "lukujärjestykseen"
 7. Jos haluat hakea useamman opintojakson lukkarit, toista kohdat 1-5 kaikkien opintojaksojen osalta.
 8. Saat näkyviin kalenterinäkymän alkaen meneillään olevasta viikosta. Selaamalla viikkoja näet opetusajat viikottain. Jos haluat nähdä kaikki opetusajat kerralla, valitse lista -näkymä. Kalenterinäkymästä näet helpoiten opintojaksojen mahdolliset päällekkäisyydet.

Huom! Et voi tallentaa hakemaasi lukujärjestystä Lukkarikoneeseen, mutta voit ottaa siitä itsellesi joko sähköisen tai paperisen tulosteen.

Huomioitavaa

 • Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia ennen opintojakson alkua. Tarkista lukujärjestys pari päivää aiemmin.
 • Lukkarikoneen listanäkymä näyttää vain tulevaisuudessa olevat tunnit. Ei jo menneitä
 • Opintopolkujen ja -moduulien tiedot julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan ennen kuin lukujärjestykset ovat valmiit. Vain ajoitusväli ja toteutustapa (lähiopetus/virtuaalinen) on kerrottu tiedoissa.

HUOM! Metropolia on keskittämässä toimintojaan neljälle kampukselle lukuvuonna 2018-2019. Kampukset ovat: Leppävaara (Vanha Maantie 1), Myyrmäki (Leiritie 1), Arabia (Hämeentie 135 ja 161) sekä Myllypuron uudiskampus, jota rakennetaan metroaseman viereen. Tämä aiheuttaa muutoksia opetuskiinteistön sijainnissa sekä opetuksen toteutusajoissa ja -menetelmissä lukuvuonna 2018-2019. Tarkempia tietoja polkujen ja moduulien osalta voi tiedustella polun/moduulin yhteyshenkilöltä. Opintojaksojen osalta tulee olla yhdeydessä sen tutkinto-ohjelman tutkintovastaavaan, johon kyseinen opintojakso kuuluu.

Kun olet jo avoimen opiskelija

Kun olet saanut paikan opintoihin ja aktivoinut opiskelijatunnuksesi, voit katsoa sinulle tehtyä automaattista lukujärjestystä:

 1. Kirjaudu oikeasta ylälaidasta Lukkarikoneeseen opiskelijatunnuksillasi.
 2. Valitse asetukset -välilehti, jossa voit mm. valita Lukkarikoneen näyttämän oletuslukujärjestyksen. Näkymä näyttää opintojaksot, joille sinut on hyväksytty.

Voit myös tehdä ja tallentaa oman lukujärjestyksen:

 1. Kirjaudu oikeasta ylälaidasta Lukkarikoneeseen opiskelijatunnuksillasi.
 2. Kirjoita opintojakson koodi (esim. SX00BN69-3001) sivulla olevaan "Hakusana"-kenttään ja paina ”Hae”. 
 3. Paina opintojakson nimen edessä olevaa + -merkkiä.
 4. Opintojakso siirtyy opintokoriin vasemmassa alareunassa.
 5. Paina opintokorin alta kohtaa "lukujärjestykseen"
 6. Jos haluat hakea useamman opintojakson lukkarit, toista kohdat 1-5 kaikkien opintojaksojen osalta.
 7. Saat näkyviin kalenterinäkymän alkaen meneillään olevasta viikosta. Selaamalla viikkoja näet opetusajat viikottain. Jos haluat nähdä kaikki opetusajat kerralla, valitse lista -näkymä. Kalenterinäkymästä näet helpoiten opintojaksojen mahdolliset päällekkäisyydet.
 8. Valitse välilehti "ASETUKSET" ja tallenna lukujärjestys haluamallasi nimellä.

Lisätietoja, ks. Tietohallinnon ohjeet lukkarikoneen käyttöön 

Tarjonta: Kulttuuri

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Dialang-kielitestin kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

HUOM! Metropolia on keskittämässä toimintojaan neljälle kampukselle lukuvuonna 2018-2019. Kampukset ovat: Leppävaara (Vanha Maantie 1), Myyrmäki (Leiritie 1), Arabia (Hämeentie 135 ja 161) sekä Myllypuron uudiskampus, jota rakennetaan metroaseman viereen. Tämä aiheuttaa muutoksia opetuskiinteistön sijainnissa sekä opetuksen toteutusajoissa ja -menetelmissä lukuvuonna 2018-2019. Tarkempia tietoja polkujen ja moduulien osalta voi tiedustella polun/moduulin yhteyshenkilöltä. Opintojaksojen osalta tulee olla yhdeydessä sen tutkinto-ohjelman tutkintovastaavaan, johon kyseinen opintojakso kuuluu.

Opintojaksot

Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta on julkaistu ja löytyy taulukosta alta. Ilmoittautuminen syksyn tarjontaan on avattu. Ilmoittautuminen opintojaksoille päättyy 14 vuorokauta ennen opintojakson alkua, ellei muuta ole mainittu. Kevään 2019 opintojaksojen tarjonta julkaistaan myöhemmin syksyllä. Seuraa nettisivujamme. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa julkaisun yhteydessä. 

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Opinnot on listattu aakkosjärjestykseen ensisijaisesti tutkinto-ohjelmittain ja niiden sisällä opintojaksoittain. Mikäli tarjonnassa on Metropolian tutkinto-opiskelijoiden valinnaisia opintoja (ts. useille tutkinnoille suunnattuja), lukee tämä tutkinto-ohjelman kohdalla. Ko. opinnot löytyvät listan lopusta.

SYKSY 2018

tutkinto-ohjelma amk opintojakso op tunnus kieli toimipiste 1. lähipäivä/100% virtuaalinen ilmoittautuminen päättyy
Konservoinin tutkinto-ohjelma amk Kemia 1 5 KI00BJ15-3004 fi Hämeentie 135 03.10.2018 19.09.2018
Konservoinin tutkinto-ohjelma amk Konservoinnin projektinhallinta ja dokumentointi 5 KX00DN60-3001 fi Hämeentie 135 09.10.2018 25.09.2018
Konservoinin tutkinto-ohjelma amk Paperikonservoinnin perusteet, integroitu englanti 5 KX00DM47-3001 fi Hämeentie 135 15.11.2018 01.11.2018

Polut ja moduulit

Kulttuurin alalla ei ala polkuja eikä moduuleja syksyllä 2018.

Tarjonta: Liiketalous

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Dialang-kielitestin kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

HUOM! Metropolia on keskittämässä toimintojaan neljälle kampukselle lukuvuonna 2018-2019. Kampukset ovat: Leppävaara (Vanha Maantie 1), Myyrmäki (Leiritie 1), Arabia (Hämeentie 135 ja 161) sekä Myllypuron uudiskampus, jota rakennetaan metroaseman viereen.  Tämä aiheuttaa muutoksia opetuskiinteistön sijainnissa sekä opetuksen toteutusajoissa ja -menetelmissä lukuvuonna 2018-2019. Tarkempia tietoja polkujen ja moduulien osalta voi tiedustella polun/moduulin yhteyshenkilöltä. Opintojaksojen osalta tulee olla yhdeydessä sen tutkinto-ohjelman tutkintovastaavaan, johon kyseinen opintojakso kuuluu.

Opintojaksot

Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta on julkaistu ja löytyy taulukosta alta. Ilmoittautuminen on avattu. Ylemmästä taulukosta löytyy AMK tutkintojen tarjonta ja alemmasta YAMK tutkintojen. Ilmoittautuminen opintojaksoille päättyy 14 vuorokauta ennen opintojakson alkua, ellei muuta ole mainittu. Tarjontaan on merkitty punaisella opintojaksot joille ei voi enää ilmoittautua. Kevään 2019 opintojaksojen tarjonta julkaistaan myöhemmin syksyllä. Seuraa nettisivujamme. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa julkaisun yhteydessä.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Opinnot on listattu aakkosjärjestykseen ensisijaisesti tutkinto-ohjelmittain ja niiden sisällä opintojaksoittain. Mikäli tarjonnassa on Metropolian tutkinto-opiskelijoiden valinnaisia opintoja (ts. useille tutkinnoille suunnattuja), lukee tämä tutkinto-ohjelman kohdalla. Ko. opinnot löytyvät listan lopusta.

tutkinto-ohjelma amk opintojakson nimi op tunnus kieli toimipiste 1. lähipäivä/100% virtuaalinen ilmoittautuminen päättyy
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Business Law 5 LX00BX55-3011 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Business Law 5 LX00BX55-3012 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Contemporary Economic Issues 5 LX00BX59-3014 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk European Markets and Business Practice 5 LX00BX51-3009 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk European Markets and Business Practice 5 LX00BX51-3010 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Foundations of Management 5 LX00BX50-3016 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Foundations of Management 5 LX00BX50-3017 en Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Information Technology and Enterprise Resource Planning 5 LX00BX48-3019 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Information Technology and Enterprise Resource Planning 5 LX00BX48-3020 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Management and Organisations 5 LX00AD41-3014 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Managerial Communication 5 LX00BX88-3013 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Marketing 5 LX00CG40-3016 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Marketing Research 5 LX00BY32-3008 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma amk Quantitative Research 5 LX00BX66-3013 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma, International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Economics 5 LX00BX49-3008 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma, International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Corporate Financial Management 5 LX00BX67-3016 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma, International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Management and Organisations 5 LX00AD41-3015 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
European Business Administration tutkinto-ohjelma, International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Small and Medium-sized Enterprises Management 5 LX00BX63-3007 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Branding 5 LX00AD76-3007 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Business Accounting 5 LX00BX56-3017 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Business Accounting 5 LX00BX56-3018 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Business Mathematics and Statistics 5 LX00BX57-3018 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Business Mathematics and Statistics 5 LX00BX57-3017 en Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Competitive Intelligence 5 LX00CI26-3002 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Digital Marketing 5 LX00CI28-3001 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Distribution and Logistics Services 5 LX00BX85-3004 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Global Political Economy 5 LX00CI10-3004 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Global Sourcing 5 LX00CI46-3003 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Information Technology and Enterprise Resource Planning 5 LX00BX48-3018 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Information Technology and Enterprise Resource Planning 5 LX00BX48-3017 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk International Trade and Logistics 5 LX00BX79-3007 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk International Trade and Logistics 5 LX00BX79-3008 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Logistics and Supply Chain Management 5 LX00BX58-3017 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Logistics and Supply Chain Management 5 LX00BX58-3018 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Logistics Service Markets and Strategy 5 LX00BX82-3004 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Management Accounting 5 LX00BX77-3012 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Management Accounting 5 LX00BX77-3013 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Managerial Communication 5 LX00BX88-3014 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Managerial Communication 5 LX00BX88-3015 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Marketing 5 LX00CG40-3013 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Marketing 5 LX00CG40-3014 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Marketing Practice 5 LX00CI27-3005 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Marketing Strategy and Implementation 5 LX00CG41-3012 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Marketing Strategy and Implementation 5 LX00CG41-3013 en Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Procurement and Supply Management 5 LX00BX80-3007 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Procurement and Supply Management 5 LX00BX80-3008 en Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Research Methods 5 LX00BX74-3009 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Strategic Management - Context and Analysis 5 LX00BX61-3006 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Strategic Management - Context and Analysis 5 LX00BX61-3007 en Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Sustainable Logistics and Supply Chains 5 LX00BX84-3004 en Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Affärssvenska 5 LX00BW60-3018 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Asiakkuuksien kehittäminen 5 LX00BW70-3015 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Asiakkuuksien kehittäminen 5 LX00BW70-3017 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Controller-toiminta ja sisäinen valvonta 5 LX00BW63-3012 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Controller-toiminta ja sisäinen valvonta 5 LX00BW63-3013 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Englantia markkinoinnin ammattilaisille 5 LX00BW73-3008 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Esimiesjuridiikka 5 LX00BW82-3005 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Finanssvenska 5 LX00BW69-3007 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Haastavat viestintätilanteet 5 LX00CA74-3003 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Henkilöstöjohtaminen 5 LX00BW79-3004 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Henkilöstösuunnittelu ja henkilöstön kehittäminen 5 LX00BW80-3003 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Henkilöstösuunnittelu ja henkilöstön kehittäminen 5 LX00BW80-3004 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Innovaatioprojekti 10 XX00BH18-3254 fi Leiritie 1 Aloitusluento: 5.9.2018 jonka jälkeen ryhmätyöskentelyä sovittuina aikoina. 22.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Johdannaiset ja rahoitusriskien hallinta 5 LX00BW96-3003 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansainväliset viestintä- ja verkostoitumistaidot 5 LX00BW58-3010 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansainväliset viestintä- ja verkostoitumistaidot 5 LX00BW58-3011 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansainväliset viestintä- ja verkostoitumistaidot 5 LX00BW58-3012 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansantalous 5 LX00BM22-3036 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansantalous 5 LX00BM22-3037 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansantalous 5 LX00BM22-3038 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansantalous 5 LX00BM22-3035 fi Leiritie 1 28.11.2018 14.11.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kehittävä esimiestyö 5 LX00BW83-3004 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kehittävä esimiestyö 5 LX00BW83-3003 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kirjanpito ja arvonlisäverotus 5 LX00BW86-3003 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kirjanpito ja tilinpäätös 5 LX00BW61-3010 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kirjanpito ja tilinpäätös 5 LX00BW61-3011 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Konsernitilinpäätös ja IFRS -tilinpäätös 5 LX00BW87-3003 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kustannuslaskenta ja raportointi 5 LX00BW89-3005 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Laskentatoimi 5 LX00BM30-3034 fi Leiritie 1 20.09.2018 06.09.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Laskentatoimi 5 LX00BM30-3035 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Laskentatoimi 5 LX00BM30-3036 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Laskentatoimi 5 LX00BM30-3037 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä 5 LX00BM28-3035 fi Leiritie 1 30.10.2018 16.10.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä 5 LX00BM28-3036 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä 5 LX00BM28-3037 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä 5 LX00BM28-3038 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä englanniksi 5 LX00BM23-3038 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä englanniksi 5 LX00BM23-3039 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä englanniksi 5 LX00BM23-3040 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä englanniksi 5 LX00BM23-3037 fi Leiritie 1 25.09.2018 11.09.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liikejuridiikka 5 LX00BM20-3033 fi Leiritie 1 07.11.2018 24.10.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 LX00BM29-3034 fi Leiritie 1 03.10.2018 19.09.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 LX00BM29-3037 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 LX00BM29-3035 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 LX00BM29-3036 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Logistiikka ja toimitusketjun hallinta --> TÄYNNÄ 5 LX00BM16-3032 fi Leiritie 1 05.12.2018 21.11.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinoinnin kehittäminen 15 LX00BW98-3003 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinoinnin kehittäminen 15 LX00BW98-3004 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinoinnin työkalut 5 LX00BW77-3007 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi 5 LX00BM17-3034 fi Leiritie 1 100% virtuaalinen (huolimatta lukkarimerkinnöistä) 1.11.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi 5 LX00BM17-3035 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi 5 LX00BM17-3036 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi 5 LX00BM17-3037 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi- ja työoikeus 5 LX00BW78-3012 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi- ja työoikeus 5 LX00BW78-3011 fi Leiritie 1 23.10.2018 09.10.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointitutkimus 5 LX00BW74-3013 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointiviestintä 5 LX00CP33-3006 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointiviestintä 5 LX00CP33-3005 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Myynnin opintoja 15 LX00BW99-3003 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Organisaatiokäyttäytyminen ja työhyvinvointi 5 LX00BW84-3004 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Organisaatiokäyttäytyminen ja työhyvinvointi --> TÄYNNÄ 5 LX00BW84-3005 fi Leiritie 1 22.10.2018 08.10.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Organisaation kehittämis- ja tutkimustoiminta 5 LX00BY66-3008 fi Leiritie 1 23.10.2018 09.10.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoituksen Excel-sovellukset 5 LX00BW95-3003 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitus 5 LX00BM31-3034 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitus 5 LX00BM31-3035 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitus 5 LX00BM31-3036 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitus --> TÄYNNÄ 5 LX00BM31-3033 fi Leiritie 1 05.11.2018 22.10.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitusoikeus 5 LX00BW94-3006 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitusprojekti 5 LX00BW97-3003 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Sijoitustoiminta ja arvopaperimarkkinat 5 LX00BW92-3003 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Sijoitustuotteet ja sijoitusneuvonta 5 LX00BW93-3003 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Strategian suunnittelu ja toteutus 5 LX00BW53-3011 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Strategian suunnittelu ja toteutus 5 LX00BW53-3012 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Strategian suunnittelu ja toteutus 5 LX00BW53-3013 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Suorituksen johtaminen ja kokonaispalkitseminen 5 LX00BW81-3004 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3033 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3034 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3037 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3038 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3039 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3035 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3036 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tilinpäätösanalyysi 5 LX00CN03-3006 fi Leiritie 1 25.10.2018 11.10.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tilinpäätössuunnittelu ja verotus 5 LX00BW85-3003 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tulevaisuuden työyhteisö 5 LX00BM26-3034 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tulevaisuuden työyhteisö 5 LX00BM26-3035 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tulevaisuuden työyhteisö 5 LX00BM26-3036 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tulevaisuuden työyhteisö 5 LX00BM26-3033 fi Leiritie 1 13.09.2018 30.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työlainsäädäntö 5 LX00BW56-3005 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työlainsäädäntö 5 LX00BW56-3006 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työoikeus ja palkkahallinto 5 LX00BW91-3003 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työyhteisön moninaisuus 5 LX00CN04-3004 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työyhteisön moninaisuus 5 LX00CN04-3005 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työyhteisön moninaisuus --> TÄYNNÄ 5 LX00CN04-3003 fi Leiritie 1 25.10.2018 11.10.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yhteiskuntavastuu ja vastuullinen esimiestyö 5 LX00BW55-3011 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yhtiöoikeus ja tilintarkastus 5 LX00BW64-3008 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yhtiöoikeus ja tilintarkastus 5 LX00BW64-3009 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yrityksen rahoitus 5 LX00BW62-3007 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yrityksen rahoitus 5 LX00BW62-3008 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3034 fi Leiritie 1 26.09.2018 12.09.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3035 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3036 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3037 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3038 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3039 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3040 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
tutkinto-ohjelma yamk opintojakson nimi op tunnus kieli toimipiste 1. lähipäivä/100% virtuaalinen ilmoittautuminen päättyy
Hankintatoimen tutkinto-ohjelma (YAMK, Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala) yamk Liiketoimintatiedon hallinta (BI) --> TÄYNNÄ 5 LZ1CAA14-3007 fi Leiritie 1 23.10.2018 09.10.2018
Master's Degree Programme in Health Business Management YAMK (Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala) yamk Diversity Management 5 L000CF92-3006 en Tukholmankatu 10 30.08.2018 16.08.2018


Polut ja moduulit

Syksyn 2018 polut ja moduulit on julkaistu. Ilmoittautuminen syksyn polkuihin ja moduuleihin on päättynyt ja opinnot alkaneet, lukuunottamatta Kauppa ja yrittäjyysmoduulia jonka ilmoittautuminen päättyy 30.10.2018. Tämän moduulin ilmoittautumislomake:
https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/20856/lomake.html

Alta näet yhä syksyllä 2018 alkavien polkujen ja -moduulien tiedot. Kevään 2019 polut julkaistaan 12.11.2019. Ilmoittautuminen kevään polkuihiin on 26.11.-2.12.2018.

AMK tutkinto-ohjelman polku/moduuli Laajuus
Business Informatics YAMK tradenomeille polku 30
European Business Administration AMK polku 60
Hankintatoimi YAMK polku tradenomeille  30
Healt Business Management YAMK polku tradenomeille 30
International Business and Logistics AMK polku 60
Liiketalouden AMK polku 60
Liiketalouden AMK moduuli (Huom. samat opinnot kuin liiketalouden opintopolun syyslukukauden opinnot, tarjotaan mahdollisuus suorittaa myös kevätlulukauden opinnot.)
30
Kauppa ja yrittäjyys moduuli (liiketalous AMK tutkinto-ohjelma) --> 100% virtuaalinen, ilmoittautuminen päättyy 30.10.2018 15
Liiketoiminnan kehittäminen YAMK polku 30
Sosiaali- ja terveysalan palvelujen liiketoiminnan johtaminen YAMK polku tradenomeille - 30

Vaihtoehto liiketalouden (Tradenomi AMK) polulle

Voit myös kerätä yksittäisistä opintojaksoista itsellesi 60 opintopisteen kokonaisuuden, jolla voit hakea avoimen väylän kautta liiketalouden (Tradenomi AMK) tutkinto-opiskelijaksi. Alla perusopinnot, joista on hyvä aloittaa. Huomioithan että ko. opintojaksot eivät välttämättä ole aina tarjonnassa tai paikat niille saattavat olla täynnä.

 • Kansantalous 5 op
 • Laskentatoimi 5 op
 • Liike-elämän viestintä 5 op
 • Liike-elämän viestintä englanniksi 5 op
 • Liikejuridiikka 5 op
 • Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi  5 op
 • Logistiikka ja toimitusketjun hallinta 5 op
 • Markkinointi 5 op
 • Rahoitus 5 op
 • Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 op
 • Tulevaisuuden työyhteisö 5 op
 • Yritystoiminta 5 op

Tarjonta: Sosiaali- ja terveysala

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Dialang-kielitestin kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

HUOM! Metropolia on keskittämässä toimintojaan neljälle kampukselle lukuvuonna 2018-2019. Kampukset ovat: Leppävaara (Vanha Maantie 1), Myyrmäki (Leiritie 1), Arabia (Hämeentie 135 ja 161) sekä Myllypuron uudiskampus, jota rakennetaan metroaseman viereen. Tämä aiheuttaa muutoksia opetuskiinteistön sijainnissa sekä opetuksen toteutusajoissa ja -menetelmissä lukuvuonna 2018-2019. Tarkempia tietoja polkujen ja moduulien osalta voi tiedustella polun/moduulin yhteyshenkilöltä. Opintojaksojen osalta tulee olla yhdeydessä sen tutkinto-ohjelman tutkintovastaavaan, johon kyseinen opintojakso kuuluu.

Opintojaksot

Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta on julkaistu ja löytyy taulukosta alta. Ilmoittautuminen on avattu. Ylemmästä taulukosta löytyy AMK tutkintojen tarjonta ja alemmasta YAMK tutkintojen. Ilmoittautuminen opintojaksoille päättyy 14 vuorokauta ennen opintojakson alkua, ellei muuta ole mainittu. Tarjontaan on merkitty punaisella opintojaksot joille ei voi enää ilmoittautua. Kevään 2019 opintojaksojen tarjonta julkaistaan myöhemmin syksyllä. Seuraa nettisivujamme. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa julkaisun yhteydessä.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Opinnot on listattu aakkosjärjestykseen ensisijaisesti tutkinto-ohjelmittain ja niiden sisällä opintojaksoittain. Mikäli tarjonnassa on Metropolian tutkinto-opiskelijoiden valinnaisia opintoja (ts. useille tutkinnoille suunnattuja), lukee tämä tutkinto-ohjelman kohdalla. Ko. opinnot löytyvät listan lopusta.

tutkinto-ohjelma amk opintojakson nimi op tunnus kieli toimipiste 1. lähipäivä/100% virtuaalinen ilmoittautuminen päättyy
Kätilötyön tutkinto-ohjelma amk Saanko olla? - Sukupuolen ja seksuaalisuuden ammatillinen kohtaaminen 5 XX00CH60-3012 fi   100% virtuaalinen. Suoritusväli: 22.10.-31.12.2018 08.10.2018
Optometrian tutkinto-ohjelma amk Heikkonäköisten ja ikääntyvien näkemisen ratkaisut 5 SX00BP28-3004 fi Mannerheimintie 172 11.10.2018 27.09.2018
Optometrian, Osteopatian, Toimintaterapian, jaVanhustyön tutkinto-ohjelma amk Hyvinvointialan yrittäjyys, johtaminen ja palvelujen tuottaminen 5 SX00BU39-3034 fi   100% virtuaalinen. Suoritusväli: 22.10.-21.12.2018 08.10.2018
Sosiaalialan tutkinto-ohjelma amk Creative Methods 5 SX00BZ84-3005 en Sofianlehdonkatu 5 b 22.10.2018 08.10.2018
Sosiaalialan tutkinto-ohjelma amk Oppiminen varhaislapsuudessa 5 SX00BZ78-3005 fi Sofianlehdonkatu 5 b 09.10.2018 25.09.2018
Sosiaalialan tutkinto-ohjelma amk Varhaiskasvatustyön perusteet 5 SX00BZ77-3005 fi Sofianlehdonkatu 5 b 09.10.2018 25.09.2018
Valinnaiset opinnot: Terveydenhoitotyön tutkinto.ohjelma amk Apua -Osaan toimia! - Ensiapu ja yleinen turvallisuus
työpaikalla 
5 XX00CH58-3006 fi Mannerheimintie 172, Vanha viertotie 23 25.10.2018 11.10.2018
Valinnaiset opinnot: Terveydenhoitotyön tutkinto.ohjelma amk Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät 5 SX00BN74-3104 fi Bulevardi 31, Vanha viertotie 23 19.10.2018 05.10.2018
Valinnaiset opinnot: Terveydenhoitotyön tutkinto.ohjelma amk Työssä hyvin, kaikki hyvin - Työhyvinvointi 5 XX00CH59-3006 fi Tukholmankatu 10 100% virtuaalinen, mutta pakollinen lähiorientaatio 18.10.2018. Suoritusväli: 18.10.-21.12.2018 04.10.2018
Vanhustyön tutkinto-ohjelma amk Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia 5 SX00BM86-3007 fi Sofianlehdonkatu 5 b 20.09.2018 06.09.2018
Vanhustyön tutkinto-ohjelma amk Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen 5 SX00BM85-3008 fi Sofianlehdonkatu 5 b 14.09.2018 31.08.2018
Vanhustyön tutkinto-ohjelma amk Vanhuspolitiikka, palvelut ja lainsäädäntö 5 SX00BM46-3008 fi Sofianlehdonkatu 5 b 100% virtuaalinen, mutta pakollinen lähiorientaatio 26.11.2018.  12.11.2018
tutkinto-ohjelma yamk opintojakson nimi op tunnus kieli toimipiste 1. lähipäivä ilmoittautuminen päättyy
Ensihoidon kehittäminen ja johtaminen (YAMK), Kliinisen asiantuntijuuden tutkinto-ohjelma digitaalisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa (YAMK), Sosiaali-ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtamisen tutkinto-ohjelma (Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala) yamk Näyttöön perustuva toiminta ja tiedolla johtaminen 5 S000DJ83-3001 fi Tukholmankatu 10 12.9.2018 29.08.2018
Ensihoidon kehittäminen ja johtaminen (YAMK), Sosiaali-ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtamisen tutkinto-ohjelma YAMK (sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala) yamk Strateginen johtaminen ja tulevaisuuden johtajuus 5 S000DJ89-3001 fi Tukholmankatu 10 11.09.2018 28.08.2018
Kliinisen asiantuntijuuden tutkinto-ohjelma digitaalisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa YAMK yamk Asiantuntija toimintakulttuurin uudistajana 5 S000DJ85-3001 fi Tukholmankatu 10 12.09.2018 29.08.2018
Kliinisen asiantuntijuuden tutkinto-ohjelma digitaalisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa YAMK, Sosiaali-ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtamisen tutkinto-ohjelma YAMK (Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala) yamk Digitalisaatio ja toiminnan ohjaus sosiaali- ja terveysalalla 5 S000DJ80-3001 fi Tukholmankatu 10 07.09.2018 24.08.2018
Kuntoutuksen tutkinto-ohjelma (YAMK) yamk Kuntoutuksen johtamisen tietoperusta ja työvälineet 5 SX00DK38-3001 fi Vanha viertotie 23 12.9.2018 29.08.2018
Sosiaali- ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtamisen tutkinto-ohjelma, YAMK (Sosiaali- terveys- ja liikunta-ala) yamk Ensihoidon palvelutason määrittäminen ja varautuminen 5 S000CO95-3002 fi Tukholmankatu 10 21.09.2018 07.09.2018
Sosiaali- ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtamisen tutkinto-ohjelma, YAMK (Sosiaali- terveys- ja liikunta-ala) yamk Turvallisuusjohtaminen 5 S000CO94-3002 fi Tukholmankatu 10 21.09.2018 07.09.2018
Sosiaali-ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtamisen tutkinto-ohjelma YAMK (Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala), Kliinisen asiantuntijuuden tutkinto-ohjelma digitaalisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa YAMK yamk Jatkuva laadun parantaminen kliinisessä laboratoriossa 5 S000CP02-3002 fi ja en   100% virtuaalinen. Sisältää lähiverkkopäivät: 1.11.2018, kaksi päivää marras-joulukuussa (tarkentuu myöhemmin) ja 13.12.2018. 18.10.2018
Sosiaali-ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtamisen tutkinto-ohjelma YAMK (Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala), Kliinisen asiantuntijuuden tutkinto-ohjelma digitaalisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa YAMK yamk Laatujohtamisen ja turvallisuuskulttuurin kehittäminen 5 S000CO99-3002 fi ja en   100% virtuaalinen. Sisältää lähiverkkopäivät:  5.11., 12.11, 28.11., 4.12. ja 18.12.2018 Mahdollisuus online sessioiden katsomineen nauhoitteena ja tehtävän esityksen nauhoittaminen etukäteen päätösseminaaria varten mikäli läsnäolo on mahdotonta. 22.10.2018
Vanhustyö tutkinto-ohjelma (YAMK) yamk Ikääntymisen toimintaympäristöt ja palvelujen kehittäminen 5 S000CY17-3002 fi Sofianlehdonkatu 5 b 26.09.2018 12.09.2018
Vanhustyö tutkinto-ohjelma (YAMK) yamk Työyhteisön johtaminen 6 S000CY24-3001 fi Sofianlehdonkatu 5 b 25.09.2018 11.09.2018
Vanhustyö tutkinto-ohjelma (YAMK) yamk Vanhustyön asiantuntijuus ja eettinen toiminta 5 S000CY20-3002 fi Sofianlehdonkatu 5 b 05.12.2018 21.11.2018
Vanhustyö tutkinto-ohjelma (YAMK) yamk Vanhustyön tuloksellisuus ja palveluverkoston kehittäminen 5 S000CY22-3002 fi Sofianlehdonkatu 5 b 30.10.2018 16.10.2018

Opintopolut ja opintomoduulit

Syksyn 2018 polut ja moduulit on julkaistu. Ilmoittautuminen syksyn polkuihin ja moduuleihin on päättynyt ja opinnot alkaneet.

Alta näet yhä syksyllä 2018 alkavien polkujen ja -moduulien tiedot. Kevään polut ja moduulit julkaistaan 12.11.2018. Ilmoittautuminen on 26.11.-2.12.2018.

 

AMK tutkinto-ohjelman polku/moduuli Laajuus op
Apuvälinetekniikka AMK polku 60
Bioanalytiikka AMK polku,   60
Fysioterapia AMK polku 60
Jalkaterapia AMK polku 60
Kätilötyö AMK polku   60
Nursing AMK polku  60
Optometria AMK polku 60
Osteopatia AMK polku 60
Radiografia ja sädehoito AMK polku  60
Sairaanhoitotyö AMK polku, päivä  60
Sairaanhoitotyö AMK polku, monimuoto 60
Social Services (Early Childhood) AMK polku 60
Sosiaaliala AMK polku 60
Suun terveydenhuolto AMK polku 60
Terveydenhoitotyö AMK polku 60
Toimintaterapia AMK polku, monimuoto 60
Vanhustyö AMK polku, monimuoto 60
Ensihoidon kehittäminen ja johtaminen YAMK polku  30
Health Business Management YAMK polku  30
Kliininen asiantuntijuus digitaalisissa sosiaali- ja terveysalan palveluissa YAMK polku  30
Sosiaali- ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtaminen YAMK polku  30
Terveyden edistäminen YAMK polku 30
Vanhustyö YAMK polku 30

Opintopolut, joihin poikkeavat hakuvaatimukset ja -ajat

AMK tutkinto-ohjelman polku Laajuus  op
 Ensihoidon AMK polku 60 op, lähihoitajille (ensihoidon suuntaavat opinnot) tai perustason ensihoitajan koulutuksen omaaville (toisen asteen koulutuskokeilusta) --> ilmoittautuminen on päättynyt  60


Huom! Joissain sosiaali- ja terveysalan poluissa tutkinto varmistaa opiskeluvalmiudet ja soveltuvuuden esim. haastattelemalla.  Dialang-kielitesti  vaaditaan osassa poluista. Kaikkien osioiden tulokset on otettava mukaan haastatteluun.

Tarjonta: Tekniikka

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Dialang-kielitestin kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

HUOM! Metropolia on keskittämässä toimintojaan neljälle kampukselle lukuvuonna 2018-2019. Kampukset ovat: Leppävaara (Vanha Maantie 1), Myyrmäki (Leiritie 1), Arabia (Hämeentie 135 ja 161) sekä Myllypuron uudiskampus, jota rakennetaan metroaseman viereen. Tämä aiheuttaa muutoksia opetuskiinteistön sijainnissa sekä opetuksen toteutusajoissa ja -menetelmissä lukuvuonna 2018-2019. Tarkempia tietoja polkujen ja moduulien osalta voi tiedustella polun/moduulin yhteyshenkilöltä. Opintojaksojen osalta tulee olla yhdeydessä sen tutkinto-ohjelman tutkintovastaavaan, johon kyseinen opintojakso kuuluu.

Opintojaksot

Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta on julkaistu ja löytyy taulukosta alta. Ilmoittautuminen on avattu. Ylemmästä taulukosta löytyy AMK tutkintojen tarjonta ja alemmasta YAMK tutkintojen. Ilmoittautuminen opintojaksoille päättyy 14 vuorokauta ennen opintojakson alkua, ellei muuta ole mainittu. Tarjontaan on merkitty punaisella ne opintojaksot joihin ei voi enää ilmoittautua. Kevään 2019 opintojaksojen tarjonta julkaistaan myöhemmin syksyllä. Seuraa nettisivujamme. Ilmoittautuminen opintojaksoille alkaa julkaisun yhteydessä.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Opinnot on listattu aakkosjärjestykseen ensisijaisesti tutkinto-ohjelmittain ja niiden sisällä opintojaksoittain. Mikäli tarjonnassa on Metropolian tutkinto-opiskelijoiden valinnaisia opintoja, lukee tämä tutkinto-ohjelman kohdalla. Ko. opinnot löytyvät listan lopusta.

Huom! Ajoneuvo- ja konetekniikassa on samoja opintojaksoja samalla koodilla. Toteutusten sisällöt kuitenkin eroavat hiukan toisistaan tutkinnoittain.

tutkinto-ohjelma amk opintojakson nimi op tunnus kieli toimipiste 1. lähipäivä/100% virtuaalinen ilmoittautuminen päättyy
Vapaasti valittava opintojakso amk Käytännön japania 5 VV00CS90-3004 fi Bulevardi 31 5.9.2018 4.9.2018
Vapaasti valittava opintojakso amk Japanin jatkokurssi 5 VV00CE48-3012 fi Bulevardi 31 6.9.2018 5.9.2018tutkinto-ohjelma amk opintojakson nimi op tunnus kieli toimipiste 1. lähipäivä/100% virtuaalinen
ilmoittautuminen päättyy
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan ruotsi 5 TX00BP91-3080 fi Eerikinkatu 36 29.08.2018 15.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 1 5 TX00BQ15-3062 fi kts. Lukujärjestys 27.08.2018 13.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 1 5 TX00BQ15-3063 fi kts. Lukujärjestys 27.08.2018 13.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 1 5 TX00BQ15-3067 fi kts. Lukujärjestys 30.08.2018 16.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 2 5 TX00BQ16-3060 fi kts. Lukujärjestys 29.10.2018 15.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 2 5 TX00BQ16-3064 fi kts. Lukujärjestys 29.10.2018 15.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 2 5 TX00BQ16-3065 fi kts. Lukujärjestys 01.11.2018 18.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun 5 TX00BQ17-3054 fi kts. Lukujärjestys 29.08.2018 15.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun 5 TX00BQ17-3055 fi kts. Lukujärjestys 29.08.2018 15.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun 5 TX00BQ17-3059 fi kts. Lukujärjestys 29.08.2018 15.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Johdantoprojekti 5 TX00BQ18-3049 fi kts. Lukujärjestys 30.10.2018 16.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Johdantoprojekti 5 TX00BQ18-3050 fi kts. Lukujärjestys 01.11.2018 18.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Johdantoprojekti 5 TX00BQ18-3051 fi kts. Lukujärjestys 29.10.2018 15.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan suomi ja viestintä 5 TX00BR03-3040 fi kts. Lukujärjestys 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan suomi ja viestintä 5 TX00BR03-3044 fi kts. Lukujärjestys 30.08.2018 16.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan suomi ja viestintä 5 TX00BR03-3045 fi kts. Lukujärjestys 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan englanti ja viestintä 5 TX00BU17-3040 fi kts. Lukujärjestys 31.08.2018 17.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan englanti ja viestintä 5 TX00BU17-3044 fi kts. Lukujärjestys 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan englanti ja viestintä 5 TX00BU17-3045 fi kts. Lukujärjestys 27.08.2018 13.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Hydrauliikka ja pneumatiikka 5 TX00BU64-3021 fi Eerikinkatu 36 31.08.2018 17.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Hydrauliikka ja pneumatiikka 5 TX00BU64-3022 fi Eerikinkatu 36 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Hydrauliikka ja pneumatiikka 5 TX00BU64-3023 fi Eerikinkatu 36 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Konstruktiotekniikka 10 TX00BU65-3022 fi Eerikinkatu 36 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Konstruktiotekniikka 10 TX00BU65-3024 fi Eerikinkatu 36 27.08.2018 13.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Konstruktiotekniikka 10 TX00BU65-3025 fi Eerikinkatu 36 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk 3D-mallintaminen ja CAE 5 TX00BU68-3016 fi Eerikinkatu 36 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Energiatekniikan perusteet 5 TX00BU69-3023 fi Eerikinkatu 36 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Energiatekniikan perusteet 5 TX00BU69-3027 fi Eerikinkatu 36 29.08.2018 15.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Energiatekniikan perusteet 5 TX00BU69-3028 fi Eerikinkatu 36 29.08.2018 15.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Materiaali- ja valmistustekniikka 5 TX00BV34-3012 fi kts. Lukujärjestys 29.10.2018 15.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Materiaali- ja valmistustekniikka 5 TX00BV34-3013 fi kts. Lukujärjestys 29.10.2018 15.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Materiaali- ja valmistustekniikka 5 TX00BV34-3014 fi kts. Lukujärjestys 30.10.2018 16.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Ajoneuvotekniikka 2 15 TX00BV39-3003 fi Eerikinkatu 36 27.08.2018 13.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Autosähkötekniikka 10 TX00BV40-3007 fi Eerikinkatu 36 31.10.2018 17.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Autosähkötekniikka --> TÄYNNÄ 10 TX00BV40-3008 fi Eerikinkatu 36 31.10.2018 17.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Elektroniikka 15 TX00BV41-3008 fi kts. Lukujärjestys 28.08.2018 14.08.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Korjaamoprosessit 15 TX00BV48-3005 fi Eerikinkatu 36 24.10.2018 10.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Autoalan palveluliiketoiminta 15 TX00BV51-3003 fi Eerikinkatu 36 08.11.2018 25.10.2018
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Innovaatioprojekti 10 XX00BH18-3245 fi kts. Lukujärjestys 07.09.2018 24.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan ruotsi 5 TX00BP91-3084 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan ruotsi 5 TX00BP91-3085 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta 5 TX00BP92-3040 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta 5 TX00BP92-3041 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta 5 TX00BP92-3042 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 1 5 TX00BQ15-3064 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 1 5 TX00BQ15-3065 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 1 5 TX00BQ15-3066 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 2 5 TX00BQ16-3061 fi Leiritie 1 29.10.2018 15.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 2 5 TX00BQ16-3062 fi Leiritie 1 23.10.2018 09.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Matemaattis-luonnontieteelliset perusopinnot 2 5 TX00BQ16-3063 fi Leiritie 1 29.10.2018 15.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun 5 TX00BQ17-3056 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun 5 TX00BQ17-3057 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun 5 TX00BQ17-3058 fi Leiritie 1 29.08.2018 15.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan suomi ja viestintä 5 TX00BR03-3041 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan suomi ja viestintä 5 TX00BR03-3042 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan suomi ja viestintä 5 TX00BR03-3043 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan englanti ja viestintä 5 TX00BU17-3041 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan englanti ja viestintä 5 TX00BU17-3042 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan englanti ja viestintä 5 TX00BU17-3043 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Statiikka 5 TX00BU62-3026 fi Leiritie 1 25.09.2018 11.09.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Statiikka 5 TX00BU62-3027 fi Leiritie 1 25.09.2018 11.09.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Statiikka 5 TX00BU62-3028 fi Leiritie 1 27.09.2018 13.09.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Dynamiikka ja sovellukset 5 TX00BU63-3023 fi Leiritie 1 31.10.2018 17.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Dynamiikka ja sovellukset 5 TX00BU63-3024 fi Leiritie 1 29.10.2018 15.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Dynamiikka ja sovellukset 5 TX00BU63-3025 fi Leiritie 1 29.10.2018 15.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Hydrauliikka ja pneumatiikka 5 TX00BU64-3024 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Hydrauliikka ja pneumatiikka 5 TX00BU64-3025 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Hydrauliikka ja pneumatiikka 5 TX00BU64-3026 fi Leiritie 1 30.08.2018 16.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Konstruktiotekniikka 10 TX00BU65-3023 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Konstruktiotekniikka 10 TX00BU65-3026 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Konstruktiotekniikka 10 TX00BU65-3027 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk 3D-mallintaminen ja CAE 5 TX00BU68-3017 fi Leiritie 1 29.10.2018 15.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk 3D-mallintaminen ja CAE 5 TX00BU68-3018 fi Leiritie 1 29.10.2018 15.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk 3D-mallintaminen ja CAE 5 TX00BU68-3019 fi Leiritie 1 29.10.2018 15.10.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tietokoneavusteinen valmistus 5 TX00BU82-3008 fi Leiritie 1 31.08.2018 17.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tietokoneavusteinen valmistus 5 TX00BU82-3009 fi Leiritie 1 28.08.2018 14.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Työkalujen ja menetelmien kehittäminen 5 TX00BU83-3003 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Laatutekniikka ja konepajatekniset mittaukset 5 TX00BU85-3004 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Laatutekniikka ja konepajatekniset mittaukset 5 TX00BU85-3005 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Konenäkö ja anturit 5 TX00BU98-3003 fi Eerikinkatu 36 27.08.2018 13.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmät 5 TX00BU99-3003 fi Eerikinkatu 36 29.08.2018 15.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Simulointi käyttöjen ja ohjauksen suunnittelussa 5 TX00BV00-3003 fi Eerikinkatu 36 29.08.2018 15.08.2018
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Lujuusopin elementtimenetelmän perusteet 5 TX00BV13-3003 fi Leiritie 1 27.08.2018 13.08.2018
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Elinkaarianalyysit 5 TX00CN02-3002 fi Leiritie 1 10.9.2018 27.8.2018
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Ilmansuojelu 5 TX00CN13-3002 fi Leiritie 1 11.9.2018 28.8.2018
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Mittaustekniikka ja mittaustiedon käsittely 5 TX00CN14-3002 fi Leiritie 1 13.9.2018 30.8.2018
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Virtaustekniikan ja termodynamiikan perusteet 5 TX00CN16-3002 fi Leiritie 1 11.9.2018 28.8.2018
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Virtaustekniikan ja termodynamiikan sovellukset 5 TX00CN17-3002 fi Leiritie 1 1.11.2018 18.10.2018
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Ympäristöhallinta 5 TX00CN12-3002 fi Leiritie 1 10.9.2018 27.8.2018
Information Technology tutkinto-ohjelma amk Local Area Networks (CCNA1) 5 TX00BW24-3005 en Vanha maantie 6 20.08.2018 6.8.2018
Talotekniikan tutkinto-ohjelma amk Asunto- ja kiinteistöyhtiön elinkaarihallinta 5 TX00DO19-3001 fi Vanha maantie 6 4.9.2018 21.8.2018
Tieto- ja viestintätekniikka amk Professional French for Beginners 5 TX00CQ77-3004 en Bulevardi 31 03.09.2018 20.8.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Applications of Wood in Engineering 3 TX00DN80-3001 en Vanha maantie 6 06.08.2018 23.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Calibration of Measurement Devices and Data Evaluation 3 TX00DC44-3002 en Vanha maantie 6 06.08.2018 23.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Design of Safe and Reliable Systems 3 TX00DB89-3002 en Vanha maantie 6 06.08.2018 23.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Digital Signal Processing 5 TX00CQ62-3004 en Vanha maantie 6 06.08.2018 23.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Hydraulic Network Modeling Using R and EPANET 3 TX00DO50-3001  en Vanha maantie 6 20.08.2018 6.8.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Image Processing with Matlab 3 TI00CJ15-3004 en Vanha maantie 6 06.08.2018 23.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Introduction to Augmented Reality App Development for Android Using ARCore 3 TX00DN79-3001 en Vanha maantie 6 06.08.2018 23.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Introduction to Back-End Server Application Development Using JEE 3 TX00DN78-3001 en Vanha maantie 6 13.08.2018 30.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Introduction to Embedded Android Programming 3 TX00DB92-3002 en Vanha maantie 6 13.08.2018 30.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Introduction to Japanese Language & Culture, group 1 3 TI00CJ45-3005 en Vanha maantie 6 13.08.2018 30.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Introduction to Japanese Language & Culture, group 2 3 TI00CJ45-3006 en Vanha maantie 6 20.08.2018 6.8.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Introduction to Machine Learning 3 TX00DB91-3002 en Vanha maantie 6 13.08.2018 30.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Introduction to the Internet of Things Using Raspberry Pi and AWS IoT 3 TX00DO25-3001 en Vanha maantie 6 20.08.2018 6.8.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Simulation and Physics 3 TX00DN87-3001 en Vanha maantie 6 13.08.2018 30.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Thinking Outside the Box 2 TX00DN82-3001 en Vanha maantie 6 13.08.2018 30.7.2018
Tieto- ja viestintätekniikka / ICT SUMMER SCHOOL amk Wireless Communication 3 TX00DO45-3001 en Vanha maantie 6 13.08.2018 30.7.2018
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Statiikka 5 TX00CM84-3003 fi Vanha maantie 6 100% virtuaalinen 31.10.2019
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta 5 TX00BP92-3044 fi Vanha maantie 6 100% virtuaalinen 31.10.2019
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystalous 5 TU00CG67-3005 fi Vanha maantie 6 100% virtuaalinen 31.10.2019
tutkinto-ohjelma yamk opintojakson nimi op tunnus kieli toimipiste 1. lähipäivä ilmoittautuminen päättyy
Hankintatoimen tutkinto-ohjelma (YAMK, Tekniikan ja liikenteen ala) yamk Liiketoimintatiedon hallinta (BI) 5 LZ1CAA14-3007 fi Leiritie 1 23.10.2018 9.10.2018
Master's Degree Programme in Information Technology yamk Big Data 5 IT00CE06-3004 en Vanha maantie 6 22.08.2018 8.8.2018
Master's Degree Programme in Information Technology yamk Cloud Computing 5 IT00CE07-3004 en Vanha maantie 6 5.9.08.2018 22.8.2018
Master's Degree Programme in Information Technology yamk Trends in ICT 5 IT00CE19-3005 en Vanha maantie 6 20.08.2018 6.8.2018

Polut ja moduulit

Syksyn 2018 polut ja moduulit on julkaistu. Ilmoittautuminen syksyn polkuihin ja moduuleihin on päättynyt ja opinnot alkaneet.

Alta näet yhä syksyllä 2018 alkavien polkujen ja -moduulien tiedot. Kevään 2019 polut julkaistaan 12.11.2019. Ilmoittautuminen kevään polkuihiin on 26.11.-2.12.2018.

 

AMK tutkinto-ohjelman polku/moduuli Laajuus
Ajoneuvotekniikan polku  60
Bio- ja kemiantekniikan polku 60
Business Informatics YAMK polku insinööreille 15
Electronics polku 60
Energia- ja ympäristötekniikan polku 60
Hankintatoimi YAMK polku insinööreille 15
Healt Business Management YAMK polku insinööreille 30
Konetekniikan polku 60
Laboratorioanalytiikan polku 60
Maanmittaustekniikan polku 60
Rakennusalan työnjohdon polku, LVI-tekniikka 60
Sähkö- ja automaatiotekniikan polku, päivätoteutus 60
Sähkö- ja automaatiotekniikan, polku, monimuotototeutus 60
Talotekniikan polku, päivätoteutus  60
Talotekniikan polku, monimuototeutus 60
Talotekniikka: Sähköisen talotekniikan moduuli 30
Tieto- ja viestintätekniikan polku, Espoo 60
Tieto- ja viestintätekniikka: Pilvi- ja palvelinjärjestelmät moduuli 30
Tuotantotalouden polku 65

 

 

Tarjonta: NonStop -virtuaaliopinnot (Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma)

 

Opintojaksot
Opintomoduulit

Yhteydenotot

Tieto- ja viestintätekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan avoimen yhteyshenkilö:
Virve Prami, koulutussuunnittelija
p. 040 195 9770
virve.prami@metropolia.fi

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.

Virtuaaliympäristössä NonStop periaatteella toteutettaville opintojaksoille ja opintokokonaisuuksille voi ilmoittautua ympärivuoden, mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kurssit ovat 100% itsenäisesti verkon kautta opiskeltavia kursseja ja kurssit on tarkoitettu henkilöille jotka eivät opiskele Metropoliassa.

HUOM! Laskutus 15 euroa/op

Kurssikuvaukset

Avoimen amk ilmoittautuminen Tekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan opintojaksoille, kts. Peruutusehdot. Huom! Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun.

Cisco Certified Network Associate -tutkintoon tähtäävä 16 op (240 euroa)
Ciscon uuteen 200-125 sertifikaattiin tähtäävä 100% verkkokoulutus sisältää kurssit lähiverkot (CCNA), reititinverkot (CCNA), virtuaalilähiverkot (CCNA) ja laajaverkot (CCNA4). Opiskelijan suoritettua online-kokonaisuuden, hänelle tulee sama arvosana kaikista neljästä kurssista. Kurssimateriaali sisältäen opetusvideoita (noin 100), opetusmateriaalia, laboratoriosimulaatioharjoituksia (noin 90) ja harjoituskokeita - kaikki pelkällä selaimella.  (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Tietoturvaratkaisut (SSCP-sertifikaatti) 8 op (120 euroa)
Kurssi toteutetaan virtuaaliympäristössä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoitukset, oppimateriaalin ja harjoitustestit. Tarvitset vain toimivan selaimen ja verkkoyhteyden. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Kurssi voidaan liittää osaksi Information Technologyn Master -opintoja.

Microsoft Certified Solution Associate (MCSA) 18,00 op (270 euroa)

Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa koko Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) sisältäen sertifikaatit 70-710, 70-711 ja 70-712 (Windows Server 2016) kokonaisuudessaan virtuaaliopiskeluna eli pelkästään selaimella ja toimivalla verkkoyhteydellä. Virtuaaliympäristössä on kymmeniä opetusvideoita, opetusmateriaalia ja ennen kaikkea käytännön harjoituksia. Kaiken kruunaa harjoituskokeet, joilla voit prepata varsinaiseen sertifikaattikokeeseen! . Vastuuhenkilö: Virve Prami

CSSIP Certified Information System Security Professional 8 op (120 euroa)

This course is an review course that contains information security concepts and industry best practices, covering the 8 domains of the CISSP Common Body of Knowledge (CBK)®:

 • Security and Risk Management
 • Asset Security
 • Security Engineering
 • Communications and Network Security
 • Identity and Access Management
 • Security Assessment and Testing
 • Security Operations
 • Software Development Security

This course will expand upon your knowledge by addressing the essential elements of those eight domains that comprise a Common Body of Knowledge (CBK)® for information systems security professionals. The course offers a job-related approach to the security process and will prepare you to pass the latest version of the CISSP® exam. Vastuuhenkilö: Virve Prami

Salesforcen ylläpidon perusteet, 8,00 op (120 euroa)                                                                     Kurssilla opetellaan ylläpitämään ja konfiguroimaan Salesforcea. Kurssi perustuu Salesforcen "sertifioitu Salesforce ylläpitäjä" (Salesforce Certified Administrator) sertifikaattiin. Lisätietoja löytyy täältä. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Unix/Linux (perus- ja jatko) 8,00 op (120 euroa)
Unix/Linux-perusteet ja jatko 8 op (selaimella tehtävällä virtuaaliympäristöllä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoituksia, teoriatehtäviä ja harjoituskokeita - tarvitse vain toimivan verkkoyhteyden ja selaimen). Kurssi tähtää sertifikaatteihin LX0-103 ja LX0-104. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Tietotekniikan perusteet 5 op (75 euroa)               

Kurssi toteutetaan virtuaaliympäristössä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoitukset, oppimateriaalin ja harjoitustestit. Tarvitset vain toimivan selaimen ja verkkoyhteyden. Kurssin jälkeen opiskelijalla on valmiudet suorittaa CompTIA A+ 220-901 ja CompTIA A+ 220-902 sertifikaatit, jotka ovat mahdollista suorittaa Metropolian omassa testikeskuksessa (eivät sisälly kurssihintaan). (kurssimateriaali on englanniksi). Vastuuhenkilö Virve Prami.

Advanced Usage of Office Programs 6 ects (90 euros)
The course is delivered in virtual learning environment which includes learning videos, hands-on labs, learning material and practise tests. Course prepares for MOS 2016 (Microsoft Office Specialist Certification. All you need is a web browser and working network connection. Materials are in English. Applications included in the certification are: Word, Excel, PowerPoint, Access and Outlook. Vastuuopettaja: Virve Prami

IT-palveluiden tuottaminen 6,00 op (90 euroa)
Kurssi perustuu ITIL foundation -sertifikaatin sisältöön. Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa ITIL:stä löytyviä hyviä käytäntöjä tehtävissään sekä kehittää palveluprosessia ITIL:n perusteella.  (kurssimateriaalit ovat englanniksi) Vastuuopettaja: Virve Prami

Englanninkielen erikoiskurssi: TOEFL-valmennus 5,00 op (75 euroa)

Tule suorittamaan kansainvälinen TOEFL-kielitestiin valmentava kurssi. Kielitesti on kansainvälinen – tunnistettu yli 130 maassa, ja yli 9000 yliopistoa- ja oppilaitosta käyttävät TOEFL-kurssin tuloksia hakukriteereinään. Metropoliassa toteutettu kurssi toimii verkko-oppimisympäristössä, jossa ovat harjoitukset, opetusvideot ja harjoittelukokeet. Kurssi on 100 % etäopiskelua.(kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

System Center Configuration Manager 2012 -käyttö ja hallinta 5 op (75 euroa)

Get detailed instruction and hands-on practice planning and deploying Microsoft System Center 2012 R2 Configuration Manager and its associated site systems. This  course is designed for IT Professionals who are responsible for designing and deploying one or more System Center 2012 R2 Configuration Manager sites and all supporting systems, as well as configuring and managing endpoints in those systems.

You will learn how to plan for the deployment of the central administration site, one or more primary sites and secondary sites, and all associated site systems. You will also learn how to migrate from System Center 2012 Configuration Manager to System Center 2012 R2 Configuration Manager.

This course also helps candidates prepare for Exam 70-243, MCTS: Administering and Deploying System Center 2012 Configuration Manager. Vastuuopettaja Tapio Wikström

The Elements of AI 2 ECTS (30 euros)

After completing the course, the student will be able to:
- Identify autonomy and adaptivity as key concepts of AI
- Distinguish between realistic and unrealistic AI (science fiction vs. real life)
- Express the basic philosophical problems related to AI including the implications of the Turing test and Chinese room thought experiment
- Formulate a real-world problem as a search problem
- Formulate a simple game (such as tic-tac-toe) as a game tree
- Use the minimax principle to find optimal moves in a limited-size game tree
- Express probabilities in terms of natural frequencies
- Apply the Bayes rule to infer risks in simple scenarios
- Explain the base-rate fallacy and avoid it by applying Bayesian reasoning
- Explain why machine learning techniques are used
- Distinguish between unsupervised and supervised machine learning scenarios
- Explain the principles of three supervised classification methods: the nearest neighbor method, linear regression, and logistic regression
- Explain what a neural network is and where they are being successfully used
- Understand the technical methods that underpin neural networks
- Understand the difficulty in predicting the future and be able to better evaluate the claims made about AI
- Identify some of the major societal implications of AI including algorithmic bias, AI-generated content, privacy, and work “

Contact: Mrs. Virve Prami.

Google G Suite Create 3 op (45 euroa)

Suoritettuaan kurssin opiskelija tuntee Google G Suite Create -toimintaympäristön, tunnistaa G Suite Create-toimintojen avulla saavutettavat hyödyt, osaa käyttää G Suite Create -palveluita omassa dokumenttien hallinnassa sekä ymmärtää G Suite Create -toimintojen liittymisen muihin tietojärjestelmiin. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä (kurssimateriaali on englanniksi). Vastuuopettaja Ari Moilanen

Google G Suite Connect 3 ECTS (45 euros) Goming up

Eettinen hakkerointi – Ethical Hacking, 6 op (90 euroa)

Eettisen hakkeroinnin opintojakso valmentaa sertifikaattitesteihin. Kurssi sisältää paljon käytännön harjoituksia. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa yleisimmät eettiseen hakkeroinnin periaatteet ja hän kykenee toteuttamaan eettistä hakkerointia. Kurssissa on paljon käytännön laboratorioharjoituksia. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla suojatussa verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä.

Kurssi soveltuu Master-kurssiksi "Master's Programme in Information Technology"-ohjelmassa Metropoliassa (kurssimateriaali on englanniksi).

As the security mindset in any organization must not be limited to the silos of a certain vendor, technologies or pieces of equipment.

This course was designed to provide you with the tools and techniques used by hackers and information security professionals alike to break into an organization. As we put it, “To beat a hacker, you need to think like a hacker”. This course will immerse you into the Hacker Mindset so that you will be able to defend against future attacks. It puts you in the driver’s seat of a hands-on environment with a systematic ethical hacking process:

Establish and govern minimum standards for credentialing professional information security specialists in ethical hacking measures.
Inform the public that credentialed individuals meet or exceed the minimum standards.
Reinforce ethical hacking as a unique and self-regulating profession.
The labs are performed in a protected web-based training environment, Practice Labs.

The course can be included in Metropolia’s Master studies. Course materials are in English.

Vastuuopettaja: Virve Prami

Verkkoanalysoinnin perusteet Wiresharkilla 3 op (45 euroa)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa suorittaa verkkoanalysointia ja tehdä tuloksellista vianetsintää. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla suojatussa verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Opintojakso valmentaa WCNA-sertifikaattiin. Kurssimateriaali on englanniksi.

Wireshark (formerly “Ethereal”) has become the de facto industry standard open source product for network analysis, troubleshooting and security. Wireshark network analyzer is quickly becoming the industry standard. The Wireshark Certified Network Analyst Test (WCNA) recognizes knowledge of network sniffing and analysis using Wireshark, as well as TCP/IP network communications, network troubleshooting and network security. To achieve this credential, candidates must pass one multiple-choice exam. The labs are performed in a protected web-based training environment, Practice Labs. Course materials are in English.

Vastuuopettaja: Virve Prami

Core Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013 (70-331), 6 op (90 euroa)

Microsoft SharePoint on palvelinsovellus, jonka avulla hallitaan web-sivustoja ja niiden sisältöjä. Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille SharePointin käytöstä ja käyttöönotosta kiinnostuneille. Kurssilla opitaan sivustojen, dokumenttien ja sisältöjen luonti ja hallinta sekä ryhmätyöskentely organisaation muiden henkilöiden kanssa. Kurssi valmentaa Microsoftin sertifikaattiin 70-331.

Esitietovaatimuksina ovat Microsoft Office ‑perusteet ja Windows-käyttöjärjestelmien perusteet (ml. Server 2012).

(Kurssi opiskellaan itseopiskeluna. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Kurssimateriaalit ja harjoitusohjeet ovat pääosin englannin kielellä.)

Vastuuopettajat: Virve Prami

Advanced Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013, remote/etäopetus 6 op (90 euroa) (ei tarjolla Metropolian tutkinto-opiskelijoille)

This course examines how to plan, configure, and manage a Microsoft SharePoint Server 2013 environment.  

Special areas of focus include implementing high availability, disaster recovery, service application architecture, Business Connectivity Services, social computing features, productivity and collaboration platforms and features, business intelligence solutions, enterprise content management, web content management infrastructure, solutions, and apps. The course also examines how to optimize the Search experience, how to develop and implement a governance plan, and how to perform an upgrade or migration to SharePoint Server 2013.

This course will help you understand the objectives and competencies required by the MCSE/MSCM: 70-332 certification.

Vastuuopettajat: Virve Prami

Windows 10 -käyttö ja hallinta (Configuring Windows 10 Devices, 20697-1/2), 6 op (90 euroa)

This course is intended for IT professionals who administer and support Windows 10 desktops, devices, users, and associated network and security resources. The networks with which these professionals typically work are configured as Windows Server domain-based environments with managed access to the Internet and cloud services. Students who seek certification in the 70-697: Managing Windows 10 Devices exam also will benefit from taking this course.

Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Kurssimateriaalit ja harjoitusohjeet ovat pääosin englannin kielellä.

Vastuuopettajat: Virve Prami

Installing and Configuring Windows 10, 70-698), remote/etäopetus, 6 op (90 euros)

Kurssilla opitaan asentamaan ja määrittämään Windows 10 ­‑käyttöjärjestelmä Windows Server AD DS ‑toimialueympäristössä. Sisältöön  kuuluvat muun muassa järjestelmän asentaminen, kustomointi, palauttaminen ja tietoturva. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla suojatussa verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Kurssi valmentaa Microsoft-sertifikaattiin 70-698.

Esitiedot Kurssit Windows 10 -käyttö ja hallinta (20697-1: Installing and Configuring Windows 10) and Windows 10 ‑ylläpito (20697-2: Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services) tai vastaavat tiedot.

This course is intended for IT pros who are seeking certification in the 70-698 Installing and Configuring Windows 10 exam. These professionals typically administer and support Windows 10 devices in corporate, Windows Server domain-based environments with managed access to the Internet and cloud services.

Prerequisites Windows 10 -käyttö ja hallinta (20697-1: Installing and Configuring Windows 10) and Windows 10 ‑ylläpito (20697-2: Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services).

Earning the MCSA: Windows 10 certification validates your skills configuring devices running Windows 10. This foundational certification proves that you have the core skills to understand Windows 10 security and integrate Azure features. This course is a part of requirements for the MCSA: Windows 10 certification.

This course utilizes web-based laboratory exercises. The labs are performed in a web-based training environment, Practice Labs.

Contact Virve Prami

SQL-tietokantapalvelimen perusteet 6 ECTS (90 euros)

SQL-tietokantapalvelimen perusteet 6 op -kurssi valmentaa 70-761 sertifikaattiin. Kurssilla opiskellaan käytännön harjoituksia tehden tiedon käsittelyä Transact-SQL:llä, tehdään tietokantakyselyitä kehittyneemmillä Transact-SQL-komponentilla sekä ohjelmoidaan tietokantoja Transact-SQL:lla. Harjoitukset tehdään verkkoon webbiselaimen avulla hyödyntäen verkossa olevia virtuaalikoneita. (materiaali englanniksi). Vastuuopettaja: Virve Prami

SQL-palvelimen tietokannan kehittäjä 6 op (90 euroa)

SQL-palvelimen tietokannan kehittäjä 6 op -kurssi valmentaa 70-762 sertifikaattiin. Kurssilla opiskellaan käytännön harjoituksia tehden tietokannan objektien suunnittelua ja implementointia, ohjelmoitavien objektien implementointia, tietokannan samankaltaisuuden hallintaa sekä tietokannan objektien ja SQL infrastruktuurin optimointia. Harjoitukset tehdään verkkoon webbiselaimen avulla hyödyntäen verkossa olevia virtuaalikoneita. (materiaali englanniksi) Vastuuopettaja: Virve Prami

SQL-palvelimen tietokannan infrastruktuurin ylläpito 6 op (90 euroa)

SQL-palvelimen tietokannan infrastruktuurin ylläpito 6 op -kurssi valmentaa 70-764 sertifikaattiin. Kurssilla opiskellaan dataan pääsyn konfigurointia ja sen auditointia, varmuuskopiointi ja tietokantojen palautusta, SQL-palvelimien instranssien hallintaa ja monitorointia sekä korkean käytettävyyden asioita. Harjoitukset tehdään verkkoon webbiselaimen avulla hyödyntäen verkossa olevia virtuaalikoneita. (materiaali englanniksi) Vastuuopettaja: Virve Prami

Introduction to ASP.NET Web Forms 5 ECTS (75 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with ASP.NET Web Forms as one of the most powerful server-side Web application framework. After passing this course, the student will have sufficient knowledge and understanding over characteristics, abilities, and features of ASP.NET and .NET Framework. The students will be able to create a whole new project and work with all the major ASP.NET server controls. To finalize the getting best out of ASP.NET features, the students will be familiar with user controls, state management, master pages. Finally, by understanding the difference between dynamic and static applications and websites, the students will be able to have the knowledge of creating dynamic applications and websites.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Mastering Search Engine Optimization (SEO) 5 ECTS (75 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with process of Search Engine Optimization (SEO) and learn to affect the visibility of a website or a web page in search engines results to increase the number of visitors coming from search engines. SEO is one of the most practical concepts of web development. After passing this course, the student will be able to analyze the SEO status of a web application and provide solutions to empower such web application in SEO concepts.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Mastering the Fundamentals of RESTful API Design  (90 euros)

Designing APIs for use over the web is a key part of most web development projects these days. Knowing the best way to design them with longevity, testability and reliability in mind is important. The goal of this course is for the student to be familiar with APIs, the concept of API Design and what is essential to design of an API-based solution. By explaining API Design steps and API Design approaches, the student will be familiar with all these concepts in a practical way. Then the student will be familiar with different API styles, and obtain a deeper level of knowledge about REST and its key difference and advantageous over the other styles. Finally, the student will understand security and performance concerns.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos and content made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments, quiz and projects.  Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Developing Modern Web Platforms (HTML,CSS,JS) 15 ECTS (225 euros)

The goal of this course is for the student to be familiar with required technologies to develop modern web platforms. After passing this course, the student will be able to select between primary technologies in web designing to work with them, and also develop projects and websites using such technologies. The student will be introduced to HTML as a markup language for describing web documents, and then will be familiar with CSS to apply styles on HTML elements, and finally learn JavaScript as an interpreted language to add dynamic functionalities to web applications. Together, they are among the essential technologies of World Wide Web content production.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos and content made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project.

Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Responsive Web Applications with Bootstrap & CSS (8 ECTS) (120 euros)                                  Nowadays, developing mobile-first web applications is a necessary approach. Not only the websites need to be fully functional, but also the User Experience and User Interface need to be fully compatible to the web standards. In this course, the student gets familiar with Bootstrap as one of the most powerful and popular CSS frameworks, and will be able to get the best out of various features and functionalities of such framework to develop elegant and responsive web applications.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos and content made for this course. The student will pass this course after submitting required assignments, quiz and projects. 

Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Mastering Version Control with Git 6 ECTS (90 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with the concept of Version Control and the advantageous of using such systems in software development. Then the student will be fully introduced to Git as one of the most powerful and popular version control systems. After passing this course, the student will be able to work in teams of development and fully be able to participate simultaneously in order to add features to a software developing project in parallel with other team members. Finally, the student will get familiar with Github as a web-based Git repository hosting service.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. 

Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Developing Chatbots using Microsoft Bot Framework (6 ECTS) (90 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with Microsoft Bot Framework as one of the widely used chatbot frameworks. After passing this course, the student will be able to understand different components of the framework and will be able to build intelligent chatbot using LUIS a NLU service by Microsoft and connect with different communication channels like Facebook, Website, slack etc. And also, will be able to deploy chatbot to production and get an idea about managing bot using Azure services.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. 

Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Takaisin ylös

Opintomoduuleja sekä yksittäisiä kursseja

Ilmoittautuminen Tieto- ja viestintätekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan opintomoduuleihin, kts. Peruutusehdot. Alla mainittujen opintomoduuleiden alta on mahdollista valita myös yksittäisiä kursseja. Huom! Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun.

Opintojaksokuvaukset kts. Ohje opintojen kuvausten katsomiseen

1. Tietoverkkojen yleisiä ammattiaineita (II) 32 op (15 euroa / op) sisältäen seuraavat kurssit: Ilmoittautuminen Viopessa osoitteessa: metropolia.viope.com  Vastuuopettaja: Virve Prami

- Olio-ohjelmointi (C++), 3 op
- SQL-perusteet, 3 op
- Python-ohjelmointi, 3 op
- SQL ja relaatiotietokannat, 3 op
- PHP-ohjelmointi, 3 op
- C-ohjelmointi, 3 op
- Ohjelmoinnin perusteet (Java), 3 op
- Ohjelmoinnin perusteet (C++), 3 op
- Ruby-ohjelmointi, 4 op
- C#-ohjelmointi, 4 op

2. Tietoverkkojen perusopintoja (I) 27 op (15 euroa / op) sisältäen seuraavat kurssit: (kurssimateriaalit ovat englanniksi), lukuun ottamatta kurssia Tietoturvallisuuden perusteet jonka materiaali on suomeksi

 • Tietoturvaratkaisut 6 op Vastuuhenkilö: Markku Tinttunen
 • Tietotekniikan perusteet, 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami
 • Tietoturvallisuuden perusteet, 3 op Vastuuhenkilö: Virve Prami
 • Tiedonhallinnan perusteet, 5 op   Vastuuhenkilö: Virve Prami
 • Tietoturvaratkaisut SSCP, 8 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

Alla mainittujen kurssien kurssikuvaukset löytyvät täältä

LASKUTUS 15 euroa/op

Kurssimateriaalit ovat suomeksi

 • Excel-perusteet. 3 op Vastuuopettaja: Tapio Wikström
 • Excel-jatkokurssi, 3 op Vastuuopettaja: Tapio Wikström
 • WordPress sisällönhallintajärjestelmä 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

Kurssimateriaalit ovat sekä suomeksi että englanniksi

 • Microsoft Windows PowerShell, 5 op  Vastuuhenkilö: Virve Prami
 • Mikroprosessorit, 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

 Kurssimateriaalit ovat englanniksi Vastuuhenkilö: Virve Prami

 • Excel Basics 3 op Vastuuhenkilö: Tapio Wikström
 • Windows-palvelimen asennus ja konfigurointi 6 op (sertifikaatti 70-710, Windows Server 2016) 
 • Palveluiden konfigurointi Windows-palvelimessa, 6 op (70-711, Windows Server 2016)
 • Microsoft SQL Business intelligence (BI) ratkaisut, 5 op
 • Project Management Software, 5 op Vastuuhenkilö Virve Prami 
 • Tiedonhallinnan perusteet / Introduction to Data Management 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

 

English Offering

Takaisin alkuun