Opintotarjonta ja ilmoittautuminen

Metropolian avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta sekä opintojaksojen ilmoittautuminen ovat siirtyneet uuteen tietojärjestelmään. Poikkeuksen muodostavat Tieto- ja viestintätekniikan non-stop virtuaaliopinnot, jotka hoidetaan yhä järjestelmän ulkopuolella.

Ilmoittautuminen käynnissä:

Metropolian kevään 2020 avoimen amk:n polut ja moduulit julkaistaan 11.11.2019. Ilmoittautumisaika on 11.11.2019 klo 23.59 - 1.12.2019 klo 23.59.

Ilmoittautuminen opintojaksoille vaihtelee opintojaksokohtaisesti.
Näet ilmoittautumiajan aina opintojakson tiedoista. Ilmoittautuminen päättyy pääsääntöisesti 14 vrk ennen opintojakson alkua. Katso tarkempi ohjeistus ajoituksesta.

Huom. Metropolian aktiiviset tutkinto-opiskelijat eivät voi opiskella Metropolian avoimen amk: n opinnoissa.

SIIRRY TIETOJÄRJESTELMÄÄN 

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN NON-STOP VIRTUAALIOPINNOT

Huomio! Pankkitunnuksilla tunnistautuminen on toistaiseksi pois käytöstä. Tunnistaudu tästä syystä heikosti --> valitaan "ohita tunnistautuminen ja siirry syöttämään henkilötiedot". Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta voivat ilmoittautua HAKA tunnuksilla. Maksaminen pankkitunnuksilla onnistuu.

Alla ohjeita järjestelmän käytöstä, jotka tulee lukea.

Ohjeita järjestelmän käyttöön

Tarjonnan haku

 • Koko avoimen amk:n tarjonta on näkyvillä sekä englanninkielisellä että suomenkielisellä puolella. Siksi on erittäin tärkeää tarkistaa opetuskieli opintojen tiedoista, ei opinnon nimestä.
 • Sivunäkymä on alussa tyhjä. Opintoja haetaan vasemmasta laidasta löytyvillä hakurajauksilla. Tuloksia voi rajata useammalla kriteerillä. Hakurajauksissa näkyvät vain ne vaihtoehdot, joista on sillä hetkellä tarjolla opintoja.
 • Ylhäällä on vapaasanahaku. Muista tyhjentää kenttä tekstistä, jos siirryt käyttämään muita hakukriteerejä.
 • Haku tuottaa sivulle näkyviin yhteensä 10 ensimmäistä hakutulosta. Voit nostaa lukumäärää pudotusvalikosta oikeassa reunassa.
 • Toimipisteiden hakurajaus ei toimi luotettavasti tällä hetkellä, joten niitä ei kannata käyttää. Opetuskiinteistö selviää opinnon tiedoista ja Lukkarikoneesta.
 • Muista hakurajoituksista voi rajata opintoja opetuskielen, virtuaaliopintojen, monialaisten opintojen ja erikseen ylempien tutkinto-ohjelmien mukaan.
 • Sivun ylälaidasta näet mitä rajauksia sinulla on käytössä ja voit poistaa rajaukset oikeasta reunasta.

Ilmoittautuminen ja peruminen

 • Opinnon perässä oikeassa reunassa oleva "Lisää koriin" painike on epäaktiivinen kun ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut tai on jo päättynyt.
 • Tuplatarkista, että täytät ilmoittautumisen yhteydessä oikean sähköpostiosoitteen. Jos sähköposti on virheellinen, et saa mitään viestejä, mm. ilmoittautumisen vahvistusta.
 • Palvelussa tunnistaudutaan lähtökohtaisesti vahvasti joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Myös heikko tunnistautuminen on mahdollinen, mutta älä käytä sitä, jos pystyt tunnistautumaan vahvasti. Heikosti tunnistautunut henkilö, joutuu käymään tunnistautumassa opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkamista. Ilman vahvaa tunnistautumista ei saa Metropolian käyttäjätunnuksia. Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta voivat tunnistautua HAKA-tunnuksilla.
 • Voit ilmoittautua samalla kertaa vain yhden kohderyhmän opintoon: toteutus (ts. yksittäinen opintojakso), polku tai moduuli. Opintojaksojen ja moduulien osalta voi ilmoittautua ja saada paikan useampaan opintojaksoon/moduuliin. Polkujen osalta voi saada paikan vain yhteen polkuun samana lukukautena. Jos saa paikan polkuun, ei voi enää ilmoittautua toiseen polkuun. Jos jää varasijalle, voi ilmoittautua.
 • Mikäli polku sisältää valintamenettelyn, on mahdollista ilmoittautua useaan tällaiseen polkuun (eri kerralla). Kaikki valintamenettelyn sisältävien polkujen ilmoittautuneet kutsutaan haastatteluun. Valintamenettelyn läpäisseille tarjotaan paikkoja polun kiintiöpaikkojen verran. Paikat tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Valintamenettely ei siis määritä henkilön valintaa vaan toimii ainoastaan karsivana menetelmänä. Henkilö, jolle paikkaa tarjotaan, saa viestin jossa täytyy vastaanottaa tai hylätä paikka. Kun on vastaanottanut paikan yhteen polkuun, ei enää voi vastaanottaa toista paikkaa, vaikka saisi useampia paikkatarjouksia. Täytyy siis päättää minkä paikan vastaanottaa.
 • Kirjatessasi henkilötietojasi, kirjoita nimesi muodossa Maija Mehiläinen. Ei muodossa maija mehiläinen tai MAIJA MEHILÄINEN.
 • Tällä hetkellä järjestelmässä ei ole mahdollista antaa poikkeavaa laskutusosoitetta. Lasku lähetetään niiden tietojen mukaisesti, jotka on annettu ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Jos perut opintosi, tee se AINA saamasi automaattiviestin peruutuslinkistä!

Opintojen ajoitus

 • Opinnon tiedoissa oleva "ajoitus" kenttä ei aina edusta todellista ajoitusta. Ajoitus tulee aina katsoa Lukkarikoneesta. Linkki Lukkarikoneeseen ei löydy järjestelmästä, ainoastaan tältä sivulta. Mikäli opinto on 100% virtuaalinen, käy se ilmi toteutuksen tiedoista. Kts. ohjeistus lukkarikoneen käyttöön.

Tutustu ennen ilmoittautumista