Rakennusalan uudet ulottuvuudet – Kestävän ja elinvoimaisen rakennusalan puolesta

Aika
30.11.2023
11.58 - 15.02
Paikka

Metropolia Myllypuron kampus, A-rakennus, K-kerros, Rakennelaboratorio

Hinta

avoin tilaisuus

Tapahtuman aihetunniste
  • tietoohjatturakentaminen

Aika: torstaina 30.11.2023 klo 12 –15
Paikka: Metropolia Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, Rakennelaboratorio A-rakennuksen kellarikerros

Miltä rakennusala näyttää nyt ja tulevaisuudessa? Kuinka rakentamisesta kehitetään kestävää ja ekologista? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus Rakennusalan uudet ulottuvuudet -tapahtumassa, jossa tutustutaan uusimpiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin sekä avataan mahdollisuuksia rakennusalan yritysten ja ihmisten kohtaamiselle. Messutapahtuma rakentuu Myllypuron kellarikerroksen Rakennelaboratorioon.

Messutapahtuma klo 12–15

Tapahtuman avaa Metropolian apulaisrehtori ja jatkuvan oppimisen johtaja Heidi Rontu. Tämän jälkeen pääsemme kuulemaan Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymän projektipäällikkö Lars Miikin puheenvuoron rakennusalan toimijoiden yhteistyön merkityksestä. Päivä jatkuu puheenvuorolla rakennetun ympäristön ja ruokatuotannon yhdistämisestä projektipäällikkö Timo Nykoppin sanoin Food Systemi City -hankkeesta. Tapahtuman koko ohjelma tarkentuu syyskuun aikana.

Tilaisuuden juontajana toimii Metropolian dialogipäällikkö Minna Kaihovirta, joka jututtaa ständeillä esillä olevia tutkimus- ja kehityshankkeita, yhteistyöyrityksiä ja muita organisaatioita sekä yleisöä

Ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi Metropolian talotekniikan laboratorion ja älykotien kehitysalustan SmartLabin esittelyä sekä makkaranpaistoa takassa LVI-laboratoriossa.

Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa!

Lisätietoja

Lisätietoja tapahtumasta ja mahdollisuudesta hankkeesi tai yrityksesi omaan esittelyständiin voi kysyä projektiasiantuntija Taina Rautiaiselta:
taina.rautiainen [at] metropolia.fi tai puh. 050 345 2754


Messutapahtuma järjestetään osana Metropolian, Aalto-yliopiston ja StadinAO:n yhteistä Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymä -hanketta, jota rahoittaa Helsingin kaupungin innovaatiorahasto. Tapahtuman järjestelyissä mukana myös Metropolian tieto-ohjatun rakentamisen innovaatiokeskittymä.

Metropolia, Aalto-yliopisto ja StadinAO kokoavat rakennetun ympäristön alalle kansainvälisesti korkealuokkaista oppilaitos- ja tutkimusverkostoa

Kuva hankkeen yhteistyökumppaneiden logollaRakennusalan tieto- ja taitokeskittymä -hanke yhdistää pääkaupunkiseudun kolme merkittävää rakennetun ympäristön alan oppilaitosta, Aalto-yliopiston, Metropolian ja Stadin ammattiopiston, ja kokoaa yhteen kansainvälisesti korkealuokkaisen oppilaitos- ja tutkimusverkoston.

Hankkeessa muodostetaan digitaalisuutta hyödyntävä rakennetun ympäristön TKI-yhteistyön ekosysteemi, joka painottuu avoimen oppimisen, osaavan työvoiman, tutkimuksen, innovaatioiden, tulevaisuuden tiedon ja taitojen ympärille. Hankkeen avulla halutaan nostaa alan tunnettuutta koko yhteiskunnan tasolla, auttaa uuden osaamisen syntymistä kasvattamaan yritysten kilpailukykyä ja lisätä rakentamisen toimialan vetovoimaa.

Kolmen koulutustason yhteistyö osallistaa opiskelijat sekä elinkeinoelämän ja yhteiskunnan eri tahot ratkomaan globaaleihin ja paikallisiin muutosilmiöihin liittyviä haasteita kokonaisvaltaisesti yli teknologia- ja toimialarajojen.

Lue lisää Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymästä.