Olet saanut opiskelupaikan rakennustekniikan tutkinto-ohjelmasta, Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki.

Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!

Tutustu tähän tiedotteeseen huolella ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Perehdytysjakso to 20.8. - pe 21.8.2020


Huom! Koronatilanteesta johtuen uusien opiskelijoiden perehdytys on siirretty kokonaan verkkoon, ja näin ollen perehdytyspäivät järjestetään etänä Zoom-sovelluksen välityksellä. Uusille opiskelijoille on lähetetty sähköpostitse linkki perehdytystilaisuuteen, tarkemmat tiedot Zoom-sovelluksen käyttämiseen sekä päivitetty ohjelma. Mikäli et ole saanut sähköpostia, ota yhteyttä tutkinto-ohjelman yhteyshenkilöihin.


Jokainen läsnäolevana opiskelupaikan vastaanottava opiskelija osallistuu perehdytysjaksolle. Paikalla tulee olla heti tilaisuuden alkaessa! Perehdytysjakso on osa pakollista Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun -opintojaksoa. Henkilöllisyys pitää todistaa tilaisuuden alussa.

Varaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, pankkitunnukset käyttäjätunnuksen aktivoimiseksi sekä kannettava tietokone (torstaina).

PäiväKloAihePaikka
Torstai 20.8.2020

8.45 - 9.15

9.15 - 15.30

Ilmoittautuminen

Tervetuloa Metropoliaan
Opiskelu rakennusalalla

Myllypurontie 1
Perjantai 21.8.202010.00 - 12.00

12.30 alkaen
Tutustuminen Metropolian palveluihin ja Myllypuron kampukseen

Opiskelijatutoreiden järjestämää ohjelmaa
Myllypurontie 1


Perehdytysjaksolla kerrotaan lukujärjestyksistä, opintojen aloittamiseen liittyvistä käytännön asioista, ohjataan opiskelijoita opintojen suunnittelussa ja aktivoidaan käyttäjätunnus sähköisiin järjestelmiin. Opiskelijat tutustuvat perehdytysjakson aikana myös Metropolian opiskelijan Oma-palveluun (intranet).

Opetus alkaa lukujärjestysten mukaisesti maanantaina 24.8.2020. Läsnäolo on välttämätön.

Huom! Jos koronavirustilanne Suomessa vaatii muutoksia opetusjärjestelyissä syksyllä 2020, niistä ilmoitetaan Metropolian verkkosivuilla. Tarkemmat ohjeet lähetetään tarvittaessa.

Opiskelijan tarvitsemat työvälineet

Ammattikorkeakoulussa opiskelija vastaa itse kaikista opiskeluun liittyvistä kustannuksistaan ja kuluistaan, esimerkiksi opintojen aikana hankittavista materiaaleista. Opiskelun alkaessa opiskelijalla tulee olla:

Kannettava tietokone

Suositukset kannettavalle:

 • Käyttöjärjestelmä Windows 10
 • Intel i5 prosessori (5/6 gen)
 • RAM 8 Gb muistia
 • SSD kovalevy mielellään 512Gb
 • kannettavassa tulisi olla erillinen näytönohjain

Mikäli olet jo hankkinut kannettavan, pärjäät sillä todennäköisesti opiskelujesi ajan. On kuitenkin syytä varautua siihen, että vaatimattomammin resurssein varustettu kannettava saattaa toimia hitaammin.

Eri ohjelmien käyttö opiskelijoiden omissa koneissa on riippuvainen eri ohjelmistotoimittajien lisensseistä. Ohjelmistojen opiskelijalisenssien saatavuus voi vaihdella vuosittain.

Kuulokemikrofoni

Web-kamera

Laskin: CASIO fx-991EX

Tekniikan kaavasto, (Tuomola, Mäkelä, Öistämö, Soininen), Tammertekniikka (5.uud.p), ISBN

Rakennustekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma

Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy pakollisia, valinnaisia ja vapaasti valittavia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö.  

Tutustu rakennustekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan

 • Valitse Opetussuunnitelmat (otsikon alta keskeltä)
 • Valitse avautuvalta sivulta TXG20S1 Rakennustekniikka -otsikon alta pääaine, joko Infrarakentaminen, Rakentamisen projektihallinta tai Rakennetekniikka.
 • Rakennustekniikan tutkinto-ohjelman opinnot ovat kaikille pääainevaihtoehdoille samat 1,5 vuoden ajan. Tämän jälkeen opiskelijat suuntautuvat haluamaansa vaihtoehtoon, valitsevat pääaineen: infrarakentaminen (RI), rakentamisen projektinhallinta (RP) tai rakennetekniikka (=rakennesuunnittelu) (RR). Ryhmät perustetaan mikäli osallistujia on riittävästi.
 • Saat nähtäväksesi opetussuunnitelman ja pääset tutustumaan opintojaksojen (=kurssien) tavoite- ja sisältökuvauksiin näpäyttämällä opintojaksojen nimiä. Voit valita tarkasteluajaksi joko lukuvuodet tai lukukaudet. Jako on kuitenkin ohjeellinen ja saattaa vaihdella vuosittain.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen (AHOT)

Opiskelijalla on mahdollisuus hakea aiemmin hankitun osaamisen tunnistamista (AHOT), hyväksilukua, mikäli hänellä on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista. Opiskelija on voinut hankkia osaamisensa korkeakouluopinnoissa, muussa koulutuksessa, työelämässä, vapaa-aikana tai harrastuksissa. Korkeakoulu arvioi opiskelijan esittämän osaamisen suhteessa osaamistavoitteisiin. Opiskelijalle tehdään tarvittaessa HOPS (=henkilökohtainen opiskelusuunnitelma), jossa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen.

Korvaaminen

Opiskelija voi hakea opintojen korvaamista, mikäli hänellä on korkeakoulutasoisia opintosuorituksia, jotka mahdollisesti korvaavat opetussuunnitelmaan kuuluvia pakollisia opintoja.

Sisällyttäminen valinnaisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin

Opiskelija voi hakea sisällyttämistä valinnaisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin, mikäli hänellä on korkeakoulutasoisia opintosuorituksia, jotka eivät korvaa opetussuunnitelmaan kuuluvia pakollisia opintoja. Tutkintoon sisältyy 15 op vapaasti valittavia opintoja.

Osittainen hyväksiluku (pedagoginen ratkaisu)Pedagogisessa ratkaisussa lopullinen arviointi ja opinnon suorituskirjaus tehdään opintorekisteriin, kun opinto on täydennetty tutkinto-ohjelman määrittelemällä tavalla. Osaamisen näyttönä käytetään tutkinto-ohjelman määrittelemiä menettelytapoja, joista sovitaan erikseen ohjauskeskustelussa tai opintojaksojen opettajien kanssa.

Hyväksiluvut eivät kartuta opintotukeen laskettavia opintopisteitä.

Yhteystiedot

Uusien opiskelijoiden perehdytysjaksolla saat tarvittavan tiedon opintojen aloittamiseen liittyvistä asioista. Mikäli opintojesi aloittamiseen liittyy joitakin erityisiä asioita, voit ottaa yhteyttä tutkinto-ohjelman yhteyshenkilöihin. Opinto-ohjaaja ja tutkintovastaava ovat tavoitettavissa sähköpostitse 10.8.2020 alkaen.

 • Opinto-ohjaaja Johanna Hyttinen johanna.hyttinen [at] metropolia.fi
 • Tutkintovastaava Riikka Jääskeläinen riikka.jaaskelainen [at] metropolia.fi

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijakunta Metkan sivuilta opiskelijatutoreiden terveiset.