Tule oppimaan digitaitoja!

Kuva nuorista Digitaitokoulutukset ovat sinulle, joka haluat kehittää digitaitojasi, erityisesti työelämässä tai työnhaussa tarvittavia taitoja! Opit esimerkiksi kuvankäsittelyä tai kuinka toimia haastattelussa, joka järjestetään etänä. Teknisten taitojen lisäksi opit soveltamaan oppimaasi käytäntöön.

Koulutuksia on 11 eri aiheesta ja niiden kesto on 1-2 päivää. Näet tulevat koulutukset alla. Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan koulutukseen.

Digitaitokoulutukset ovat suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille, erityisesti ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleville tai sieltä jo valmistuneille. Ikä ei kuitenkaan ole este, vaan koulutuksiin voivat osallistua kaikenikäiset. Koulutukset järjestää Metropolia Ammattikorkeakoulu ja DigiTikkaat-hanke.

Testaa osaamistasi digitaitotestillä

Testi koostuu kahdeksasta eri osa-alueesta, jolloin voit testata taitojasi yhdestä tai useammasta eri aiheesta. Voit käyttää testitulosta apuna valitessasi itselle sopivia digitaitokoulutuksia. Digitaitotesti on laadittu DigiTikkaat-hankkeessa ja sitä pilotoidaan kevätlukukauden 2023 aikana.

Tee digitaitotesti

Testaa taitojasi testillä, tutustu koulutuksiin ja tule mukaan! Osaamisesi kehittyy ja saat työkaluja niin työnhakuun kuin työelämään!

Tulevat maksuttomat koulutukset

Talvella 2023 järjestetään seuraavat maksuttomat, kaikille avoimet koulutukset:

Office: Excelin peruskäyttö
Tiistai 31.1.2023 ja tiistai 7.2.2023, klo 9.00–16.00
Ilmoittautuminen päättynyt 26.1.2023

Tietoturva, tietosuoja ja tietoliikenne
Tiistai 14.2.2023, klo 9.00–16.00
Ilmoittaudu viimeistään 9.2.2023

Tietokoneen ongelmanratkonta
Tiistai 28.2.2023, klo 9.00–16.00
Ilmoittaudu viimeistään 23.2.2023

Yhteiskunnan digipalvelut
Tiistai 7.3.2023, klo 9.00–16.00
Ilmoittaudu viimeistään 2.3.2023

Yhteistyö- ja etäkokousalustat ja niissä työskentely
Tiistai 14.3.2023, klo 9.00–16.00
Ilmoittaudu viimeistään 9.3.2023

Office: Wordin ja PowerPointin peruskäyttö
Tiistai 21.3.2023 ja tiistai 28.3.2023, klo 9.00–16.00
Ilmoittaudu viimeistään 16.3.2023

Koulutukset järjestetään Metropolian Myllypuron kampuksella (Myllypurontie 1, Helsinki).

Ilmoittaudu koulutuksiin ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse saapumisohjeet kampukselle ja koulutukseen.

Kevään 2023 koulutusten ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutussisällöt

Koulutusten kesto on aiheesta riippuen 1–2 päivää. Tulevista koulutuksista ilmoitetaan yllä.

3D-grafiikka

Sisältö: Koulutuksessa tutustutaan 3D-grafiikan maailmaan tekemällä yksinkertaisia malleja Blender-ohjelmalla. Koulutuksen aikana opit perusteet 3D-mallintamisesta ja 3D-mallien tuotantoprosessista ja niiden käyttämisessä videopelituotannossa.

Koulutuksen kesto 2 päivää.

Digitaalinen kuva ja manipulointi

Sisältö: Koulutuksessa opitaan digitaalisen kuvan ottamista, muokkaamista ja tallentamista eri tilanteissa. Käymme läpi perusteita Photoshopin käytöstä ja miten kuvasta voidaan lisätä tai poistaa elementtejä tarvittaessa.

Koulutuksen kesto 2 päivää.

Office: Wordin ja PowerPointin peruskäyttö

Sisältö: Koulutuksessa opitaan muokkaamaan ja jäsentämään teksti vakioasettelu (suomalainen asiakirjastandardi, SFS 2487) mallin mukaan. Lisäksi tutustutaan esitysgrafiikkaan ja opitaan esittämään materiaali erilaisten animaatioiden ja siirtymien avulla.

Koulutuksen kesto 2 päivää.

Office: Excelin peruskäyttö

Sisältö: Koulutuksessa tutustutaan taulukkolaskennan perusteisiin. Opit ymmärtämään laskentakaavan rakenteen, joissa hyödynnetään valmiita funktioita ja soluosoitteita ja –viittauksia.

Koulutuksen kesto 2 päivää.

Tietokoneen peruskäyttö

Sisältö: Koulutuksessa opitaan tietokoneen käyttämistä Windows-ympäristössä. Tämä tarkoittaa hakemistorakenteiden luomista, tiedostojen käsittelyä ja muokkaamista, tiedostotyyppien valintaa ja niiden merkitystä. Lisäksi käymme läpi tiedostojen kopiointia, siirtämistä ja tallentamista sekä zip-pakettien luomista, purkamista ja niiden lähettämistä sähköpostilla. Tämän koulutuksen jälkeen osaat muutakin kuin vain googlata, pelata ja somettaa!

Koulutuksen kesto 1 päivä.

Tietokoneen ongelmanratkonta

Sisältö: Koulutuksessa käymme läpi useimpia ongelmatilanteita tietokoneen kanssa, jotka normaalikäytössä tulevat eteen. Näihin ongelmatilanteisiin etsitään ratkaisuja ja ratkotaan niitä yhdessä.

Koulutuksen kesto 1 päivä.

Tietoturva, tietosuoja ja tietoliikenne

Sisältö: Koulutuksen aikana opitaan perusasiat koko internetin toimintaperiaatteesta. Saat ymmärryksen mitä on tietoturva, mitkä ovat yleisimmät uhat (esim. tietojen kalastelu ja hakkerointi) ja miten niitä vastaan voi suojautua. Koulutuksessa opitaan myös, miten ihmisten tietoja tulee käsitellä vastuullisesti, mitä tietosuoja käytännössä tarkoittaa ja mitä oikeuksia siihen kuuluu.

Koulutuksen kesto 1 päivä.

Verkkosivujen ohjelmointi

Sisältö: Koulutuksessa opitaan perusteet HTML ja CSS -kielistä ja toteutetaan pieni verkkosivu. Käymme myös läpi hieman muita web-teknologioita ja opit hyvä tapoja suunnitella ja toteuttaa verkkosivuja.

Koulutuksen kesto 1 päivä.

Verkkosivujen päivittäminen

Sisältö: Koulutuksessa opitaan asentamaan Wordpress-sisällönhallintaympäristö ja toteuttamaan siihen yksinkertainen verkkosivusto. Koulutuksen aikana käydään läpi, miten verkkosivuja päivitetään ja hallinnoidaan Wordpressin avulla. Tämän jälkeen sinulla on perusymmärrys miten Wordpress toimii.

Koulutuksen kesto 2 päivää.

Yhteiskunnan digipalvelut

Sisältö: Koulutuksessa käymme yhdessä läpi tavallisimmat yhteiskunnan ja yritysten tarjoamat digitaaliset palvelut, kuten reittiopas, verkkopankki, kelan palvelut, suomi.fi, verohallinto ja muita mielenkiintoisia palveluita, joista voi olla yllättävää apua niin arki- kuin työelämässäkin.

Koulutuksen kesto 1 päivä.

Yhteistyö- ja etäkokousalustat ja niissä työskentely

Sisältö: Koulutuksessa opitaan Microsoft Teams ja Zoom etäkokousalustojen peruskäyttöä. Opit käyttämään web-kameraa ja mikrofonia sekä säätämään niiden asetukset kuntoon ennen kokousta. Harjoittelemme kokouskäytänteitä ja esityksen pitämistä etäkokouksessa. Työskentely Teamsissä tulee myös tutuksi.

Koulutuksen kesto 1 päivä.

Koulutuksen jälkeen

Saat osallistumisesta osallistumistodistuksen sähköpostitse koulutuksen jälkeen.

Ammatillisten oppilaitosten edustajat ja muut yhteistyökumppanit

Tulemme mielellämme kouluttamaan nuoria yllä olevista aiheista myös ammatillisten oppilaitoksen omiin tiloihin yhdessä sovittuna ajankohtana Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueella. Yllä olevia koulutuksia voidaan järjestää yksi tai useampi ja ne ovat maksuttomia. Koulutuksia toteutetaan lukuvuoden 2022-2023 aikana. Ota yhteyttä projektipäällikkö Mira Mylläriseen, niin sovitaan ajankohta!

Jos osallistut koulutukseen, joka järjestetään yhteistyössä esim. oppilaitoksen tai nuorten työpajan kanssa, niin seuraa heidän antamia ilmoittautumisohjeita.

Lisätietoja

Jäikö jokin asia mietityttämään? Kiinnostaako jokin koulutus, mutta ajankohta ei sovi? Soita, laita Whatsup-viestiä tai sähköpostia:

Mira Myllärinen
Projektipäällikkö
DigiTikkaat
p. 040 826 1554
mira.myllarinen [at] metropolia.fi