Kesto
16.3.-13.10.2023
Sijainti
Verkko-opinnot +
Haku / ilmoittautuminen
Ilmoittaudu 2.3.2023 mennessä
Hinta
3 600,00 € (+ alv 24 %)

Koulutus on FISEn hyväksymä pätevyyskoulutus, joka antaa teoreettisen pohjan rakennuttajan pätevyyttä (RAP) hakeville. Alemman pätevyystason rakennuttajapätevyyden (RAP) tavoite on varmistaa rakennuttajan kyky toimia hankkeen vetäjänä ja rakennuttamistehtävien hyvä hallinta. Koulutukseen voi osallistua vaikkei aikoisikaan hakea pätevyyttä.

Koulutus on 10 opintopisteen laajuinen.

Valmennukseen otetaan enintään 25 osanottajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kenelle koulutus soveltuu?

Tilaaja- ja rakennuttamistehtävissä toimivat ja niistä kiinnostuneet asiantuntijat: tilaajat, rakennuttajapäälliköt, rakennuttajainsinöörit, projektipäälliköt, projekti-insinöörit, urakoitsijat, suunnittelijat, arkkitehdit ja talotekniikka-asiantuntijat.

TaTe - RAP -ohjelman ohjausryhmä

  • DI Jukka Forsman
  • DI Aimo Hämäläinen
  • Professori emeritus Juhani Kiiras, Insinööritoimisto Juhani Kiiras Ky
  • LVI suunnittelupäällikkö Minna Launiainen Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala
  • Professori Arto Saari Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunta
  • Industry Professor Piia Sormunen, Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunta, sekää Kehitysjohtaja, Granlund Oy
  • Osaamisaluepäällikkö Jorma Säteri, Metropolia
  • Toimitusjohtaja Pirjo Honkaniemi, 3L Education Oy
RAP-pätevyys

RAP-pätevyyden saamiseksi edellytetään rakennusalalla suoritettua vähintään rakennusmestari (AMK) tasoista tutkintoa. Aiemman vastaavan tutkinnon tulee olla vähintään teknikon tutkinnon tasoinen.

Lisäksi RAP-hakijalta edellytetään vähintään kymmenen päivän mittaista kurssimuotoista tai jaksotettua, lautakunnan hyväksymää RAP-koulutusta, joka sisältää talonrakennus-, maa- ja vesirakennus- sekä LVIS-töiden rakennuttamisen edellyttämät perustiedot.

Metropolian TaTe RAP-koulutus on FISEn hyväksymä RAP-pätevyyskoulutus.

Tarkemmat pätevyysvaatimukset FISEn sivuilla.

Hyödyt

Saat

rakennuttamisen perustaidot

laajan näkökulman nykyaikaisesta talotekniikasta ja sen osaamisen vaatimuksista

Saat valmiudet

vastata kiinteistönomistajien ja heidän asiakkaidensa työntekemisen tapojen muuttumisen ja digitaalisten toimintojen kasvun ja kehittämisen haasteisiin

Voit hakea

RAP-pätevyyttä

Koulutuksen sisältö ja toteutustapa

Valmennus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen lähiopetusta, etäopetusta, workshoppeja, tenttikirjallisuuteen tutustumista ja harjoitustentin. Harjoitustehtävistä saa jokainen ryhmä suoran palautteen ohjaavalta professorilta.

Koulutuksessa on 10 koulutuspäivää, joista osa toteutetaan Metropolian Myllypuron kampuksella. Lisäksi siihen on mahdollista liitää kolmen päivän mittainen vapaaehtoinen opintojakso Euroopassa.

Pätevyyden hakemiseksi sekä opintopisteiden saamiseksi on suoritettava koulutukseen sisältyvät tehtävät ja tentti.

Kouluttajat

Luennoijat ovat alan kokeneita asiantuntijoita, joilla on pitkäaikainen näkemys ja kokemus rakennuttamisesta ja talotekniikasta.

Pirjo Honkaniemi, 3L Education Oy:n toimitusjohtaja, toimii valmennusohjelman johtajana.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 2.3.2023 mennessä
3 600,00 € (+ ALV 24 %)
Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali ja kahvi- ja lounastarjoilut.

Lisätietoja

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti koulutuskoordinaattori Tuija Lindholmille kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Mikäli koulutus, yksittäinen koulutuspäivä tai koulutuksen osa joudutaan peruuttamaan Metropoliasta johtuvista syistä koulutuskutsun lähettämisen jälkeen, osallistujalle tarjotaan mahdollisuutta osallistua vastaavaan toteutukseen uutena ajankohtana tai vaihtoehtoisesti Metropolia palauttaa kyseiseen koulutukseen/koulutuspäivään/koulutuksen osaan liittyvät koulutusmaksut.

Metropolia ei vastaa osallistujalle koulutuksen peruuntumisen johdosta aiheutuvista muista kuluista.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.