Kiinnostus Metropolian englanninkielisiin tutkintoihin ennätystasolla – kiitos yli 11 000 hakijalle!

19.1.2023 - 13:29

Kevään ensimmäisen englanninkielisten tutkintojen yhteishaku päättyi keskiviikkona 18. tammikuuta kello 15:00. Lämmin kiitos kaikille hakijoille!

Metropolia Ammattikorkeakoulun englanninkielinen tutkintotarjonta herätti tänä vuonna ennätysmäärän kiinnostusta. Metropoliaan haki yhteensä 11 283 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 2 533. Aloituspaikkoja syksyllä 2023 alkaviin opintoihin on yhteensä 538. Hakijamäärä kasvoi vuodesta 2022 noin 140 prosenttia ja ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi noin 107 prosenttia. Hakijaluvut kasvoivat laajasti koko Suomessa. Metropolia koetaan pääkaupunkiseudun sykkeessä kiinnostavaksi opiskelukohteeksi, sillä Metropoliaan hakeneiden määrä nousi ennätykselliselle tasolle myös vuoden 2022 englanninkielisessä yhteishaussa.

Suomen monipuolisin englanninkielinen tutkintotarjonta kulttuurissa, liiketaloudessa, sosiaali- ja terveysalalla ja tekniikassa sai hakijat liikkeelle

Metropolia tarjoaa Suomen suurimpana ammattikorkeakouluna yhden Suomen monipuolisimman ja laajimman englanninkielisen tutkintotarjonnan. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa oli mukana yhteensä kuusi englanninkielistä AMK-tutkintoa ja 14 YAMK-tutkintoa kulttuurissa, liiketaloudessa, sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikassa. Hakijamäärät kasvoivat Metropolian kaikilla neljällä koulutusalalla.

AMK-tutkinnoista liiketalouden International Business and Logistics keräsi eniten hakijoita 2 472 hakijallaan. Aloituspaikkoja tutkinnolla on yhteensä 40. Logistiikkaa ja liiketaloutta yhdistävä AMK-tutkinto olikin tänä vuonna Metropolian vetovoimaisin tutkinto yli 300 ensisijaisella hakijallaan, ja tutkinnon vetovoima kasvoi vuoteen 2022 verrattuna 250 prosenttia. Kaksoistutkintona opiskeltava European Business Administration -tutkinnon 50 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 991 hakijaa. Kansainvälisen liiketalouden opiskelu Metropolian Myyrmäen kampuksella onkin kokonaisuudessaan nosteessa, sillä kokonaishakijamäärä liiketalouden AMK-tutkinnoissa kasvoi tänä vuonna 195 prosentilla.

Sosiaali- ja terveysalalla mukana oli kaksi hakukohdetta Nursing ja Social Services. Social Services AMK-tutkinnon 35 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 1 343 hakijaa ja Nursing-tutkinnon 28 aloituspaikkaa yhteensä 1 063 hakijaa. Sosiaali- ja terveysalaa opiskellaan Myllypuron hyvinvoinnin rakentajien kampuksella.

Tekniikassa Metropolialla oli mukana kaksi AMK-tutkintoa ​​Information Technology ja Electronics. Information Technology -tutkinto kasvatti kokonaishakijamääräänsä 368 prosenttia saaden yhteensä 2 163 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 592. Electronics-tutkinto sai yhteensä 653 hakijaa, joista ensisijaisia oli 134 hakijaa. Information Technology tutkinnossa aloituspaikkoja on yhteensä 75 ja Electronics-tutkinnolla 30.

Ylempi AMK-tutkintotarjonta houkuttelee työelämän ammattilaisia

YAMK-tutkintotarjonta on saanut vankan jalansijan ammattikorkeakoulukentällä ja työelämässä. Vuoden 2022 uraseurantakysely osoittaa, että työelämän ammattilaiset hyötyvät YAMK-tutkinnosta mm. urakehityksen ja paremman palkkauksen muodossa. Metropolia avasi tämän vuoden yhteishakuun mukaan kaksi uutta englanninkielistä ylempää AMK-tutkintoa: Computing in Construction ja Development and Leadership in Nursing.

Hakijamäärältään suosituin YAMK-tutkintokohde oli liiketalouden Business Informatics 668 hakijallaan, joista ensisijaisia oli 295 hakijaa. Aloituspaikkoja kyseisellä tutkinnolla on 25 ja tutkinnon vetovoima kasvoi ensisijaisia hakijoita tarkasteltaessa 120 prosenttia. Kokonaisuudessaan liiketalouden YAMK-tutkintohakijoiden määrä kasvoi tänä vuonna 119 prosentilla.

Tekniikan YAMK-tutkinnot kasvattivat hakijamääränsä 129 prosentilla. Monipuolinen tutkintotarjonta sisältää mm. Information Technology ja Industrial Management YAMK-tutkinnot. Information Technology YAMK-tutkinnon 50 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 469 hakijaa ja Industrial Management tutkinnon 35 aloituspaikkaa yhteensä 269 hakijaa.

Kansainvälisten opiskelijoiden määrän kasvattaminen Suomen kansallisten tavoitteiden mukaisesti

Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola iloitsee hakijamäärän kasvusta Metropolian englanninkielisiin tutkintoihin:

“Olemme systemaattisesti kehittäneet Metropolian englanninkielistä tutkintotarjontaa, myös verkkototeutuksia, Suomen kansallisten tavoitteiden mukaisesti. Suomen suurimpana ammattikorkeakouluna Metropolia toimii suunnannäyttäjänä ammattikorkeakoulukentällä. Tämän vuoden hakijamäärät osoittavat, että monipuolinen ja laadukas koulutustarjonta kiinnostaa hakijoita sekä Suomessa että maailmalla”, toteaa Konkola.

Hakuprosessi etenee valintakokeisiin ja opiskelu alkaa syksyllä 2023

Opiskelijavalinnat tehdään keväällä ja opinnot alkavat syksyllä 2023. AMK-tutkintojen valintakokeesta lisätietoa valtakunnalliselta UAS Info -sivustolta. YAMK-tutkintojen valintakoemenettely vaihtelee tutkintokohtaisesti. Opiskelijavalinnat julkistetaan valtakunnallisen aikataulun mukaan Opintopolussa 24.3.-31.3.2023 AMK-tutkinnoille ja YAMK-tutkinnoille valintatavasta tai kokeen ajankohdasta riippuen 28.4.-2.6.2023.

Lisätietoa

Hakuprosessiin liittyvät yhteydenotot

  • admissions [at] metropolia.fi
  • hakijapalvelut [at] metropolia.fi

Katso hakijapalveluiden toimipisteet ja aukioloajat.

Yhteishaun tilastoihin ja hakijamääriin liittyvät yhteydenotot marketing [at] metropolia.fi