Yrittäjänä omanlainen ura jalkaterapian maailmassa

10.10.2021 - 09:00

Emma LaakkioVisio yhteisestä yrityksestä

Olen valmistunut jalkaterapeutiksi Metropoliasta 2017. Koulun yrittäjäkurssien myötä varmistuin siitä, että haluan tulevaisuudessa toimia yrittäjänä luoden omanlaista uraa jalkaterapiamaailmassa. Yksin en tähän kaikkeen halunnut lähteä vaan toiveissa oli löytää kollegoita ympärille. Koulun hyvien kontaktien kautta löysin harjoittelupaikastani myös ensimmäisen työpaikkani toiminimellä.

Työkavereiden tuki ja opastus oli korvaamatonta omassa ammatillisessa kasvussa ja kehittymisessä. Varmuuden kasvaessa myös nälkä kasvaa syödessä. Seuraava kehittämisen kohde ja haaste oli terveydenhuollon palveluita tuottavan osakeyhtiön perustaminen. Tähän haasteeseen Pia Komi hyppäsi mukaan ja niin 2021 perustimme yhdessä Jalkaterapia ILO oy:n Espoon Matinkylään.

Kun työ kantaa hedelmää

Hyppy tasaisesta ja turvallisesta työstä uuden yrityksen avaamiseen toiselle asuinalueelle oli erittäin jännittävää. Iloksemme saimme huomata pitkän ja perusteellisen taustatyömme osuneen oikeaan, sillä palveluille oli kova kysyntä. Ensimmäisen kuukauden jälkeen apukäsiä tarvittiin, jolloin Katja Mattila liittyi ILOn porukkaan.

Vaikka arki on tasaantunut, näyttää tulevaisuus hyvältä. Asiakkaat ovat entistä enemmän kiinnostuneita hyvinvoinnistaan ja alkavat tiedostaa jalkaterapeutin toimenkuvan laajuuden ja eroavaisuuden. Tarvetta niin yrittäjille kuin työntekijöille on varmasti!

Itsensä kehittäminen on myös asiakkaiden etu

Toiminimiyrittäminen on etenkin aloittelevalla yrittäjälle helppo ja nopea tapa aloittaa yrittäminen ja tähän koulusta sai hyvän opastuksen. Osakeyhtiön perustamisessa täytyy AVI:n kanssa käydä pieni paperiruljanssi läpi, mutta sitä ei pidä pelätä. Itseasiassa se on täydellinen hetki tarkastella omia toimintatapojaan ja kehittää niitä. Kun itsestään selvätkin asiat joutuu kirjottamaan paperille ylös, saattaa samassa huomata jotain korjattavaa.

Myös työntekijöiden väliset toimintaeroavaisuudet voi yhtenäistää. Oli ihanaa tarkastella ja kehittää omaa työskentelyä ja oppia siinä samassa. Nyt jälkikäteen ymmärtää itsensä kehittämisen tärkeyden, josta koulussa muistuteltiin. Kannustamme jokaista haastamaan ja kehittämään omaa toimintaansa tasaisin väliajoin.

Jalkaterapia ILOn henkilökuntaKuvassa vasemmalta Tuukka Sallinen (koulutettu hieroja ja jalkaterapeuttiopiskelija) sekä jalkaterapeutit Emma Laakkio, Katja Mattila ja Pia Komi.

Kirjoittaja: Emma Laakkio

Lisätietoja

Jalkaterapeutti AMK -tutkinnon opiskeleminen