Tervetuloa opiskelemaan 3D-animointia ja -visualisointia syksyllä 2023!

Opintojen aloitus

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta 3D-animoinnissa ja -visualisoinnissa!

Opintosi alkavat maanantaina 21.8.2023 klo 9.30 Metropolian Arabian kampuksella (Hämeentie 135D, Helsinki). Silloin käynnistyy lukuvuoden ensimmäinen opintojakso Opiskelu- ja viestintätaidot. Opintojakson ensimmäisten päivien keskeisenä tavoitteena on tutustua toisiin opiskelijoihin ja perehtyä Metropolian opiskelukäytäntöihin. Opintojakson opettajina toimivat Katri Myllylä ja Liisa Seppänen.

Muistathan ottaa ensimmäisenä opiskelupäivänä mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Aloittavien opiskelijoiden henkilöllisyys tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ota ensimmäisenä päivänä mukaan myös muistiinpanovälineet.

Käyttäjätunnukset

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnukset Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opintojen alkamista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Tutustu tunnuksen aktivointia koskeviin ohjeisiin Metropolian tietohallinnon sivuilla ja ota tunnukset käyttöön ohjeiden mukaan. Muista ottaa käyttäjätunnuksesi itsellesi muistiin!

Tarvittaessa saat apua ja lisäohjeita käyttäjätunnusten aktivointiin ensimmäisenä opiskelupäivänä 21.8. Jos et ole saanut käyttäjätunnuksia aktivoitua ennen opintojen alkua, ota verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne mukaan aloituspäivänä 21.8.

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, voit ottaa käyttöön myös Tuudo-sovelluksen. Tuudo-sovellus toimii digitaalisena opiskelijakorttina, ja sen avulla saat esimerkiksi Kelan ateriatuen käyttöösi. Tuudo kannattaakin ladata puhelimeen sovelluskaupasta ja ottaa käyttöön heti käyttäjätunnusten aktivoinnin jälkeen, niin voit halutessasi saada lounaan opiskelijahintaan jo ensimmäisenä opiskelupäivänä.

Syksyn 2023 opintojaksot

Syyslukukauden aikana ryhmäsi opetussuunnitelmaan kuuluvat seuraavat opintojaksot:

  • Opiskelu‐ ja viestintätaidot, 5 op
  • 3D‐projekti, still‐kuva, 15 op
  • 3D-hahmot 1, 5 op
  • Valokuvaus, 5 op.

Opetusta ja työskentelyä oman pääaineesi opinnoissa on yleensä arkisin noin kello yhdeksästä kolmeen tai neljään. Syksyn aikatauluja ja opintojen sisältöjä käydään tarkemmin läpi opintojaksolla Opiskelu- ja viestintätaidot.

Opinnot alkavat 21.8.2023

Ensimmäisen viikon ohjelma:

Maanantai 21.8. Hämeentie 135D. Muista henkilöllisyystodistus ja muistiinpanovälineet mukaan!

  • 9.30–10.00 Ilmoittautuminen
  • 10.00–15.30 Opintojen aloitus, tutustumista ja ryhmäytymistä

Tiistai 22.8. Hämeentie 135D

  • 9.00–15.00 Metropolia opiskeluympäristönä

Keskiviikko 23.8. Hämeentie 135D

  • 9.30–15.30 Ryhmätyöskentelyä, kirjaston palvelut, opiskelukäytännöt, Metropolian tietojärjestelmät

Torstai 24.8. Hämeentie 135D

  • 9.30–15.30 Ryhmätehtävien presentaatiot, opiskelukäytännöt

Perjantai 25.8.

  • 12.00 Vertaistutoreiden järjestämää ohjelmaa

Perjantaina 25.8. tarjotaan klo 9–10 etäyhteydellä opintojen hyväksilukemiseen liittyvä vastaanotto niille, jotka ovat aiemmin suorittaneet korkeakouluopintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja vastaanotosta ensimmäisen viikon tapaamisissa.

Opiskelu on sitä palkitsevampaa, mitä enemmän olet itse valmis panostamaan omaan oppimiseesi. On tärkeää, että suunnittelet opintojesi etenemistä tavoitteellisesti alusta alkaen. Henkilökuntamme on tukenasi opintojen suunnittelussa. Tärkeässä roolissa opintojen ohjauksessa on ryhmän opettajatuutori eli HOPS-ohjaaja. Sinun ryhmäsi opettajatuutori on Jaro Lehtonen. Lisätietoja opettajatuutoroinnista ja HOPS-ohjauksesta saat opintojen alettua.

Jos sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta, voit olla yhteydessä koulutussuunnittelija Mika Rintalaan 8.8.2023 alkaen (mika.rintala [at] metropolia.fi, puh. 040 714 5119).

Nähdään elokuussa!

Opiskelijatuutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.

Opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyvät kysymykset

Metropolian hakijapalvelut vastaa hakuprosessiin ja opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyviin kysymyksiin myös kesän aikana:

hakijapalvelut [at] metropolia.fi