Opintojen aloitus

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta 3D-animoinnissa ja -visualisoinnissa!

Opintosi alkavat maanantaina 22.8.2022 klo 10:15 Metropolian Arabian kampuksella (Hämeentie 135D, Helsinki).

Silloin käynnistyy lukuvuoden ensimmäinen opintojakso Opiskelu- ja viestintätaidot. Opintojakson ensimmäisten päivien keskeisenä tavoitteena on tutustua toisiin opiskelijoihin ja perehtyä Metropolian opiskelukäytäntöihin. Opintojakson opettajina toimivat Katri Myllylä ja Liisa Seppänen. Lisätietoja alempana tällä sivulla ensimmäisen opiskeluviikon aikatauluista.

Muistathan ottaa ensimmäisenä opiskelupäivänä mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Aloittavien opiskelijoiden henkilöllisyys tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ota ensimmäisenä päivänä mukaan myös muistiinpanovälineet.

Käyttäjätunnukset

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnukset Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opintojen alkamista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Tutustu tunnuksen aktivointia koskeviin ohjeisiin Metropolian tietohallinnon sivuilla ja ota tunnukset käyttöön ohjeiden mukaan. Muista ottaa käyttäjätunnuksesi itsellesi muistiin!

Tarvittaessa saat apua ja lisäohjeita käyttäjätunnusten aktivointiin ensimmäisenä opiskelupäivänä 22.8. Jos et ole saanut käyttäjätunnuksia aktivoitua ennen opintojen alkua, ota verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne mukaan aloituspäivänä 22.8.

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, voit ottaa käyttöön myös Tuudo-sovelluksen. Tuudo-sovellus toimii digitaalisena opiskelijakorttina, ja sen avulla saat esimerkiksi Kelan ateriatuen käyttöösi. Tuudo kannattaakin ladata puhelimeen sovelluskaupasta ja ottaa käyttöön heti käyttäjätunnusten aktivoinnin jälkeen, niin voit halutessasi saada lounaan opiskelijahintaan jo ensimmäisenä opiskelupäivänä.

Syksyn 2022 opintojaksot

Syyslukukauden aikana ryhmäsi opetussuunnitelmaan kuuluvat seuraavat opintojaksot:

 • Opiskelu‐ ja viestintätaidot, 5 op
 • 3D‐projekti, still‐kuva, 15 op
 • 3D-hahmot 1, 5 op
 • Valokuvaus, 5 op.

Opetusta ja työskentelyä oman pääaineesi opinnoissa on yleensä arkisin noin kello yhdeksästä kolmeen tai neljään. Syksyn aikatauluja ja opintojen sisältöjä käydään tarkemmin läpi opintojaksolla Opiskelu- ja viestintätaidot.

Ensimmäisen viikon ohjelma

Maanantai 22.8. Arabian kampus

10.15–10.45

 • Ilmoittautuminen

10.45-15.30

 • Opintojen aloitus, tutustumista ja ryhmäytymistä

Tiistai 23.8. Arabian kampus

9.00–15.00

 • Metropolia opiskeluympäristönä

Keskiviikko 24.8. Arabian kampus

9.30-15.30

 • Ryhmätyöskentelyä

 • Kirjaston palvelut

 • Opiskelukäytännöt

 • Metropolian tietojärjestelmät

Torstai 25.8. Arabian kampus

9.30–15.30

 • Opiskelukäytännöt
 • Opiskelijatoiminta

Perjantai 26.8.

12.00 > tuutoreiden järjestämää ohjelmaa

Tukea opintojen alkuun

Opiskelu on sitä palkitsevampaa, mitä enemmän olet itse valmis panostamaan omaan oppimiseesi. On tärkeää, että suunnittelet opintojesi etenemistä tavoitteellisesti alusta alkaen. Henkilökuntamme on tukenasi opintojen suunnittelussa. Tärkeässä roolissa opintojen ohjauksessa on ryhmän opettajatuutori eli HOPS-ohjaaja. Sinun ryhmäsi opettajatuutori on Kristian Simolin. Lisätietoja opettajatuutoroinnista ja HOPS-ohjauksesta saat opintojen alettua.

Jos sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta, voit olla yhteydessä koulutussuunnittelija Mika Rintalaan 9.8.2022 alkaen (mika.rintala [at] metropolia.fi, puh. 040 714 5119).

Nähdään elokuussa!

Opiskelijatuutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.

Opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyvät kysymykset

Metropolian hakijapalvelut vastaa hakuprosessiin ja opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyviin kysymyksiin myös kesän aikana:

hakijapalvelut [at] metropolia.fi