Tervetuloa opiskelemaan Tuotantotalouden tutkinto-ohjelman monimuotokoulutukseen syksyllä 2023!

Päivitetty 10.3.2023

Tervetuloa opiskelemaan Tuotantotalouden tutkinto-ohjelman monimuotokoulutukseen!

Orientaatioilta maanantaina 14.8.2023 klo 17:00 alkaen

Uusien monimuotokoulutuksen tutkinto-opiskelijoiden orientaatiotilaisuus järjestetään maanantaina 14.8.2023 klo 17:00 - n. 19:00. Tilaisuudessa käydään läpi opiskelukäytänteitä, opetussuunnitelmaa, opintotarjontaa ja aikaisempien opintojen hyväksilukuja.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua joko paikan päällä Karamalmin kampuksen luokassa tai verkossa Zoom-videoneuvottelusovelluksella.

Ole hyvä, ja ilmoita sähköpostilla bella.erla [at] metropolia.fi (bella[dot]erla[at]metropolia[dot]fi) viimeistään 6.8.2023 osallistutko tilaisuuteen kampuksella vai Zoomin kautta tai jos et voi osallistua tilaisuuteen lainkaan.

Tilaisuuteen osallistuville lähetetään lisätiedot tilaisuudesta opintopolku.fi-palveluun ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen viikolla 32. Jos osoitteesi on vaihtunut, niin ilmoita uusi osoite sähköpostilla Bella Erlalle.

Suosittelemme julkisen liikenteen käyttöä Karamalmin kampukselle, koska opiskelijoille ei ole omaa erillistä merkittyä parkkialuetta. Pyöräparkki sijaitsee rakennuksen takana Karaniityntien ja Karaportin kulmassa. Pyörää ei saa jättää pääsisäänkäynnin eteen. Liikkumisesteisten pysäköintipaikat: sisäänkäynnin edessä (2 paikkaa) ja P1 parkkialueella Karaportti 2 tien toisella puolella.

Tietoa Karamalmin kampuksesta

Zoom-sovelluksen asentaminen

Asenna Zoom-sovellus laitteellesi jo ennen orientaatioiltaa. Zoomin voi asentaa mobiililaitteille sovelluskaupasta ja tietokoneelle Zoomin Download Centeristä. Sovelluksen asentaminen on mahdollista myös kokoukseen liittymisen yhteydessä, kun avaat kokouslinkin selainohjelmassa. Sovelluksella voit liittyä Zoom-kokoukseen ilman, että luot tilin ja kirjaudut sisään Zoomiin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta asentaa Zoom-sovellusta, voit käyttää Zoomia myös tietokoneen selainohjelmassa. Zoom toimii varmimmin Chrome-selaimessa. Selainkäyttö edellyttää kirjautumista Zoom-tilille. Luo siis itsellesi Zoom-tili ennen perehdytyspäiviä, jos käytät Zoomia selaimella.

Katso Youtubessa pikaohjeet Zoomin käyttöön.

Käyttäjätunnuksen aktivointi

Uudelle opiskelijalle myönnetään käyttöoikeus Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen 14.8. orientaatioiltaa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Voit aktivoida järjestelmätunnukset opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen eli 1.8.2023 lähtien. Jos olet saanut opiskelupaikan aikaisemmin ja olet ollut poissaolevana: voit aktivoida tunnukset jo ennen 1.8.2023.

Katso ohjeet aktivoimisesta Metropolian tietohallinnon sivulta

Kun olet aktivoinut järjestelmätunnuksen, voit tutustua itsenäisesti Metropolian OMA-intranettiin

Opetuksen alkaminen, opetussuunnitelma ja lukujärjestys

Syyslukukauden opinnot alkavat 21.8.2023 alkavalla viikolla.

Monimuotototeutuksessa opinnot ovat etäopetuspainotteisia. Verkkoluennot ovat klo 17-20.30 välisenä aikana (samoin mahdollinen lähiopetus). Mahdollinen lähiopetus järjestetään Metropolian Karamalmin kampuksella, osoitteessa Karaportti 2, 02610 Espoo.

Tutustu monimuotokoulutuksen opetussuunnitelmaan Metropolian opetussuunnitelmat-sivulla.

Tutustu oman ryhmäsi lukujärjestykseen lukkarikoneessa. Palvelu näyttää lukujärjestyksen viikkokohtaisesti. Kirjoita palvelun vasemmassa laidassa olevaan Haku-ruutuun opetusryhmän tunnus TXQ23S2.

Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia eli tarkista mahdolliset päivitykset ennen opintojen alkua.

Syksyn 2023 ajoitus:

  • 1. lähiopetusperiodi = 21.8.- 15.10.2023
  • Projekti- ja itseopiskeluviikko 16.10. - 22.10.2023, jolloin ei ole pakollista opetusta.
  • 2. lähiopetusperiodi = 23.10. - 17.12.2023
  • Projekti- ja itseopiskeluviikko 18.12.- 24.12.2023, jolloin ei ole pakollista opetusta
  • Lomaviikko 25.12.- 31.12.2023
  • Projekti- ja itseopiskeluviikot 1.-14.1.2024.

Lomamatkat kannattaa sijoittaa projekti-ja itseopiskeluviikoille tai lomaviikolle.

Kevätlukukauden 2024 opetus alkaa 15.1.2024.

Oma kannettava tietokone

Opiskelijalla tulee olla käytössä oma kannettava tietokone, koska Karamalmin kampuksen luokkatiloissa ei ole kiinteitä tietokoneita. Jos sinulla on jo oma kannettava tietokone, voit aloittaa opintosi käytössäsi olevalla tietokoneella. Jos olet hankkimassa uutta kannettavaa, hanki niin hyvä laite kuin oma budjettisi sallii. Lue laitesuositus.

Kaikkia tuotantotalouden opinnoissa käytettäviä ohjelmia ei ole käytettävissä MAC -tietokoneissa. Tästä syystä opiskelijoille suositellaan PC:tä. Jos opiskelijalla on MAC, niin osassa kursseista opintojaksojen tehtävät täytyy tehdä Metropolian tietokoneluokkien Windows -tietokoneilla. Lisätietoja saat tutkintovastaava Nina Hellmanilta (sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi (at) metropolia.fi).

Mahdollista etäopetusta varten suositellaan kuulokemikrofonin käyttöä/hankkimista.

Aikaisempien opintojen hyväksi lukeminen

Opiskelijoille laaditaan henkilökohtaiset opintosuunnitelmat, joissa aikaisemmat opinnot on hyväksi luettu haun yhteydessä toimitettujen todistusten perusteella. Alustavat opintosuunnitelmat lähetetään opiskelijoille sähköpostilla ennen orientaatioiltaa.

Hyväksiluku-asioita käydään läpi orientaatioillassa ma 14.8.2023.

Aurinkoista ja virkistävää kesää!

Terveisin,

Nina Hellman, tutkintovastaava

Bella Erla, koulutussuunnittelija (opintojen ohjaus, tavoitettavissa 1.8. alkaen)

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]metropolia[dot]fi)