Päivitetty 3.5.2022

Tervetuloa opiskelemaan Tuotantotalouden tutkinto-ohjelman monimuotokoulutukseen!

Orientaatioilta maanantaina 15.8.2022 klo 17:00 alkaen

Uusien monimuotokoulutuksen opiskelijoiden (tutkinto-opiskelijat ja avoin amk polkuopiskelijat) orientaatiotilaisuus järjestetään maanantaina 15.8.2022 klo 17:00 - n. 19:00 verkossa Zoom-videoneuvottelusovelluksella.

Tilaisuudessa käydään läpi opiskelukäytänteitä, opetussuunnitelmaa, opintotarjontaa ja aikaisempien opintojen hyväksilukuja.

Linkki tilaisuuteen lähetetään opintopolku.fi-palveluun ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Jos osoitteesi on vaihtunut, niin ilmoita uusi osoite sähköpostilla Bella Erlalle (yhteystiedot ovat tiedotteen lopussa). Ilmoita jos et voi osallistua tilaisuuteen, niin lähetämme sinulle tietoa sähköpostilla tilaisuudessa käsitellyistä asioista.

Zoom-sovelluksen asentaminen

Asenna Zoom-sovellus laitteellesi jo ennen orientaatioiltaa. Zoomin voi asentaa mobiililaitteille sovelluskaupasta ja tietokoneelle Zoomin Download Centeristä. Sovelluksen asentaminen on mahdollista myös kokoukseen liittymisen yhteydessä, kun avaat kokouslinkin selainohjelmassa. Sovelluksella voit liittyä Zoom-kokoukseen ilman, että luot tilin ja kirjaudut sisään Zoomiin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta asentaa Zoom-sovellusta, voit käyttää Zoomia myös tietokoneen selainohjelmassa. Zoom toimii varmimmin Chrome-selaimessa. Selainkäyttö edellyttää kirjautumista Zoom-tilille. Luo siis itsellesi Zoom-tili ennen perehdytyspäiviä, jos käytät Zoomia selaimella.

Katso Youtubessa pikaohjeet Zoomin käyttöön.

Käyttäjätunnuksen aktivointi

Uudelle opiskelijalle myönnetään käyttöoikeus Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen 15.8. orientaatioiltaa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Voit aktivoida järjestelmätunnukset opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen eli 1.8.2022 lähtien. Jos olet saanut opiskelupaikan aikaisemmin ja olet ollut poissaolevana: voit aktivoida tunnukset jo ennen 1.8.2022.

Katso ohjeet aktivoimisesta Metropolian tietohallinnon sivulta

Kun olet aktivoinut järjestelmätunnuksen, voit tutustua itsenäisesti Metropolian OMA-intranettiin

Opetuksen alkaminen ja lukujärjestykset

Syyslukukauden opinnot alkavat 22.8.2022 alkavalla viikolla.

Mahdollinen lähiopetus järjestetään Metropolian Karamalmin kampuksella, osoitteessa Karaportti 2, 02610 Espoo.

Tutustu oman ryhmäsi lukujärjestykseen osoitteessa: http://lukkarit.metropolia.fi/. Palvelu näyttää lukujärjestyksen viikkokohtaisesti. Kirjoita palvelun vasemmassa laidassa olevaan Haku-ruutuun opetusryhmän tunnus TXQ22S2.

Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia eli tarkista mahdolliset päivitykset ennen opintojen alkua.

Syksyn 2022 ajoitus:

  • 1. lähiopetusperiodi = 22.8.- 16.10.2022
  • projekti- ja itseopiskeluviikko 17.10. - 23.10.2022, jolloin ei ole pakollista opetusta.
  • 2. lähiopetusperiodi = 24.10. - 18.12.2022

Kevätlukukauden 2023 opetus alkaa 9.1.2023

Karamalmin kampus

  • Karamalmin kampus (Karaportti 2, Espoo) sijaitsee Nokian rakennuksessa Nokian alueella. Kampusrakennuksessa toimii myös Leppävaaran lukio.
  • Opiskelijoille ei ole omaa erillistä merkittyä parkkialuetta. Julkisen liikenteen käyttöä suositellaan.
  • Pyöräparkki sijaitsee rakennuksen takana Karaniityntien ja Karaportin kulmassa. Pyörää ei saa jättää pääsisäänkäynnin eteen.

Palvelut

  • Kampuksen pääsisäänkäynti, aulapalvelu, kirjasto, kansainvälisten palveluiden toimisto ja opiskelijaravintola ovat rakennuksen 2. kerroksessa.
  • Pääaula ja opiskelijaravintola ovat Metropolian ja Leppävaaran lukion yhteiskäytössä.

Oppimistilat

Tuotantotalouden opetustilat ja opiskelijoiden oleskelutilat ovat 5.-7. kerroksissa.

Tiloista löytyy luokkatiloja, pienempiä yhteistyötiloja pienryhmätyöskentelyyn, keittiönurkkauksia sekä opiskelijakunta METKAn tila.

Opiskelijat voivat myös käyttää Metropolian muiden kampuksien (Myllypuro, Myyrmäki ja Arabia) vapaina olevia tiloja, kirjastoja ja opiskelijaravintoloita.

Oma kannettava tietokone

Opiskelijalla tulee olla käytössä oma kannettava tietokone, koska Karamalmin kampuksen luokkatiloissa ei ole kiinteitä tietokoneita. Jos sinulla on jo oma kannettava tietokone, voit aloittaa opintosi käytössäsi olevalla tietokoneella. Jos olet hankkimassa uutta kannettavaa, hanki niin hyvä laite kuin oma budjettisi sallii. Lue laitesuositus.

Kaikkia tuotantotalouden opinnoissa käytettäviä ohjelmia ei ole käytettävissä MAC -tietokoneissa. Tästä syystä opiskelijoille suositellaan PC:tä. Jos opiskelijalla on MAC, niin osassa kursseista opintojaksojen tehtävät täytyy tehdä Metropolian tietokoneluokkien Windows -tietokoneilla. Lisätietoja saat tutkintovastaava Nina Hellmanilta (sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi (at) metropolia.fi).

Mahdollista etäopetusta varten suositellaan kuulokemikrofonin käyttöä/hankkimista.

Aikaisempien opintojen hyväksi lukeminen

Opiskelijoille laaditaan henkilökohtaiset opintosuunnitelmat, joissa aikaisemmat opinnot on hyväksi luettu haun yhteydessä toimitettujen todistusten perusteella. Alustavat opintosuunnitelmat lähetetään opiskelijoille sähköpostilla ennen orientaatioiltaa.

Hyväksiluku-asioita käydään läpi orientaatioillassa ma 15.8.2022.

Aurinkoista ja virkistävää kesää!

Yhteystiedot

Nina Hellman, tutkintovastaava

Bella Erla, koulutussuunnittelija (opintojen ohjaus, tavoitettavissa 1.8. alkaen)

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi