Visuaalisen viestinnän muotoilu, Muotoilija (AMK)

Tutkintonimike
Muotoilija (AMK)
Laajuus
240 opintopistettä
Kesto
4 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Visuaalisen viestinnän muotoilu on eriytynyt kahdeksi eri pääaineeksi: Visuaalisen viestinnän muotoilu ja Motion Graphics. Aikaisemmin Visuaalisen viestinnän muotoiluun hakiessa hakija on valinnut hakuvaiheessa erikoistumisen joko graafiseen suunnitteluun tai liikkuvaan grafiikkaan. Jatkossa molemmille pääaineille on eri hakukohteensa. Tältä sivulta pääset lukemaan lisää Visuaalisen viestinnän muotoilusta.

Haluatko opiskelemaan Helsingin parhaaseen ja ainoaan suomenkieliseen graafisen suunnittelun korkeakoulututkintoon?

Visuaalisen viestinnän muotoilijana tehtäväsi on tuoda kaaokseen selkeyttä, ohjata perille, poistaa pelkoa, auttaa kohtaamisissa, kertoa tarinaa, tehdä merkityksellisestä näkyvää. Tai yksinkertaisesti luoda arkeen joko kaunista tai rumaa – aina tarpeen mukaan. Onnistuaksesi tässä tarvitset sekä vahvan teknisen osaamispohjan että käsityksen suunnittelutyöstä ja siihen kytkeytyvistä vastuullisuus-, eettisyys- ja yhdenvertaisuuskysymyksistä. Tähän vielä ripaus paineensietokykyä ja kaupallista ymmärrystä kera presentointitaitojen. Näitä taitoja opit meillä Metropolian Visuaalisen viestinnän muotoilun koulutuksessa.

Opintomme sisältävät sopivassa suhteessa käytäntöä ja teoriaa, tätä hetkeä ja tulevaa – liikkuvaa grafiikkaa ja muita suuren maailman ihmeitä unohtamatta. Ja vielä: asiakas- ja käyttäjälähtöisyys on meille erityisen tärkeää. Opintojen selkeästä markkinointiviestinnällisestä painotuksesta huolimatta opinnoissa käsitellään suunnittelijan työtä vastuullisuuden, eettisyyden ja kestävän kehityksen näkökulmista.

Meillä pääset tekemään työelämäyhteistyötä jo opintojen aikana. Tämä toteutuu sekä yksittäisillä opintojaksoilla, opiskelijoiden pyörittämän design-toimisto Valovirran kautta että työharjoittelussa. Helsingissä Suomen johtavat mainos- ja design-toimistot ovat melkein yhtä lähellä kuin lähin parturi-kampaamo. Metropoliassa sinulle tarjoutuu laajat mahdollisuudet myös kansainväliseen vaihto-opiskeluun ja työharjoitteluun.

Metropoliasta valmistuneet tekijät työllistyvät hyvin ja työskentelevät alan johtavissa organisaatioissa Suomen parhaan mainonnan, viestinnän ja graafisen suunnittelun tekijöinä.

Opintojen rakenne ja sisältö

Visuaalisen viestinnän muotoilun pääaineen nelivuotinen koulutus rakentuu seuraavasti:

 1. vuosi: Johdatus visuaalisen viestinnän muotoiluun
 2. vuosi: Muotoilijuuteen perehtyminen
 3. vuosi: Muotoilijaksi kasvaminen (sisältää viiden kuukauden harjoittelujakson)
 4. vuosi: Muotoilijaksi kypsyminen (sisältää opinnäytetyön)

Visuaalisen viestinnän muotoilijan 240 opintopisteen laajuinen muotoilija (AMK) -tutkinto koostuu

 • perusopinnoista (25 op)
 • ammattiopinnoista (145 op)
 • vapaasti valittavista opinnoista (15 op)
 • monialaisesta innovaatioprojektista (10 op)
 • työharjoittelusta (30 op)
 • opinnäytetyöstä (15 op)

Muotoilun tutkinto-ohjelmassa tehdään monenlaista yhteistyötä niin työelämän, kolmannen sektorin, yksittäisten toimeksiantajien kuin Metropolian muiden alojen toimijoiden kanssa. Tutustu yhteistyön muotoihin Luovan Dimension sivuilla.

Tutustu visuaalisen viestinnän muotoilun opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Millaista on opiskella visuaalisen viestinnän muotoilua?

Sari Sälemaa kertoo videolla opinnoistaan.
Graafisen suunnittelun opiskelija Alina kertoo Bassoradion Villen haastattelussa, millaista graafisen suunnittelun opiskelu on ja kenelle hän sitä suosittelee.

Opiskele muotoilua avoimessa AMK:ssa

Visuaalisen viestinnän muotoilu tarjoaa Metropolian avoimessa ammattikorkeakoulussa itsenäisesti suoritettavan opintojakson:

Typografian perusteet 5 op.

Ilmoittautuminen opintojaksolle 20.3.-23.9.2024 avoimen AMK:n ilmoittautumisjärjestelmässä.

Lue lisää avoimesta AMKsta.

Katso myös mitä muut Muotoilun tutkinto-ohjelman pääaineet tarjoavat avoimessa AMK:ssa:

Kysyttävää visuaalisen viestinnän muotoilun opinnoista?

Lähetä kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen vivimu [at] metropolia.fi (vivimu[at]metropolia[dot]fi).

Hakeminen

 • Hakuaika
  13.3.2024 klo 08:00 - 27.3.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Päiväopiskelu

  Hakuohjeet ja valintaperusteet

  Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset oppilaitokset käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2024 toisessa yhteishaussa 13.3.2024 klo 8:00 - 27.3.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

  Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Päiväopiskelu

  Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat:

  • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen niin, että tutkintonimike pysyy samana tai tutkintonimike vaihtuu
   TAI
  • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

  Jos siirto tapahtuu Metropolian sisällä siten, että tutkintonimike säilyy samana, kyse on tutkinto-ohjelman vaihdosta jonka ohjeet löytyvät Metropolian intranetistä (OMA).

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Päiväopiskelu

  Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  syksy 2024
  • Päiväopiskelu

  Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Tervetuloa syksy 2024

Opintosi alkavat maanantaina 19.8.2024 klo 9:30 Metropolian Arabian kampuksella (Hämeentie 135D, Helsinki). Silloin käynnistyy lukuvuoden ensimmäinen opintojakso Opiskelu- ja viestintätaidot. Opintojakson ensimmäisten päivien keskeisenä tavoitteena on tutustua toisiin opiskelijoihin ja perehtyä Metropolian opiskelukäytäntöihin. Opintojakson opettajina toimivat Katri Myllylä ja Liisa Seppänen.

Muistathan ottaa ensimmäisenä opiskelupäivänä mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Aloittavien opiskelijoiden henkilöllisyys tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ota ensimmäisenä päivänä mukaan myös muistiinpanovälineet.

Käyttäjätunnukset

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnukset Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opintojen alkamista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Tutustu tunnuksen aktivointia koskeviin ohjeisiin Metropolian tietohallinnon sivuilla ja ota tunnukset käyttöön ohjeiden mukaan. Muista ottaa käyttäjätunnuksesi itsellesi muistiin!

Tarvittaessa saat apua ja lisäohjeita käyttäjätunnusten aktivointiin ensimmäisenä opiskelupäivänä 21.8. Jos et ole saanut käyttäjätunnuksia aktivoitua ennen opintojen alkua, ota verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne mukaan aloituspäivänä 21.8.

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, voit ottaa käyttöön myös Tuudo-sovelluksen. Tuudo-sovellus toimii digitaalisena opiskelijakorttina, ja sen avulla saat esimerkiksi Kelan ateriatuen käyttöösi. Tuudo kannattaakin ladata puhelimeen sovelluskaupasta ja ottaa käyttöön heti käyttäjätunnusten aktivoinnin jälkeen, niin voit halutessasi saada lounaan opiskelijahintaan jo ensimmäisenä opiskelupäivänä.

Syksyn 2024 opintojaksot

Syyslukukauden aikana ryhmäsi opetussuunnitelmaan kuuluvat seuraavat opintojaksot:

 • Opiskelu- ja viestintätaidot 5 op
 • Graafisen suunnittelun perusteet ja tekniset valmiudet 10 op
 • Visuaalisen viestinnän muotoilun ja taiteen historia 5 op
 • Värihavainnon ja sommittelun perusteet 5 op
 • Typografia 5 op

Opetusta ja työskentelyä on oman pääaineesi opinnoissa yleensä arkisin noin kello yhdeksästä kolmeen tai neljään. Syksyn aikatauluja ja opintojen sisältöjä käydään tarkemmin läpi opintojaksolla Opiskelu- ja viestintätaidot.

Opinnot alkavat 19.8.2024

Ensimmäisen viikon ohjelma:

Maanantai 19.8. Hämeentie 135D. Muista henkilöllisyystodistus ja muistiinpanovälineet mukaan!

 • 9.30–10.00 Ilmoittautuminen
 • 10.00–15.30 Opintojen aloitus, tutustumista ja ryhmäytymistä

Tiistai 20.8. Hämeentie 135D

 • 9.00–15.00 9.30–15.30 Ryhmätyöskentelyä, kirjaston palvelut, opiskelukäytännöt, Metropolian tietojärjestelmät

Keskiviikko 21.8. Hämeentie 135D

 • 9.00–15.00 Metropolia opiskeluympäristönä, yhteinen päivä koko kampuksen opiskelijoille Arabiasalissa.

Torstai 22.8. Hämeentie 135D

 • 9.30–15.30 Ryhmätehtävien presentaatiot, opiskelukäytännöt

Perjantai 23.8.

 • 12.00 Vertaistutoreiden järjestämää ohjelmaa

Perjantaina 23.8. tarjotaan klo 9–10 etäyhteydellä opintojen hyväksilukemiseen liittyvä vastaanotto niille, jotka ovat aiemmin suorittaneet korkeakouluopintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja vastaanotosta ensimmäisen viikon tapaamisissa.

Opiskelu on sitä palkitsevampaa, mitä enemmän olet itse valmis panostamaan omaan oppimiseesi. On tärkeää, että suunnittelet opintojesi etenemistä tavoitteellisesti alusta alkaen. Henkilökuntamme on tukenasi opintojen suunnittelussa. Tärkeässä roolissa opintojen ohjauksessa on ryhmän opettajatuutori eli HOPS-ohjaaja. Visuaalisen viestinnän muotoilun opettajatuutori on Tuomas Aatola. Lisätietoja opettajatuutoroinnista ja HOPS-ohjauksesta saat opintojen alettua.

Jos sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta, voit olla yhteydessä koulutussuunnittelija Kaarina Laitiseen 5.8.2024 alkaen (kaarina.laitinen [at] metropolia.fi (kaarina[dot]laitinen[at]metropolia[dot]fi), puh. 050 344 1498).

Nähdään elokuussa!

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta Metkan sivuilta.

Opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyvät kysymykset

Metropolian hakijapalvelut vastaa hakuprosessiin ja opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyviin kysymyksiin myös kesän aikana: hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi).