Onnittelut opiskelupaikastasi!

Opintojen aloitus

Tervetuloa aloittamaan opinnot 12.1.2023 klo 9.00 tilassa MPD1002, Myllypuron kampuksellemme osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Kampus sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä. Suosittelemme saapumista julkisilla liikennevälineillä. Kampuksen ympäristössä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja.

Opiskelijatutorit ovat vastaanottamassa sinua oppilaitoksemme aulassa ja opastavat sinut oikeaan luokkatilaan!

Ota mukaasi kortti (esim. kirjastokortti, huom. ei pankkikorttia), jonka voit aktivoida päivän aikana kulkukortiksi ja näin pääset kulkemaan kampuksella.

Lukujärjestys

Kevätlukukauden lukujärjestys on luettavissa osoitteessa: http://lukkarit.metropolia.fi
Ennen ensimmäistä lähitapaamista on etäopetuksena tietotekniikan Digistartti 11.1.2023 klo 9-11
Linkki: julkaistaan myöhemmin
Linkin etätapaamiseen löydät myös ryhmän lukujärjestyksestä.

Oman ryhmäsi lukujärjestyksen löydät tunnuksella SXJ23K2.
Ryhmäsi tutoropettajana toimivat lehtorit Heidi Malava ja Jenny West.

Kevään lähiopetusviikot/-päivät Myllypuron kampuksella (alustava tieto) ovat seuraavat: 12-13.1.2023 sekä viikot 11, 12, 16, 17, 19, 20. Lisäksi opiskelijoilla on kliiniseen laboratoriotoimintaan perehtyminen työelämässä 1-2.3.2023. Kevään 2023 ohjelmassa kontaktiopetuspäivät on pääsääntöisesti tiistai, keskiviikko ja torstai. Itsenäisen opiskelun päiviä ovat pääsääntöisesti maanantai ja perjantai.

Opetussuunnitelma

Opinto-oppaaseen voit tutustua Metropolian sivuilla:
https://opinto-opas.metropolia.fi/88095/fi/108/70303/3224
(bioanalytiikan tutkinto-ohjelma, monimuotototeutus)

Rokotussuoja

Tarkistathan oman rokotussuojasi seuraavien rokotusten osalta ennen opintojen alkua: tuhka- ja vesirokko, hinkuyskä, kausi-influenssa. Useat harjoittelupaikat edellyttävät kahden koronarokotteen ottamista. Mikäli rokotussuojasi on puutteellinen, niin saat rokotukset opiskelijaterveydenhuollosta opintojen alkaessa

Käyttäjätunnukset

Muistathan aktivoida Metropolian käyttäjätunnukset. Lue aktivointiohje Tietohallinnon sivustolta.
Mahdolliset sähköpostiviestit lähetetään opiskelijoille aina Metropolian osoitteella.

Opiskelijan opas

Suosittelemme, että tutustut etukäteen näihin uusien opiskelijoiden sivuihin sekä Opiskelijan oppaaseen, josta saat tietoa vaikkapa opiskeluhyvinvointipalveluista Metropoliassa. Opiskelijan oppaan löydät täältä:
https://opiskelija.oma.metropolia.fi/group/pakki/opiskelijan-opas

Tietokone

Opinnoissa tarvitaan kannettavaa tietokonetta ja headsettiä. Mikäli olet hankkimassa uutta omaa tietokonetta, sellainen tietokone riittää, jota yleisesti suositellaan opiskeluun.

Ohje näkökyvyn testauksesta

Sosiaali- ja terveysalan valintaperusteiden mukaan opiskelijalla tulee olla sellainen terveys, mikä ei ole esteenä alan opiskelulle. Bioanalytiikan tutkinto-ohjelmaan valituksi tulleelta opiskelijalta edellytetään bioanalyytikon ammatissa tarvittava mikroskoopilla työskentelyyn riittävä näkökyky ja normaali värinäkö.

Tutkinto-ohjelmaan valittujen tulee hankkia optikon, optometristin tai silmälääkärin todistus (tulostettava pdf-lomake), joka toimitetaan tutoropettajalle viimeistään 23.1.2023.

Näkötarkastuksessa tulee tarkastaa seuraavat asiat ja antaa lausunto (merkinnät näkötodistukseen) tarkastuksen perusteella:

  • näön tarkkuus laseitta ja/tai laseilla,
  • näkökyky lähelle, tekstimalli,
  • konvergenssin lähipistekoe, kolme toistoa,
  • väriaisti Ishihara-taulustolla tai Panel D-15 testi sekä
  • stereonäkö TNO-, Randot- tai Titmus-testillä.

Mikäli näkökyvyssä ilmenee sellaisia seikkoja, jotka voisivat estää tai rajoittaa opintojen suorittamista tai toimimista bioanalyytikon tehtävässä, on asiasta hyvä keskustella testaajan kanssa.

Näöntutkimus Myllypuron kampuksella

Tarjoamme sinulle myös mahdollisuutta tulla ammattia varten tarkoitettuun näöntutkimukseen Myllypuron kampukselle. Optometrian opiskelijat tekevät näöntutkimuksen ja sinulta testataan näkö monipuolisesti. Mikäli olet silmälasien käyttäjä, ota aikaisempien silmälasien vahvuustiedot mukaan. Voimakkuudet voidaan mitata myös silmälaseista, jos et löydä reseptiä tai silmälasikorttia.

Näön eri osa-alueista mitataan automaatilla taittovirheet, testataan näöntarkkuus kauas ja lähelle, stereonäkö sekä värinäkö. Värinäkö testataan testillä, joka erittelee puna-viher ja sini-keltaheikkoudet ja mahdollisen heikkouden asteen. Tutkimus kestää 30 minuuttia ja todistus näöstä opiskelua varten maksaa 5 euroa.

Mikäli näkötestillä havaitaan heikkoutta, suosittelemme tarkempaa näöntutkimusta. Optometrian opiskelijat voivat tehdä sen myöhemmin sovittavana ajankohtana. Silloin tutkimuksesta peritään lisämaksu.

Näöntutkimusaikoja on tarjolla 18.1.2023 klo 12.30-16.00. Varaa aikasi tästä linkistä viimeistään 13.1.2023 mennessä. Linkki näöntutkimusajan varaukseen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJGnucRCwI21fDEwmdMmO2CYfd84ygIaHt7PXZRsZGFfCCRA/viewform?usp=sf_link

Saat vahvistuksen ajanvarauksesta maanantaina 16.1.2023.

Tutkimukset tehdään Myllypuron kampuksella, Myllypurontie 1. Rakennus on aivan metroaseman vieressä. Voit ilmoittautua B-rakennuksen HyMy-kylän vastaanottoon, mikä sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Saavuthan vastaanotolle 15 minuuttia ennen näöntutkimusaikaa. Sinut viedään 2.kerroksen näöntutkimustiloihin.

Mikäli 18.1.2023 päivä ei sovi sinulle, voit varata ajan KyläOPTIKKO -liikkeestä. Optikkoliikkeessä tehdään bioanalytiikan opiskelijoille tutkimuksia 20.1.2023 klo 10.00-15.00. Osoite on Myllypurontie 1. Ajanvaraus sähköpostitse kylaoptikko [at] metropolia.fi tai puh. 050 436 8048.

Lisätietoa saat laittamalla sähköpostia satu.autio [at] metropolia.fi
Satu Autio
Optometrian tutkinto-ohjelman lehtori
p. 040 5193871

Yhteystiedot

Bioanalytiikan tutkintovastaava Riitta Lumme (riitta.lumme (at) metropolia.fi)

Opinto-ohjaaja Paula Lindqvist (paula.lindqvist (at) metropolia.fi)

Tervetuloa Metropoliaan! Nähdään tammikuussa!