Opintojen aloitus

Huomioi muutos aikaisempaan tiedotukseen!
 

Pandemiaohjeistusten vuoksi aloitamme varsinaiset opinnot etäyhteydellä 18.1.2021 klo 9.00. Ennen tätä pidetään tietotekniikan Digistartti, myöskin etäopetuksena 13.1.2021 klo 8.30-10.30., jolloin käydään läpi monimuotoisessa opiskelussa tarvittavia tietoteknisiä asioita.

Seuraa lukujärjestystä säännöllisesti, sillä jokaisen päivän kohdalla on merkittynä, onko kyse lähi- vai etäopiskelusta. Lukujärjestyksessä on myös linkit, joilla pääset mukaan etänä.

Pandemiatilanteen salliessa ja päästyämme jälleen Myllypuron kampukselle, olemme osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Kampus sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä. Suosittelemme saapumista julkisilla liikennevälineillä saapumista. Kampuksen ympäristössä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja.

Ota mukaasi kortti (esim. kirjastokortti tai matkakortti, huom. ei pankkikorttia), jonka voit aktivoida päivän aikana kulkukortiksi ja näin pääset kulkemaan kampuksella.

Noudatamme valtakunnallisia ja oppilaitoksen ohjeistuksia koskien COVID 19 -pandemiaa ja mahdollisista poikkeuskäytänteistä ilmoitetaan koronainfosivullamme.

Lukujärjestys

Kevätlukukauden lukujärjestys on luettavissa lukkarikoneesta.

Oman ryhmäsi lukujärjestyksen löydät tunnuksella SXJ21K2.
Ryhmäsi tutoropettajana toimivat lehtori Elina Hotanen ja Marja Miettinen.

Kevään lähiopetusviikot ovat 18-19.1.2021 sekä viikot 11,15,18 ja 20.

Digistartti

Ennen ensimmäistä lähitapaamista on etäopetuksena tietotekniikan Digistartti 13.1.2021 klo 8.30-10.30. Linkin etätapaamiseen löydät ryhmän lukujärjestyksestä.

Opetussuunnitelma

Tutustu opetussuunnitelmaan opinto-opassivustolla: Bioanalytiikan tutkinto-ohjelma, monimuotototeutus

Käyttäjätunnukset

Muistathan aktivoida Metropolian käyttäjätunnukset. Lue aktivointiohje Tietohallinnon sivustolta.

Mahdolliset sähköpostiviestit lähetetään opiskelijoille aina Metropolian osoitteella.

Opiskelijan opas

Suosittelemme, että tutustut etukäteen näihin uusien opiskelijoiden sivuihin sekä Opiskelijan oppaaseen intranetissä, josta saat tietoa vaikkapa opiskeluhyvinvointipalveluista Metropoliassa. Pääset kirjautumaan intranettiin aktivoituasi käyttäjätunnukset.

Tietokone

Opinnoissa tarvitaan kannettavaa tietokonetta ja headsettiä. Mikäli olet hankkimassa uutta omaa tietokonetta, sellainen tietokone riittää, jota yleisesti suositellaan opiskeluun.

Ohje näkökyvyn testauksesta

Sosiaali- ja terveysalan valintaperusteiden mukaan opiskelijalla tulee olla sellainen terveys, mikä ei ole esteenä alan opiskelulle. Bioanalytiikan tutkinto-ohjelmaan valituksi tulleelta opiskelijalta edellytetään bioanalyytikon ammatissa tarvittava mikroskoopilla työskentelyyn riittävä näkökyky ja normaali värinäkö.

Tutkinto-ohjelmaan valittujen tulee hankkia optikon, optometristin tai silmälääkärin todistus (tulostettava pdf-lomake), joka toimitetaan tutoropettajalle viimeistään 18.1.2021.

Näkötarkastuksessa tulee tarkastaa seuraavat asiat ja antaa lausunto (merkinnät näkötodistukseen) tarkastuksen perusteella:

  • näön tarkkuus laseitta ja/tai laseilla,
  • näkökyky lähelle, tekstimalli,
  • konvergenssin lähipistekoe, kolme toistoa,
  • väriaisti Ishihara-taulustolla tai Panel D-15 testi sekä
  • stereonäkö TNO-, Randot- tai Titmus-testillä.

Mikäli näkökyvyssä ilmenee sellaisia seikkoja, jotka voisivat estää tai rajoittaa opintojen suorittamista tai toimimista bioanalyytikon tehtävässä, on asiasta hyvä keskustella testaajan kanssa.

Yhteystiedot

Bioanalytiikan tutkintovastaava Riitta Lumme, riitta.lumme [at] metropolia.fi

Opinto-ohjaaja Paula Lindqvist, paula.lindqvist [at] metropolia.fi

Tervetuloa Metropoliaan! Nähdään tammikuussa!

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijakunta Metkan sivuilta opiskelijatutoreiden terveiset.