Tervetuloa aloittamaan bioanalytiikan monimuoto-opinnot tammikuussa 2024!

Onnittelut opiskelupaikastasi!

Opintojen aloitus

Tervetuloa aloittamaan opinnot 15.1.2023 klo 9.00 tilassa MPD1002, Myllypuron kampuksellemme osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Kampus sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä. Suosittelemme saapumista julkisilla liikennevälineillä. Kampuksen ympäristössä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja.

Opiskelijatutorit ovat vastaanottamassa sinua oppilaitoksemme aulassa ja opastavat sinut oikeaan luokkatilaan!

Ota mukaasi kortti (esim. kirjastokortti, huom. ei pankkikorttia), jonka voit aktivoida päivän aikana kulkukortiksi ja näin pääset kulkemaan kampuksella.

Lukujärjestys

Kevätlukukauden lukujärjestys on luettavissa osoitteessa: http://lukkarit.metropolia.fi
Ennen ensimmäistä lähitapaamista on etäopetuksena tietotekniikan Digistartti 9.1.2023 klo 9 alkaen.
Linkki: julkaistaan myöhemmin
Linkin etätapaamiseen löydät myös ryhmän lukujärjestyksestä.

Oman ryhmäsi lukujärjestyksen löydät tunnuksella SXJ24K2.
Ryhmäsi tutoropettajana toimivat lehtorit Elina Hotanen ja Marja Miettinen.

Kevään lähiopetusviikot/-päivät Myllypuron kampuksella (alustava tieto) ovat seuraavat: 15.-17.1.2024 sekä viikot 10, 12, 16-17, 20-21. Lisäksi opiskelijoilla on kliiniseen laboratoriotoimintaan perehtyminen työelämässä 27.-28.2.2024. Kevään 2024 ohjelmassa kontaktiopetuspäivät on pääsääntöisesti maanantai-keskiviikko. Itsenäisen opiskelun päiviä ovat pääsääntöisesti torstai ja perjantai. Lukukausittaisin ajankohtiin voi tulla muutoksia.

Opetussuunnitelma

Opinto-oppaaseen voit tutustua Metropolian sivuilla:
https://opinto-opas.metropolia.fi/88095/fi/108/70303/3406
(bioanalytiikan tutkinto-ohjelma, monimuotototeutus)

Käyttäjätunnukset

Muistathan aktivoida Metropolian käyttäjätunnukset. Lue aktivointiohje Tietohallinnon sivustolta.
Mahdolliset sähköpostiviestit lähetetään opiskelijoille aina Metropolian osoitteella.

Opiskelijan opas

Suosittelemme, että tutustut etukäteen näihin uusien opiskelijoiden sivuihin sekä Opiskelijan oppaaseen, josta saat tietoa vaikkapa opiskeluhyvinvointipalveluista Metropoliassa. Opiskelijan oppaan löydät täältä:
https://opiskelija.oma.metropolia.fi/group/pakki/opiskelijan-opas

Tietokone

Opinnoissa tarvitaan kannettavaa tietokonetta ja headsettiä. Mikäli olet hankkimassa uutta omaa tietokonetta, sellainen tietokone riittää, jota yleisesti suositellaan opiskeluun.

Rokotukset

Mikäli rokotussuojasi on puutteellinen, niin saat rokotukset opiskelijaterveydenhuollosta opintojen alkaessa. Tarkistathan oman rokotussuojasi omasta perusterveydenhuoltosi organisaatiosta tms. seuraavien rokotusten osalta ennen opintojen alkua: B-hepatiitti-, MPR- (tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko), vesirokko-, hinkuyskä- (alle 5v vanha), ja kausi-influenssa: Rokotukset tulee olla otettu ennen opintojen alussa olevia tutustumispäiviä ja ennen ensimmäiselle harjoittelujaksolle menoa.

Useat harjoittelupaikat edellyttävät myös kahden koronarokotteen ottamista. Tuberkuloosin osalta tehdään selvitys ennen harjoittelujen alkamista.

Ohje näkökyvyn testauksesta

Sosiaali- ja terveysalan valintaperusteiden mukaan opiskelijalla tulee olla sellainen terveys, mikä ei ole esteenä alan opiskelulle. Bioanalytiikan tutkinto-ohjelmaan valituksi tulleelta opiskelijalta edellytetään bioanalyytikon ammatissa tarvittava mikroskoopilla työskentelyyn riittävä näkökyky ja normaali värinäkö.

Tutkinto-ohjelmaan valittujen tulee hankkia optikon, optometristin tai silmälääkärin todistus (tulostettava pdf-lomake), joka toimitetaan tutoropettajalle viimeistään 19.1.2024.

Näkötarkastuksessa tulee tarkastaa seuraavat asiat ja antaa lausunto (merkinnät näkötodistukseen) tarkastuksen perusteella:

  • näön tarkkuus laseitta ja/tai laseilla,
  • näkökyky lähelle, tekstimalli,
  • konvergenssin lähipistekoe, kolme toistoa,
  • väriaisti Ishihara-taulustolla tai Panel D-15 testi sekä
  • stereonäkö TNO-, Randot- tai Titmus-testillä.

Mikäli näkökyvyssä ilmenee sellaisia seikkoja, jotka voisivat estää tai rajoittaa opintojen suorittamista tai toimimista bioanalyytikon tehtävässä, on asiasta hyvä keskustella testaajan kanssa.

Näöntutkimus Myllypuron kampuksella

Tarjoamme sinulle myös mahdollisuutta tulla ammattia varten tarkoitettuun näöntutkimukseen Myllypuron kampukselle. Optometrian opiskelijat tekevät näöntutkimuksen ja sinulta testataan näkö monipuolisesti. Mikäli olet silmälasien käyttäjä, ota aikaisempien silmälasien vahvuustiedot mukaan. Voimakkuudet voidaan mitata myös silmälaseista, jos et löydä reseptiä tai silmälasikorttia.

Näön eri osa-alueista mitataan automaatilla taittovirheet, testataan näöntarkkuus kauas ja lähelle, stereonäkö sekä värinäkö. Värinäkö testataan testillä, joka erittelee puna-viher ja sini-keltaheikkoudet ja mahdollisen heikkouden asteen. Tutkimus kestää 30 minuuttia ja todistus näöstä opiskelua varten maksaa 5 euroa.

Jos jollain näkötestillä havaitaan heikkoutta, suosittelemme tarkempaa näöntutkimusta. Se voidaan suorittaa myös optometrian opiskelijan toimesta toisena päivänä. Silloin tutkimuksesta peritään lisämaksu.

Näöntutkimusaikoja on tarjolla 17.1.2024 iltapäivällä (klo 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00).

Tutkimukset tehdään Myllypuron kampuksella, Myllypurontie 1. Rakennus on aivan metroaseman vieressä. Voit ilmoittautua B-rakennuksen HyMy-kylän vastaanottoon, mikä sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Saavuthan vastaanotolle 15 minuuttia ennen näöntutkimusaikaa. Sinut viedään 2.kerroksen näöntutkimustiloihin. Tutkimuksen hinta opiskelijalle on 5 €.

Varaa aikasi tästä linkistä viimeistään 8.1.2024 (klo 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00).

Lisätietoa saat laittamalla sähköpostia: mira.jarvinen2 [at] metropolia.fi (mira[dot]jarvinen2[at]metropolia[dot]fi)

Yhteystiedot

Bioanalytiikan tutkintovastaava Riitta Lumme (riitta.lumme [at] metropolia.fi (riitta[dot]lumme[at]metropolia[dot]fi))

Opinto-ohjaaja Paula Lindqvist (paula.lindqvist [at] metropolia.fi (paula[dot]lindqvist[at]metropolia[dot]fi))

Tutor-opettajat Elina Hotanen ja Marja Miettinen

Tervetuloa Metropoliaan! Nähdään tammikuussa!