Bioanalytiikan tutkinto-ohjelman päivämuotoisen toteutuksen uusien opiskelijoiden aloitus elokuussa 2023

Opintojen aloitus

Tervetuloa aloittamaan opinnot 23.8.2023 klo 8.45 tilassa MPA6019, Myllypuron kampuksellemme osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Kampus sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä. Suosittelemme saapumista julkisilla liikennevälineillä, sillä kampuksen ympäristössä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja.

Opiskelijatutorit ovat vastaanottamassa sinua oppilaitoksemme sisääntuloaulassa ja opastavat sinut oikeaan luokkatilaan!

Ota mukaasi kortti (esim. kirjastokortti tai matkakortti, huom. ei pankkikorttia), jonka voit aktivoida päivän aikana kulkukortiksi ja näin pääset kulkemaan kampuksella.

Lukujärjestys

Syyslukukauden lukujärjestys on luettavissa osoitteessa: http://lukkarit.metropolia.fi

Ennen ensimmäistä lähitapaamista on etäopetuksena tietotekniikan Digistartti 22.8.2023 klo 10.00-12.00. Linkin etätapaamiseen löydät ryhmän lukujärjestyksestä.

Oman ryhmäsi lukujärjestyksen löydät tunnuksella SXJ23S1. Lukujärjestystä kannattaa seurata aktiivisesti mahdollisten muutosten varalta.

Ryhmäsi tutoropettajana toimivat lehtorit Jaana Anttila ja Kirsi-Marja Kartastenpää-Wihlman.

Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelmaan voit tutustua Metropolian Opinto-opassivustolla.
(bioanalytiikan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus)

Käyttäjätunnukset

Muistathan aktivoida Metropolian käyttäjätunnukset. Lue aktivointiohje Tietohallinnon sivustolta.
Mahdolliset sähköpostiviestit lähetetään opiskelijoille aina Metropolian osoitteella.

Opiskelijan opas

Suosittelemme, että tutustut etukäteen näihin uusien opiskelijoiden sivuihin sekä Opiskelijan oppaaseen Oma-intranetissä (vaatii kirjautumisen, ks. käyttäjätunnukset), josta saat tietoa vaikkapa opiskeluhyvinvointipalveluista Metropoliassa.

Tietokone

Opinnoissa tarvitaan kannettavaa tietokonetta ja headsettiä. Mikäli olet hankkimassa uutta omaa tietokonetta, sellainen tietokone riittää, jota yleisesti suositellaan opiskeluun.

Rokotukset

Mikäli rokotussuojasi on puutteellinen, niin saat rokotukset opiskelijaterveydenhuollosta opintojen alkaessa. Tarkistathan oman rokotussuojasi omasta perusterveydenhuoltosi organisaatiosta tms. seuraavien rokotusten osalta ennen opintojen alkua: B-hepatiitti-, MPR- (tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko), vesirokko-, hinkuyskä- (alle 5 v vanha), ja kausi-influenssa: Rokotukset tulee olla otettu ennen opintojen alussa olevia tutustumispäiviä ja ennen ensimmäiselle harjoittelujaksolle menoa.

Useat harjoittelupaikat edellyttävät myös kahden koronarokotteen ottamista. Tuberkuloosin osalta tehdään selvitys ennen harjoittelujen alkamista.

Ohje näkökyvyn testauksesta

Sosiaali- ja terveysalan valintaperusteiden mukaan opiskelijalla tulee olla sellainen terveys, mikä ei ole esteenä alan opiskelulle. Bioanalytiikan tutkinto-ohjelmaan valituksi tulleelta opiskelijalta edellytetään bioanalyytikon ammatissa tarvittava mikroskoopilla työskentelyyn riittävä näkökyky ja normaali värinäkö.

Tutkinto-ohjelmaan valittujen tulee hankkia optikon, optometristin tai silmälääkärin todistus, joka toimitetaan tutoropettajalle viimeistään 25.8.2023 joko paperitulosteena tai s-postin liitteenä. Lausuntoa varten on tulostettava pdf-lomake, jonka optometristi/optikko/silmälääkäri täyttää näöntutkimuksen yhteydessä.

Näkötarkastuksessa tulee tarkastaa seuraavat asiat ja antaa lausunto (merkinnät näkötodistukseen) tarkastuksen perusteella:

  • näön tarkkuus laseitta ja/tai laseilla,
  • näkökyky lähelle, tekstimalli,
  • konvergenssin lähipistekoe, kolme toistoa,
  • väriaisti Ishihara-taulustolla tai Panel D-15 testi sekä
  • stereonäkö TNO-, Randot- tai Titmus-testillä.

Mikäli näkökyvyssä ilmenee sellaisia seikkoja, jotka voisivat estää tai rajoittaa opintojen suorittamista tai toimimista bioanalyytikon tehtävässä, on asiasta hyvä keskustella testaajan kanssa.

Tarjoamme sinulle myös mahdollisuutta tulla ammattia varten tarkoitettuun näöntutkimukseen Myllypuron kampukselle. Tutkimus tehdään optometrian opiskelijoiden toimesta ja sinulta testataan näkö monipuolisesti. Mikäli olet silmälasien käyttäjä, ota aikaisempien silmälasien vahvuustiedot mukaan. Voimakkuudet voidaan mitata myös silmälaseista, jos et löydä reseptiä tai silmälasikorttia.

Näön eri osa-alueista mitataan automaatilla taittovirheet, testataan näöntarkkuus kauas ja lähelle, stereonäkö sekä värinäkö. Värinäkö testataan testillä, joka erittelee puna-viher ja sini-keltaheikkoudet ja mahdollisen heikkouden asteen. Tutkimus kestää 30 minuuttia ja todistus näöstä opiskelua varten maksaa 5 euroa.

Jos jollain näkötestillä havaitaan heikkoutta, suosittelemme tarkempaa näöntutkimusta. Se voidaan suorittaa myös optometrian opiskelijan toimesta toisena päivänä. Silloin tutkimuksesta peritään lisämaksu.

Näöntutkimukset tehdään 23.8.2023 kolmena ajankohtana klo 13.00, 13.30 ja 14.00.

Tutkimukset tehdään Myllypuron kampuksella, Myllypurontie 1. Rakennus on aivan metroaseman vieressä. Voit ilmoittautua B-rakennuksen HyMy-kylän vastaanottoon, mikä sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Saavuthan vastaanotolle 15 minuuttia ennen näöntutkimusaikaa. Sinut viedään 2.kerroksen näöntutkimustiloihin. Sinulle annetaan suojamaski käyttöön tutkimuksen ajaksi. Varaa aikasi tästä linkistä viimeistään 14.8.

Lisätietoa saat laittamalla sähköpostia satu.autio [at] metropolia.fi tai mira.jarvinen2 [at] metropolia.fi

Tervetuloa Metropoliaan! Nähdään elokuussa!

Yhteystiedot

Bioanalytiikan tutkintovastaava Riitta Lumme riitta.lumme (at) metropolia.fi
Opinto-ohjaaja Paula Lindqvist paula.lindqvist (at) metropolia.fi
Tutoropettajat

Jaana Anttila ja Kirsi-Marja Kartastenpää-Wihlman
(jaana.anttila(at) metropolia.fi), (kirsi-marja.kartastenpaa-wihlman(at) metropolia.fi)