Tehtävä

Autonvalmistaja on kehittämässä etäohjattavaa sähköautoa. Auton ohjaus ja muut vaadittavat toimenpiteet tapahtuvat A3-kokoisen kosketusnäytön avulla. Suunnittele auton hallinnan käyttöliittymä kosketusnäytölle. 

Käyttöliittymällä tulee voida tehdä seuraavat asiat:

 • auton käynnistäminen ja sammuttaminen
 • auton ohjaaminen 
 • auton liikuttaminen eteen- ja taaksepäin
 • auton kiihdyttäminen
 • auton jarruttaminen
 • vilkkujen käyttäminen
 • auton lukitseminen

Käyttöliittymässä tulee näkyä myös:

 • ajonäkymä eteen, taakse ja sivuille
 • sijainti kartalla
 • matkanopeus
 • akkujen varaustaso ja arvioitu toimintasäde

Toteutustyyli

Yksi luonnos etäohjauskäyttöliittymästä ajotilanteessa. Älä käytä selittäviä tekstejä, jotka eivät ole osa käyttöliittymää.

Laajuus

Yksi A3-arkki (yhdelle puolelle), älä ylitä annettua maksimilaajuutta

Toteutustapa

Tietokoneella tai piirtämällä

Palautusformaatti

Tehtävä palautetaan A3-kokoisena paperiversiona

Arviointiperusteet

Ideointikyky, idean ymmärrettävyys, selkeys, käytettävyys, helppokäyttöisyys, suunnitelman toteutuskelpoisuus, omaperäisyys ja ohjeiden noudattaminen
Muista kirjoittaa myös oma nimesi tehtäväpaperiin.

Perustietolomake

Täytä ja lähetä hakuaikana 18.3.-1.4.2020 klo 15.00 mennessä digitaalisen muotoilun sähköinen perustietolomake (linkki avoinna hakuaikana). Ota lopuksi tuloste perustietolomakkeesta.

Perustietolomakkeet julkaistaan hakuajan alkaessa 18.3.2020. Huomaa, että perustietolomakkeen voi täyttää vain kerran. Lomakkeita ei ole mahdollista palata täydentämään myöhemmin. Tarkista siis, että lähetät vain valmiin lomakkeen.

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa sinun tulee täyttää myös yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 1.4.2020 klo 15.00 mennessä.

Palautusohjeet

Laita lähetyskuoren vasempaan yläkulmaan tiedot:

Oma nimi
Muotoilu/ Digitaalinen viestintä
Perustietolomakkeen hakijatunniste

Lähetä ennakkotehtävät ja tulosteet yhteishakulomakkeesta sekä muotoilu/digitaalisen viestinnän perustietolomakkeesta 1.4.2020 klo 15.00 mennessä Metropolian hakijapalveluihin. Viimeisen päivän postileima ei riitä.

Kaikki Metropolian kampukset on suljettu 18.3.2020 alkaen. Näin ollen postitse palautettavia ennakkotehtäviä ei ole mahdollista henkilökohtaisesti tuoda hakijapalveluihin. Noudata ennakkotehtävän palautusohjetta.

Mikäli et pysty tulostamaan perustietolomakettasi/yhteishakulomakettasi, hakijapalvelut tulostavat ne tehtävien käsittelyn yhteydessä. Pääasia on, että täytät lomakkeet sähköisesti.

Postiosoite:
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 4072
00079 Metropolia

Voit myös postittaa katuosoitteella: Hämeentie 135 D, 00560 Helsinki

 

Link to Content

Ennakkotehtävistä jatkoon?

Valintakoekutsut on lähetetty. Jos et saanut valintakoekutsua, olet karsiutunut jatkosta ennakkotehtävävaiheessa. Ennakkotehtävistä ei anneta palautetta. Toivotamme onnea seuraavaan hakuun keväällä 2021.