Tervetuloa opiskelemaan digitaalista muotoilua syksyllä 2023!

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta Digitaalisessa muotoilussa!

Opintosi alkavat maanantaina 21.8.2023 klo 9.15 Metropolian Arabian kampuksella (Hämeentie 135D, Helsinki). Silloin käynnistyy lukuvuoden ensimmäinen opintojakso Opiskelu- ja viestintätaidot. Opintojakson opettajina toimivat Juhana Kokkonen ja Mari Silver. Aloitamme opiskelun luokassa 411 Digitila Koivu. Opiskelijatuutori on sinua vastassa sisääntuloaulassa ja opastaa tarvittaessa oikeisiin tiloihin.

Myös muina päivinä viikoilla 34 ja 35 aloitamme kello 9:15 paitsi tiistaina 22.8. aloitetaan kello 9:00. Varaudu olemaan paikalla päivittäin kello 15 saakka. Nämä kaksi ensimmäistä opiskeluviikkoa käytämme ns. oppimisen metataitojen tutkimiseen, digitaalisen muotoilun pedagogiikan ja oppimiskäytäntöjen hahmottamiseen ja toisiimme tutustumiseen. Samalla tutustumme myös koulun tiloihin ja toimintamahdollisuuksiin. Myös opiskelijat ja opiskelijajärjestöt järjestävät ohjelmaa.

Opiskelu on sitä palkitsevampaa, mitä enemmän olet itse valmis panostamaan omaan oppimiseesi. On tärkeää, että suunnittelet opintojesi etenemistä tavoitteellisesti alusta alkaen. Henkilökuntamme on tukenasi opintojen suunnittelussa. Tärkeässä roolissa opintojen ohjauksessa on ryhmän opettajatuutori eli HOPS-ohjaaja. Sinun ryhmäsi opettajatuutori on Markus Norrena. Jos olet aikaisemmin suorittanut korkeakoauluopintoja muualla, niin keskustelet hänen kanssaan ensimmäisten viikkojen aikana myös opintojen hyväksilukemisesta. Lisätietoja opettajatuutoroinnista ja HOPS-ohjauksesta saat opintojen alettua.

Sinulla on myös mahdollisuus lainata koululta kannettava tietokone opintojesi tueksi. Koulun tietokoneet on aina palautettava kesäksi koululle. Jos lainaat koneen, niin olet vastuussa koneesta, jos sille vaikka tapahtuisi jotakin. Suurin osa opiskelijoista lainaavat koulun koneen ainakin ensimmäiseksi opiskeluvuodeksi.

Muistathan ottaa ensimmäisenä opiskelupäivänä mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Aloittavien opiskelijoiden henkilöllisyys tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ota ensimmäisenä päivänä mukaan myös muistiinpanovälineet.

Käyttäjätunnukset

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnukset Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen opintojen alkamista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Tutustu tunnuksen aktivointia koskeviin ohjeisiin Metropolian tietohallinnon sivuilla ja ota tunnukset käyttöön ohjeiden mukaan. Muista ottaa käyttäjätunnuksesi itsellesi muistiin!

Tarvittaessa saat apua ja lisäohjeita käyttäjätunnusten aktivointiin ensimmäisenä opiskelupäivänä 21.8. Jos et ole saanut käyttäjätunnuksia aktivoitua ennen opintojen alkua, ota verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne mukaan aloituspäivänä 21.8.

Kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi, voit ottaa käyttöön myös Tuudo-sovelluksen. Tuudo-sovellus toimii digitaalisena opiskelijakorttina, ja sen avulla saat esimerkiksi Kelan ateriatuen käyttöösi. Tuudo kannattaakin ladata puhelimeen sovelluskaupasta ja ottaa käyttöön heti käyttäjätunnusten aktivoinnin jälkeen, niin voit halutessasi saada lounaan opiskelijahintaan jo ensimmäisenä opiskelupäivänä.

Syksyn 2023 opintojaksot

Syyslukukauden aikana ryhmäsi opetussuunnitelmaan kuuluvat seuraavat opintojaksot:

  • Opiskelu- ja viestintätaidot (5 op)
  • Käyttäjälähtöinen suunnittelu (5 op)
  • Merkkaus- ja sivunkuvauskielet (5 op)
  • Ammatillinen englanti (5 op)
  • Käyttäjälähtöinen suunnitteluprojekti (10op).

Syksyn aikatauluja ja opintojen sisältöjä käydään tarkemmin läpi opintojaksolla Opiskelu- ja viestintätaidot.

Jos sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta, voit olla yhteydessä koulutussuunnittelija Mika Rintalaan 8.8.2023 alkaen (mika.rintala [at] metropolia.fi, puh. 040 714 5119).

Hyvää kesää, syksyllä nähdään!

Terveisin,

Dimun opettajat

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.

Opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyvät kysymykset

Metropolian hakijapalvelut vastaa hakuprosessiin ja opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyviin kysymyksiin myös kesän aikana:

hakijapalvelut [at] metropolia.fi

puh: 040 712 5100