Energia- ja ympäristötekniikan opinnot syksyllä 2023 aloittaville

Tervetuloa opiskelemaan energia- ja ympäristötekniikkaa syksyllä 2023!

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2023 alkavaan Energia- ja ympäristötekniikan koulutukseen. Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!

Koulutus järjestetään Vantaalla, Myyrmäen kampuksella, osoitteessa Leiritie 1.

Ennen opintojen alkua

Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen. Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät ke 16.8 ja to 17.8.2023

Opinnot alkavat perehdytyspäivillä. Energia- ja ympäristötekniikan uusien opiskelijoiden kaksipäiväiset perehdytyspäivät järjestetään 16.-17.8.2023 Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivän tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, korkeakoulun tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan.

Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 21.8.2023.

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 21.8.2023.

Opinnot vaativat läsnäoloa opetuksessa. Tunnit sijoittuvat maanantaista perjantaihin pääosin klo 8-17 välillä. Tarkemmat syksyn lukujärjestykset selviävät perehdytyspäivillä. Ryhmätunnuksesi on TXO23S1.

Opinnot

Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy kaikille pakollisia perus- ja pääaineopintoja, valinnaisia opintoja sekä työharjoittelua ja opintojen lopuksi opinnäytetyön. Opintojen ensimmäinen vuosi on kaikille Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoille sama, jonka jälkeen valitaan pääaine.

Opetussuunnitelmaan ja opintotarjontaan tutustutaan tarkemmin ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Voit kuitenkin jo ennen opintojen aloitusta tutustua Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja pääaineisiin.

Ennen opintojen alkua olisi hyvä käydä kertaamassa matematiikkan, kemian ja fysiikan opintoja alla olevista linkeistä:

Matematiikka: Opetus-tv-sivustolta osio Luvut ja lukujonot

Fysiikka: Opetus-tv-sivustolla osio Fysiikka luonnontieteenä

Kemia: Opetus-tv-sivustolla osio Ihminen ja elinympäristön kemia

Ennakkoon hankittavat oppikirjat:

  • Tekniikan kemia (Hänninen et al), 16. uudistettu painos (2022), Edita.
  • Insinöörin MATEMATIIKKA. Helsinki: Edita (Tuomenlehto, A., Holmlund, E., Huuskonen, M., Makkonen, H., Surakka, J.) 2014 tai uudempi versio

Aikaisemmat korkeakouluopinnot

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijana voit halutessasi hakea aiemmalle osaamiselle tunnistamista ja tunnustamista (AHOT) eli virallista hyväksyntää osaksi tutkintoa pakollisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin, mikäli sinulla on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista ennen opintoja.

Jos sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja ja haluat keskustella niiden hyväksyttämisestä tulevaan tutkintoosi, lähetä opintosuoritusote sähköpostilla tutkintovastaava Tomi Hämäläiselle (tomi.hamalainen [at] metropolia.fi) ja sovi keskusteluaika ennen varsinaisten opintojen alkua.

Pysäköintiohjeet kampukselle

Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Noora Utriaiseen, noora.utriainen2 [at] metropolia.fi, puh. 050 5282324.

Tervetuloa opiskelemaan Metropoliaan!