Olet saanut opiskelupaikan Talotekniikan tutkinto-ohjelmasta, Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki.

Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi! 
Tutustu tähän tiedotteeseen huolella ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Perehdytysjakso 25.8. - 27.8.2021

Jokainen läsnäolevana opiskelupaikan vastaanottava opiskelija osallistuu perehdytysjaksolle. Paikalla tulee olla heti tilaisuuden alkaessa! Perehdytysjakso on osa pakollista Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun -opintojaksoa. 

Talotekniikan (insinööri, AMK) uusien opiskelijoiden etänä pidettävä aloitustilaisuus on keskiviikkona 25.8. klo 12.00 alkaen Zoomissa.

Linkki tilaisuuteen: 

https://metropolia.zoom.us/j/64099032204
Meeting ID: 640 9903 2204

Torstaista perjantaihin järjestetään ohjelmaa kampuksella.

Varaa tuolloin mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, pankkitunnukset käyttäjätunnuksen aktivoimiseksi sekä kannettava tietokone (vain torstaina).

Perehdytysjaksolla kerrotaan lukujärjestyksistä, opintojen aloittamiseen liittyvistä käytännön asioista, ohjataan opiskelijoita opintojen suunnittelussa ja opastetaan opiskelussa tarvittavien sähköisten järjestelmien käytössä.  

Opetus alkaa lukujärjestysten mukaisesti maanantaina 30.8.2020. 

Huom! Jos koronavirustilanne Suomessa vaatii muutoksia opetusjärjestelyissä syksyllä 2021, niistä ilmoitetaan Metropolian verkkosivuilla.Tarkemmat ohjeet lähetetään tarvittaessa.

Käyttäjätunnusten aktivointi

Uudelle opiskelijalle myönnetään käyttöoikeus Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnus ennen perehdytyspäiviä. Jos jostain syystä et voi aktivoida käyttäjätunnusta ennen ke 25.8.2021, ota verkkopankkitunnukset mukaan perehdytyspäiville.

Aktivointi on mahdollista vasta perehdytysviikon (34) alussa. Kun aktivointi on mahdollista, sinulle lähetetään siitä tieto opintopolku.fi palvelussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Aktivointi tehdään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Voit tutustua ohjeeseen jo etukäteen täällä.

Voit tutustua Metropolian OMA-palveluun itsenäisesti jo ennen perehdytysjaksoa: https://oma.metropolia.fi.

Opiskelijan tarvitsemat työvälineet

Ammattikorkeakoulussa opiskelu on muuten maksutonta, mutta opiskelija vastaa itse opiskeluun liittyvistä muista kustannuksistaan ja kuluistaan, kuten oppilaitosruokailu, tietokoneen ja laskimen hankinta, mahdolliset itselle hankittavat oppimateriaalit. Yleisesti ottaen opetuksessa käytetään opettajan määrittelemiä tai laatimia materiaaleja ja esim. kirjaston kautta hankittavia materiaaleja, mutta osa materiaaleista voi olla suositeltavaa hankkia omaksi. Opettajat kertovat opintojaksokohtaisesti, mitä materiaaleja opintojaksoilla käytetään. Tutkinto-ohjelmalla ei ole olemassa valmista, etukäteistä listaa oppikirjoista, säädöskokoelmista tai muista kirjallisista materiaaleista niiden hankintaa tai niihin tutustumista varten.

Päivätoteutus on pääsääntöisesti lähiopetusta oppilaitoksessa. Etäopetus on kuitenkin mahdollista. Etäopetusta varten kannettavan tietokoneen lisävarusteiksi suositellaan lisäksi headset- tai muita vastaavia kuulokkeita, hyvää mikrofonia sekä web-kameraa. Lisäksi opiskelijalla tulee olla hyvä nettiyhteys.

Seuraavaksi on lueteltu suositeltuja välineitä sekä lisätietoja Zoom-sovelluksen käyttöönotosta:

Kannettava tietokone

 • Käyttöjärjestelmä Windows 10
 • Intel i5 prosessori (5/6 gen)
 • RAM 8 Gb muistia
 • SSD kovalevy mielellään 512Gb
 • kannettavassa tulisi olla erillinen näytönohjain

Mikäli olet jo hankkinut kannettavan, pärjäät sillä todennäköisesti opiskelujesi ajan. On kuitenkin syytä varautua siihen, että vaatimattomammin resurssein varustettu kannettava saattaa toimia hitaammin.

Eri ohjelmien käyttö opiskelijoiden omissa koneissa on riippuvainen eri ohjelmistotoimittajien lisensseistä. Ohjelmistojen opiskelijalisenssien saatavuus voi vaihdella vuosittain.

Oppilaitoksessa on mahdollista ottaa satunnaisesti päiväkäyttöön lainakoneita, mutta niitä on tarjolla rajoitettu määrä.

Kuulokemikrofoni

Web-kamera

Laskin

Zoom-videoneuvottelu sovelluksen asentaminen

Zoom-videoneuvotteluun osallistuminen on helpointa Zoom-sovelluksella. Voit asentaa Zoom-sovelluksen jo etukäteen laitteellesi. Mobiililaitteille Zoomin voi asentaa sovelluskaupasta ja tietokoneelle osoitteesta https://zoom.us/download. Sovelluksen asentaminen on mahdollista myös kokoukseen liittymisen yhteydessä, kun avaat kokouslinkin selainohjelmassa. Sovelluksella voit liittyä Zoom-kokoukseen ilman, että luot tilin ja kirjaudut sisään Zoomiin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta asentaa Zoom-sovellusta, voit käyttää Zoomia myös tietokoneen selainohjelmassa. Zoom toimii varmimmin Chrome-selaimessa. Selainkäyttö edellyttää kirjautumista Zoom-tilille.

Talotekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma

Talotekniikan tutkinto-ohjelman päivätoteutuksessa, saapumisryhmätunnuksesi on TXF21S1.  Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy perusopintoja, ammattiopintoja, valinnaisia ja vapaasti valittavia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö.  

Tutustu talotekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan

 • Valitse Opetussuunnitelmat (otsikon alta keskimmäinen välilehti)
 • Valitse avautuvalta sivulta aloitusvuosi (2021 - 2022) ja TXF21S1 Talotekniikka, LVI-tekniikka -otsikon alta pääaine, joko LVI-suunnittelu tai LVI-urakointi.
 • Talotekniikan tutkinto-ohjelman opinnot ovat kaikille pääainevaihtoehdoille samat 2,5 vuoden ajan. 3. vuoden syksyllä valitaan pääaine ja pääaineen mukaiset valinnaiset aineet.
 • Saat nähtäväksesi opetussuunnitelman ja pääset tutustumaan opintojaksojen (=kurssien) tavoite- ja sisältökuvauksiin näpäyttämällä opintojaksojen nimiä. Voit valita tarkasteluajaksi joko lukuvuodet tai lukukaudet.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen (AHOT)

Opiskelijalla on mahdollisuus hakea aiemmin hankitun osaamisen tunnistamista (AHOT), hyväksilukua, mikäli hänellä on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista. Opiskelija on voinut hankkia osaamisensa korkeakouluopinnoissa, muussa koulutuksessa, työelämässä, vapaa-aikana tai harrastuksissa. Korkeakoulu arvioi opiskelijan esittämän osaamisen suhteessa osaamistavoitteisiin. Opiskelijalle tehdään tarvittaessa HOPS (=henkilökohtainen opiskelusuunnitelma), jossa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen.

Korvaaminen

Opiskelija voi hakea opintojen korvaamista, mikäli hänellä on korkeakoulutasoisia opintosuorituksia, jotka mahdollisesti korvaavat opetussuunnitelmaan kuuluvia pakollisia opintoja.

Sisällyttäminen valinnaisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin

Opiskelija voi hakea sisällyttämistä valinnaisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin, mikäli hänellä on korkeakoulutasoisia opintosuorituksia, jotka eivät korvaa opetussuunnitelmaan kuuluvia pakollisia opintoja. Tutkintoon sisältyy 15 op vapaasti valittavia opintoja.

Osittainen hyväksiluku (pedagoginen ratkaisu)

Pedagogisessa ratkaisussa lopullinen arviointi ja opinnon suorituskirjaus tehdään opintorekisteriin, kun opinto on täydennetty tutkinto-ohjelman määrittelemällä tavalla. Osaamisen näyttönä käytetään tutkinto-ohjelman määrittelemiä menettelytapoja, joista sovitaan erikseen ohjauskeskustelussa tai opintojaksojen opettajien kanssa.

Syksyn lukujärjestykset

Syyslukukauden lukujärjestykset ovat luettavissa Lukkarikoneesta

Löydät oman ryhmäsi lukujärjestyksen ryhmäsi ryhmätunnuksella TXF21S1A (ryhmä A) tai TXF21S1B (ryhmä B). Opetuksen ryhmäjako kerrotaan opiskelijalle aloituspäivänä.

Lukujärjestykset ovat viikkokohtaisia, eli ne eivät ole välttämättä samanlaisia joka viikko. Mahdollisista lukkari-muutoksista tiedotetaan opiskelijoita aina erikseen. Muutokset ovat mahdollisia.

Yhteystiedot

Uusien opiskelijoiden perehdytysjaksolla saat tarvittavan tiedon opintojen aloittamiseen liittyvistä asioista. Mikäli opintojesi aloittamiseen liittyy jotain erityisiä asioita, voit ottaa yhteyttä tutkinto-ohjelman yhteyshenkilöihin. Opinto-ohjaaja ja tutkintovastaava ovat tavoitettavissa sähköpostitse 10.8.2020 alkaen.

 • Opinto-ohjaaja Tuulaliina Asumalahti, tuulaliina.asumalahti [at] metropolia.fi
 • Tutkintovastaava Markku Leino,
  markku.t.leino [at] metropolia.fi

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Metropolia Ammattikorkeakouluun!

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijakunta Metkan sivuilta opiskelijatutoreiden terveiset.