Olet saanut opiskelupaikan Talotekniikan tutkinto-ohjelmasta, Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki.
Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!
Tutustu tähän tiedotteeseen huolella ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.
Perehdytysjakso 23.8. - 25.8.2023
Jokainen läsnäolevana opiskelupaikan vastaanottava opiskelija osallistuu perehdytysjaksolle. Paikalla tulee olla heti tilaisuuden alkaessa! Perehdytysjakso on osa pakollista Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun -opintojaksoa.
Talotekniikan tutkinto-ohjelman uusien opiskelijoiden aloitustilaisuus on
- keskiviikkona 23.8. klo 9.00-14.45.
- torstaina 24.8. ohjelma jatkuu klo 10.00-14.30 ja
- perjantaina 25.8. klo 10.00-11.00.
- perjantaina 25.8. klo 11.00 alkaen ohjelmassa on tutoropiskelijoiden järjestämää ohjelmaa ja uusien opiskelijoiden ensimmäinen yhteinen opiskelijatapahtuma.
Tarkempi ohjelma ja ohjeet tilaisuuteen lähetetään opiskelijalle muutama päivä ennen perehdytystilaisuuden alkua sähköpostilla siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka opiskelija on ilmoittanut opintopolku-järjestelmässä. (Huom! omassa sähköpostissa kannattaa tarkistaa myös roskaposti.)
Perehdytysjaksolla kerrotaan opintojen aloittamiseen liittyvistä käytännön asioista, ohjataan opiskelijoita opintojen suunnittelussa ja opastetaan opiskelussa tarvittavien sähköisten järjestelmien käytössä.
Lukujärjestyksen mukainen opetus
Opetus alkaa lukujärjestysten mukaisesti maanantaina 28.8.2023.
Käyttäjätunnusten aktivointi
Uudelle opiskelijalle myönnetään käyttöoikeus Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnus ennen perehdytyspäiviä. Jos jostain syystä et voi aktivoida käyttäjätunnusta ennen ke 23.8.2023, ota verkkopankkitunnukset mukaan perehdytyspäiville.
Kun aktivointi on mahdollista, sinulle lähetetään siitä tieto opintopolku.fi palvelussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Aktivointi tehdään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Tutustu ohjeeseen.
Aktivoituasi käyttäjätunnukset, voit halutessasi kirjautua Metropolian OMA-palveluun ja tutustua siihen alustavasti jo ennen perehdytysjaksoa: https://oma.metropolia.fi.
Opiskelijan tarvitsemat työvälineet
Ammattikorkeakoulussa opiskelu on muuten maksutonta, mutta opiskelija vastaa itse opiskeluun liittyvistä muista kustannuksistaan ja kuluistaan, kuten ruokailu, tietokoneen ja laskimen hankinta, mahdolliset itselle hankittavat oppimateriaalit. Yleisesti ottaen opetuksessa käytetään opettajan määrittelemiä tai laatimia materiaaleja ja esim. kirjaston kautta hankittavia materiaaleja, mutta osa materiaaleista voi olla suositeltavaa hankkia omaksi. Tutkinto-ohjelmalla ei ole etukäteen listattuna tutkinnossa tarvittavia oppikirjoja, säädöskokoelmia tai muita kirjallisia materiaaleja niiden hankintaa tai niihin tutustumista varten. Opettajat kertovat opintojaksokohtaisesti, mitä materiaaleja opintojaksoilla käytetään.
Päivätoteutuksen opetus järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena oppilaitoksessa. Muun muassa ohjauskeskusteluita tai pienryhmän tapaamisia voidaan kuitenkin järjestää tarvittaessa hyödyntäen etätyövälineitä. Tätä varten kannettavan tietokoneen lisävarusteiksi suositellaan lisäksi headset- tai muita vastaavia kuulokkeita, hyvää mikrofonia sekä web-kameraa. Lisäksi opiskelijalla tulee olla hyvä nettiyhteys.
Seuraavaksi on lueteltu suositeltuja välineitä sekä lisätietoja Zoom-sovelluksen käyttöönotosta:
Kuulokemikrofoni
Web-kamera
Laskin
Kannettava tietokone
Käyttöjärjestelmä Windows 10
Intel i5 prosessori (5/6 gen)
RAM 8 Gb muistia
SSD kovalevy mielellään 512Gb
kannettavassa tulisi olla erillinen näytönohjain
Mikäli olet jo hankkinut kannettavan, pärjäät sillä todennäköisesti opiskelujesi ajan. On kuitenkin syytä varautua siihen, että vaatimattomammin resurssein varustettu kannettava saattaa toimia hitaammin. Eri ohjelmien käyttö opiskelijoiden omissa koneissa on riippuvainen eri ohjelmistotoimittajien lisensseistä. Ohjelmistojen opiskelijalisenssien saatavuus voi vaihdella vuosittain.
Oppilaitoksessa on mahdollista ottaa satunnaisesti päiväkäyttöön lainakoneita, mutta niitä on tarjolla rajoitettu määrä.
Ota myös haltuun tietoturvan kannalta parhaat käytännöt.
Talotekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma
Talotekniikan tutkinto-ohjelman päivätoteutuksessa, saapumisryhmätunnuksesi on TXF23S1. Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy perusopintoja, ammattiopintoja, valinnaisia (15 op) ja vapaasti valittavia (15 op) opintoja sekä työharjoittelua (30 op) ja opinnäytetyö (15 op).
Tutustu talotekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan
- Mene sivulla alas kohtaan Opetussuunnitelmat, 2023-2024, Ajoitus ja rakenne, jonka jälkeen näet opetussuunnitelma-taulukon, alhaalla. Taulukosta voi valita opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain.
- Pääset tutustumaan opintojaksojen (=kurssien) tavoite- ja sisältökuvauksiin näpäyttämällä opintojaksojen nimiä. Voit valita tarkasteluajaksi joko lukuvuodet tai lukukaudet.
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen (AHOT)
Opiskelijalla on mahdollisuus hakea aiemmin hankitun osaamisen tunnistamista (AHOT), hyväksilukua, mikäli hänellä on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista. Opiskelija on voinut hankkia osaamisensa korkeakouluopinnoissa, muussa koulutuksessa, työelämässä, vapaa-aikana tai harrastuksissa. Korkeakoulu arvioi opiskelijan esittämän osaamisen suhteessa osaamistavoitteisiin. Opiskelijalle tehdään tarvittaessa HOPS (=henkilökohtainen opiskelusuunnitelma), jossa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen.
- Korvaaminen: Opiskelija voi hakea opintojen korvaamista, mikäli hänellä on korkeakoulutasoisia opintosuorituksia, jotka mahdollisesti korvaavat opetussuunnitelmaan kuuluvia pakollisia opintoja.
- Sisällyttäminen valinnaisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin: Opiskelija voi hakea sisällyttämistä valinnaisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin, mikäli hänellä on korkeakoulutasoisia opintosuorituksia, jotka eivät korvaa opetussuunnitelmaan kuuluvia pakollisia opintoja. Tutkintoon sisältyy 15 op vapaasti valittavia opintoja.
- Osittainen hyväksiluku (pedagoginen ratkaisu): Pedagogisessa ratkaisussa lopullinen arviointi ja opinnon suorituskirjaus tehdään opintorekisteriin, kun opinto on täydennetty tutkinto-ohjelman määrittelemällä tavalla. Osaamisen näyttönä käytetään tutkinto-ohjelman määrittelemiä menettelytapoja, joista sovitaan erikseen ohjauskeskustelussa tai opintojaksojen opettajien kanssa.
Lukujärjestykset
Syyslukukauden lukujärjestykset ovat luettavissa Lukkarikoneesta
Löydät oman ryhmäsi lukujärjestyksen ryhmätunnuksella TXF23S1A (ryhmä A) tai TXF23S1B (ryhmä B). Opetuksen ryhmäjako kerrotaan opiskelijalle aloituspäivänä.
Lukujärjestykset ovat viikkokohtaisia, eli ne eivät ole välttämättä samanlaisia joka viikko.
Ensimmäisen vuoden lukujärjestys on kuitenkin pyritty rakentamaan säännölliseksi ja lähiopiskelussa suoritettavat päivät ovat täysiä työpäiviä. Lisäksi viikolla on myös aikaa opiskeluun pienryhmissä ja itsenäisesti.
Mahdollisista lukkari-muutoksista tiedotetaan opiskelijoita aina erikseen. Muutokset ovat mahdollisia.
Yhteystiedot
Uusien opiskelijoiden perehdytysjaksolla saat tarvittavan tiedon opintojen aloittamiseen liittyvistä asioista. Mikäli opintojesi aloittamiseen liittyy jotain muita kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä tutkinto-ohjelman yhteyshenkilöihin. Opinto-ohjaaja ja tutkintovastaava ovat tavoitettavissa sähköpostitse.
- Opinto-ohjaaja Tuulaliina Asumalahti, tuulaliina.asumalahti [at] metropolia.fi
- Tutkintovastaava Aki Valkeapää,
aki.valkeapaa [at] metropolia.fi
Tervetuloa opiskelemaan Metropolia Ammattikorkeakouluun!
Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.