Tervetuloa opiskelemaan konetekniikkaa!

Ennen opintojen alkua

Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus-sivulla.

Pidäthän huolen, että olet aktivoinut käyttäjätunnuksen Metropolian OMA-järjestelmään 17.8. mennessä. Tarvitset käyttäjätunnusta orientaatiopäivänä. Aktivoinnin voi tehdä aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet ja linkki tunnuksen aktivointiin.

Käythän lukemassa ohjeet kannettavan tietokoneen hankintaan.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät järjestetään 17-18.8.2022.

Konetekniikan uusille opiskelijoille järjestetään perehdytyspäivät ke 17.8. - to 18.8 Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Uusille opiskelijoille on lähetetty sähköpostilla perehdytyspäivien tarkempi aikataulu. Ole yhteydessä opinto-ohjaajaan, jos et ole saanut viestiä.

Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiviin, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivien tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, korkeakoulun tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan. Erillisiä ohjauksia opintojen aloituksessa käsitellyistä asioista ei järjestetä.

Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!

Lukujärjestykset

Lukujärjestys on Lukkarikoneessa

Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella K22A, K22B tai K22C. Oman ryhmäsi saat tietää orientaatiopäivillä.

Opinnot

Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy pakollisia ja vapaasti valittavia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö.

Tutkinnon sisältö ja opintojaksokuvaukset ovat kolmen ammatillisen pääaineen mukaan nimetyissä opetussuunnitelmissa, tunnus TXC22S1.

Aikaisemman osaamisen tunnustaminen ja tunnistaminen

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijana voit halutessasi hakea aiemmalle osaamisellesi tunnistamista ja tunnustamista (AHOT) eli virallista hyväksyntää osaksi tutkintoa, mikäli sinulla on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista ennen opintoja.

Olet voinut hankkia osaamisen esimerkiksi aiemmin suoritetuissa korkeakouluopinnoissa.

Opintojen hyväksiluvut kannattaa selvittää ja hakea heti opintojen alussa. Suunnittelet yhdessä koulutussuunnittelijan kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelman etenkin, jos sinulla on haettavanasi paljon hyväksilukuja.

Saat tietoa aiheesta lisää orientaatiopäivillä.

Matematiikan kertausta uusille opiskelijoille

Sinun on mahdollista kerrata ja vahvistaa matematiikan perusasioita uusille opiskelijoille tarkoitetussa Moodle työtilassa. Moodleen kirjautumista varten tarvitset Metropolia tunnukset, jotka voit aktivoida aikaisintaan 1.8. Katso täältä ohjeet ja tunnuksen aktivointiin. Harjoiteltavat asiat ovat sellaisia, jotka olisi hyvä osata jo ennen opintojen alkua. Pääset työtilaan täältä: https://moodle.metropolia.fi/course/view.php?id=5999 avain: matikka . Työtilassa tehdyt tehtävät, eivät vaikuta mihinkään arvosanoihin, vaan niiden tarkoitus on auttaa palauttamaan mieleen aiemmin (peruskoulussa ja lukiossa/ammattioppilaitoksessa) opittuja asioita ja antaa opiskelijalle tietoa omasta osaamisesta.

Yhteystiedot

Sofia Kuntsi, opinto-ohjaaja

Sofia.K.Kuntsi [at] metropolia.fi , 040 661 2148

Lomakaudella 23.6 - 7.8. yhteydenottoihin ei vastata.

Tavataan perehdytyspäivillä!

Pysäköintiohjeet kampukselle

Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.