Tervetuloa aloittamaan liiketalouden opinnot Metropoliaan!

Onnittelumme opiskelupaikan johdosta! Hienoa, että olet valinnut Metropolian.

Sinut on hyväksytty tradenomiopiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulun liiketalouden tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen. Ryhmäsi tunnus on LXD22S1.

Tradenomin tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä ja tutkinnon opiskeluaika on 3,5 vuotta. Koulutus järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella, osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa.

Opinnot alkavat orientointipäivillä torstaina 25.8.2022 klo 9.00. Orientointipäivillä 25.–26.8. tutustutaan muun muassa opiskeluun liittyviin käytännön asioihin. Läsnäolosi orientointipäivillä on välttämätön. Iltaisin on tutoreiden järjestämää, vapaaehtoista ohjelmaa (lisätietoa alla).

Syyslukukauden opetus alkaa 29.8.2022 ja päättyy joulukuun puolessa välissä. Kevätlukukaudella opetus alkaa 16.1.2023 ja päättyy toukokuun puoleen väliin mennessä.

Voit olla yhteydessä opintoneuvoja Mari Rupposeen 10.8. alkaen kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä: mari.rupponen [at] metropolia.fi tai puhelimitse 040 179 8566. Hakuun liittyviin kysymyksiin vastaa Metropolian Opiskelija- ja hakijapalvelut.

Mikäli sinulla on runsaasti aiempia korkeakouluopintoja (yli 30 op) tai muuten tarvetta opintojen suunnitteluun, varaa aika opintoneuvojalle s-postitse mari.rupponen [at] metropolia.fi. Liitä meiliin aiempien opintojen todistukset.

Tervetuloa opiskelemaan liiketaloutta Metropoliaan!

tutkintovastaava Anne PerkiöOpintoneuvoja Mari Rupponen

Anne Perkiö, tutkintovastaava
Mari Rupponen, opintoneuvoja

Liiketalouden tutoreiden terveiset

Hei uusi opiskelija!

Haluamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Metropolian liiketalouden koulutusohjelmaan. Me tutorit olemme apunasi etenkin opintojesi alkutaipaleella. Meidät tunnistat orientointipäivinä T-logolla varustetuista mustista paidoista ja turkooseista haalareista.

Olemme luoneet kaikille syksyllä Metropolian liiketalouden koulutusohjelmassa aloittaville opiskelijoille yhteisen Facebook-ryhmän, johon voit halutessasi liittyä. Ryhmässä pääset näkemään tulevia opiskelukavereitasi, saat lisäinfoa sekä voit kysyä meiltä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä.

Orientointipäivät 25.8-26.8.2022 ja iltaohjelma

Orientointipäivien aikana opastamme sinua opiskelijaelämän saloihin ja käymme läpi tärkeimpiä käytännön asioita Metropolian Myyrmäen kampuksella, osoitteessa Leiritie 1. Sinulla on mahdollisuus ostaa opiskelijan epävirallinen univormu, opiskelijahaalarit torstaina 25.8. (hinta 35-50€).

Molempien orientointipäivien virallisen osuuden päätteeksi me tutorit olemme suunnitelleet hauskaa iltaohjelmaa, jossa pääset tutustumaan rennosti uusiin opiskelijakavereihisi. Pidäthän siis kalenterin vapaana, halutessasi vaikka illan pikkutunneille asti!

fukseja ja tutor

METKA ja Trombi

METKA on kaikkien Metropolian opiskelijoiden yhteinen opiskelijakunta. Trombi ry on puolestaan Metropolian tradenomiopiskelijoiden oma yhdistys. Sekä METKA että Trombi ajavat opiskelijoiden etuja, järjestävät unohtumattomia tapahtumia ja paljon muuta.

METKAn löydät Instagramista @metkaweb ja Facebookista Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (METKA). Trombia voit seurata Instagramissa @trombiry ja Facebookissa Trombi ry. Lisätietoja löydät myös osoitteista www.metkaweb.fi ja www.trombiry.fi.

Innolla tapaamistamme odottaen,

tutorisi & tutorvastaavat

Yhteystiedot

Mikäli sinulla herää kysymyksiä missä tahansa vaiheessa, voit vapaasti ottaa yhteyttä tutorvastaaviin:

Lauri Kanerva lauri.kanerva [at] metropolia.fi ja Sani Teikari sani.teikari [at] metropolia.fi

Tietoa opintojen aloituksesta ja toimista, jotka sinun tulee tehdä ennen opintojen alkua

Tutustu opiskeluun ja opetussuunnitelmaan

Voit perehtyä tarkemmin sekä opiskeluun Metropoliassa että tradenomin tutkinnon sisältöihin osoitteessa http://opinto-opas.metropolia.fi/. Oman ryhmäsi opetussuunnitelman löydät osoitteesta https://opinto-opas-uusi.metropolia.fi/88094/fi/55/70436

Opinnot alkavat orientointipäivillä to 25.8. - pe 26.8.

Ota mukaan ensimmäisenä orientaatiopäivänä

  • kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • rahaa lounasta (2,60€) varten, vain pankkikortti käy
  • Läppäri/padi mukaan perjantaina 27.8.6
  • Otathan huomioon, että koulumme lähistöllä on erittäin niukasti paikoitustilaa, suosittelemme saapumaan julkisilla kulkuvälineillä.

Tee seuraavat toimet elokuun puolessa välissä, viimeistään ennen opintojen alkua

Aktivoi käyttäjätunnukset

aktivoi käyttäjätunnus, jota tarvitset kirjautuessasi Metropolian tietojärjestelmiin. Käyttäjätunnuksen aktivointi ja salasanan vaihto tapahtuu henkilökohtaisten pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla suomi.fi-palvelussa. Tutustuthan Tietohallinnon käyttäjätunnusten aktivointiohjeeseen.

Tutustu opiskelija- ja hakijapalveluihin

Opiskelija- ja hakijapalvelut on sijoitettu kolmeen toimipisteeseen, jotka auttavat opiskelijoita heidän jokapäiväisissä opiskeluun liittyvissä tarpeissaan. Liiketalouden opiskelijoita palvelee ensisijaisesti Myyrmäen kampuksen opiskelija- ja hakijapalvelut. Katso yhteystiedot ja aukioloajat

Tutustu Oma-intranetiin ja päivitä tietosi

OMA-intranetistä löytyy kaikki tarvittava opiskeluun liittyvä ohjeistus, aikataulut ja ajankohtaiset tiedotteet sekä mahdollisuus tilata todistuksia. Päivitä osoitetietosi ja katso tuleva ryhmäsi: LXD22S1_1, _2, _3, _4, _5 tai LXD22S1_6 (tiedot päivittyvät elokuussa). Kun ryhmätietosi on tallennettu, pääset tarkastelemaan tulevaa lukujärjestystäsi osoitteessa https://lukkarit.metropolia.fi/

Lataa Tuudo

Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.

Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.

Kannattaa katsoa Tuudosta löytyvä osio 'uusi opiskelija'.

Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön

Tutustu terveydenhuoltopalveluihin ja maksa terveydenhoitomaksu

Tutustu YTHS:n palveluihin osoitteessa https://www.yths.fi/ ja vastaa terveyskyselyyn Self-verkkopalvelussa. Muista maksaa terveydenhoitomaksu OmaKelassa.

fukseja Kaisaniemessä

Tervetuloa Metropoliaan!