Hyvä uusi opiskelija, onnittelut opiskelupaikasta! Tutustu tähän tiedotteeseen huolella ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti. 

Opintojen aloitus

Jokainen läsnäolevana opiskelupaikan vastaanottava opiskelija on velvollinen osallistumaan perehdytyspäivien ohjelmaan. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus ja mahdolliset pankkitunnukset. 

PäiväKloAihePaikka
Torstai 20.8.2020

10.15


10.30 - 15.30

Ilmoittautuminen A-rakennuksessa


Tervetuloa Metropoliaan

Myllypuron kampus (Myllypurontie 1, Helsinki) 
Perjantai 21.8.2020

9.00 - 11.00


12.00 -

Tutustuminen Metropolian palveluihin ja Myllypuron kampukseen / PERUTTU


Opiskelijatutoreiden järjestämää ohjelmaa

Myllypuron kampus (Myllypurontie 1, Helsinki) 

Paikalla tulee olla heti tilaisuuden alkaessa. 

Perehdytyspäivien tarkoitus on tutustua alustavasti opiskelijakäytänteisiin, talon tapoihin, opiskelukavereihin sekä henkilökuntaan. Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa viikolla 35. Läsnäolo on välttämätön.

HUOM! Jos koronavirustilanne Suomessa vaatii muutoksia opetusjärjestelyissä syksyllä 2020, niistä ilmoitetaan Metropolian verkkosivuilla. Tarkemmat ohjeet lähetetään tarvittaessa. 

Opetussuunnitelma ja syksyn lukujärjestykset

Maanmittaustekniikan tutkintoon sisältyy pakollisia ja vapaasti valittavia opintoja, työharjoittelua ja opinnäytetyö. Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma 

Maanmittaustekniikan uusien opiskelijoiden ryhmätunnus on TXH20S1. Lukujärjestyksissä käytetään lisäksi alaryhmätunnuksia (r1 ja r2). Ryhmäjako kerrotaan opiskelijoille heti aloituspäivänä. Voit tutustua omaan lukujärjestykseesi jo ennen perehdytysjaksoa Metropolian lukkaripalvelussa. Kirjoita palvelun vasemmassa laidassa olevaan Hakusana -ruutuun opetusryhmäsi tunnus TXH20S1.

Jatkossa näet lukujärjestyksesi myös Tuudosta, jonka voit ladata käyttöösi Metropolian tunnuksillasi.

Opiskelija pystyy aktivoimaan käyttäjätunnukset verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, kun hänen tietonsa on tallennettu Metropolian järjestelmiin. Tutkinto-ohjelma tiedottaa asiasta tarkemmin ennen perehdytyspäiviä.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen (AHOT) käytännöt ja ohjeistukset käydään läpi perehdytysjaksolla ja hyväksilukua voi hakea vasta lukuvuoden alussa. Huom. hyväksiluvut eivät kartuta opintotukeen laskettavia opintopisteitä. 

Opiskelijan tarvitsemat työvälineet

Ammattikorkeakoulussa opiskelija vastaa itse kaikista opiskeluun liittyvistä kustannuksistaan ja kuluistaan, esimerkiksi opintojen aikana hankittavista materiaaleista. Opiskelun alkaessa opiskelijalla tulee olla:

Kannettava tietokone: 

Mikäli olet hankkinut kannettavan, pärjäät sillä todennäköisesti opiskelujesi ajan. On kuitenkin syytä varautua siihen, että vaatimattomammin resurssein varustettu kannettava saattaa toimia hitaammin. Eri ohjelmien käyttö opiskelijoiden koneessa on riippuvainen eri ohjelmistotoimittajien lisensseistä. Ohjelmistojen opiskelijalisenssien saatavuus voi vaihdella vuosittain. Maanmittaustekniikan ohjelmistot toimivat pääsääntöisesti Windows-käyttöjärjestelmällä. 

Suositeltavia (mahdollisen etäopetuksen takia):

  • Kuulokemikrofoni
  • Web-kamera

Yhteystiedot

Mikäli opintojesi aloittamiseen liittyy joitakin erityisiä asioita, voit ottaa yhtyettä tutkinto-ohjelman yhteyshenkilöihin. Koulutussuunnittelija ja tutkintovastaava ovat tavoitettavissa sähköpostitse 10.8.2020 alkaen. 

Koulutussuunnittelija
Taru Korkalainen
taru.j.korkalainen [at] metropolia.fi

Tutkintovastaava
Jussi Laari
jussi.laari [at] metropolia.fi
 

Maanmittaustekniikan kotisivut

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijakunta Metkan sivuilta opiskelijatutoreiden terveiset.