Tervetuloa opiskelemaan maanmittaustekniikkaa syksyllä 2023!

Onnittelut opiskelupaikasta! Tutustu tähän tiedotteeseen huolella ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Opintojen aloitus

Jokainen läsnäolevana opiskelupaikan vastaanottava opiskelija on velvollinen osallistumaan perehdytyspäivien ohjelmaan. Paikalla tulee olla heti tilaisuuden alkaessa. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tarkempi ohjelma lähetetään opiskelijoille ennen perehdyttämispäiviä. Perehdyttämispäivät järjestetään Myllypuron kampuksella

Perehdytyspäivien tarkoitus on tutustua alustavasti opiskelijakäytänteisiin, talon tapoihin, opiskelukavereihin sekä henkilökuntaan.

Alustava ohjelma:

Keskiviikko 23.8.2023 klo 8.30 Ilmoittautuminen A-rakennuksessa, tilaisuus alkaa klo 9.00

Torstai 24.8.2023 klo 10.00

Perjantai 25.8.2022 klo 10.00 - 11.00 ja klo 11.00 alkaen opiskelijatutoreiden järjestämää ohjelmaa

Lukujärjestyksen mukainen opetus

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa viikolla 35. Läsnäolo on välttämätön.

Opetussuunnitelma ja syksyn lukujärjestykset

Maanmittaustekniikan tutkintoon sisältyy pakollisia ja vapaasti valittavia opintoja, työharjoittelua ja opinnäytetyö. Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma

Maanmittaustekniikan uusien opiskelijoiden ryhmätunnus on TXH23S1. Lukujärjestyksissä käytetään lisäksi alaryhmätunnuksia (r1, r2 ja r3). Ryhmäjako kerrotaan opiskelijoille heti aloituspäivänä. Voit tutustua omaan lukujärjestykseesi jo ennen perehdytysjaksoa Metropolian lukkaripalvelussa. Kirjoita palvelun vasemmassa laidassa olevaan Hakusana -ruutuun opetusryhmäsi tunnus TXH23S1.

Jatkossa näet lukujärjestyksesi myös Tuudosta, jonka voit ladata käyttöösi Metropolian tunnuksillasi.

Opiskelija pystyy aktivoimaan käyttäjätunnukset verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, kun hänen tietonsa on tallennettu Metropolian järjestelmiin. Ohjeet käyttäjätunnuksen aktivointiin.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen (AHOT) käytännöt ja ohjeistukset käydään läpi perehdytysjaksolla ja hyväksilukua voi hakea vasta lukuvuoden alussa. Huom. hyväksiluvut eivät kartuta opintotukeen laskettavia opintopisteitä.

Opiskelijan tarvitsemat työvälineet

Ammattikorkeakoulussa opiskelija vastaa itse kaikista opiskeluun liittyvistä kustannuksistaan ja kuluistaan, esimerkiksi opintojen aikana hankittavista materiaaleista. Opiskelun alkaessa opiskelijalla tulee olla:

Kannettava tietokone

Mikäli olet hankkinut kannettavan, pärjäät sillä todennäköisesti opiskelujesi ajan. On kuitenkin syytä varautua siihen, että vaatimattomammin resurssein varustettu kannettava saattaa toimia hitaammin. Eri ohjelmien käyttö opiskelijoiden koneessa on riippuvainen eri ohjelmistotoimittajien lisensseistä. Ohjelmistojen opiskelijalisenssien saatavuus voi vaihdella vuosittain. Maanmittaustekniikan ohjelmistot toimivat pääsääntöisesti Windows-käyttöjärjestelmällä.

Suositeltavia mahdollisen etäopetuksen takia

  • Kuulokemikrofoni
  • Web-kamera

Yhteystiedot

Mikäli opintojesi aloittamiseen liittyy joitakin erityisiä asioita, voit ottaa yhtyettä tutkinto-ohjelman yhteyshenkilöön. Koulutussuunnittelija on tavoitettavissa sähköpostitse 1.8.2023 alkaen.

Koulutussuunnittelija
Taru Korkalainen
taru.j.korkalainen [at] metropolia.fi

Maanmittaustekniikan kotisivut

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.