Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot syksyllä 2023 aloittaville

Tervetuloa opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikkaa syksyllä 2023!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelmaan elokuusta lähtien! Ryhmätunnuksesi on TXJ23S1. Tästä muodostetaan vielä kolme opiskeluryhmää. Tutkinnon opintojen tavoitteena on Insinööri (AMK) -tutkinto, jonka laajuus on 240 opintopistettä. Tutkinnon laajuus vastaa neljän vuoden opintoja.

Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella, osoitteessa Leiritie1, Vantaa.

Ennen opintojen alkua

Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen.Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät ke 16.8. ja to 17.8.2023

Opinnot alkavat perehdytyspäivillä. Sähkö- ja automaatiotekniikan uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät järjestetään 16.-17.8.2023 Myyrmäen kampuksella. Tarkemmat kellonajat tarkentuvat myöhemmin. Päivä alkaa ilmoittautumisella kampuksen pääaulassa.

Perehdytyspäivien aikana tutustut opiskelukäytänteisiin ja tapaat tutkinto-ohjelman henkilökuntaa sekä tietenkin uudet opiskelukaverisi. Opiskelijatutorit ovat mukana auttamassa teitä opiskelijaelämän alkuun koko perehdytyspäivien ajan. Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville, jotta opiskelu saadaan heti sujuvasti käyntiin ja opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Tarvitset perehdytyspäiville mukaan oman kannettavan tietokoneen. Jos et pakottavasta syystä pääse osallistumaan perehdytyspäiville, ilmoita siitä etukäteen koulutussuunnittelijalle.

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 21.8.2023

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 21.8.2023.

Opinnot vaativat läsnäoloa opetuksessa, joka järjestetään Myyrmäen kampuksella maanantaista perjantaihin pääosin klo 8-17 välillä. Tarkemmat syksyn lukujärjestykset selviävät perehdytyspäivien aikana.

Opintojen sisältö

Tutkintoon sisältyy kaikille yhteisiä 1. vuoden opintoja, pääainekohtaisia opintoja, innovaatioprojekti, kieli- ja viestintäopintoja, sivuaineopintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö. Tutustu jo ennen opintojen alkua sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja pääainevaihtoehtoihin

Aikaisemman osaamisen tunnistaminen (AHOT)

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijana voit halutessasi hakea aiemmalle osaamiselle tunnistamista ja tunnustamista (AHOT) eli virallista hyväksyntää osaksi tutkintoa pakollisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin, mikäli sinulla on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista ennen opintoja. Opintojen perusteella hyväksilukuja tehdään vain korkeakouluopinnoista.

Jos sinulla on merkittävä määrä hyväksilukuja aikaisempien opintojen perusteella, kannattaa opintojen korvaavuudet ja hyväksiluvut selvittää ja hakea heti opintojen alussa. Olethan yhteydessä koulutussuunnittelijaan jo ennen perehdytyspäiviä jos olet suorittanut aikaisemmin yli 30 opintopistettä tekniikan alan korkeakouluopintoja, että opinnot saadaan käyntiin mahdollisimman sujuvasti.

Pysäköinti

Mikäli saavut Myyrmäen kampukselle autolla, niin huomioithan, että Metropolialla ei ole pysäköintialuetta opiskelijoille. Myyrmäen kampuksen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää Energia Areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pyskäkointimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.

Lisätietoja

Opiskelua koskevia lisätietoja antaa koulutussuunnittelija Noora Utriainen, noora.utriainen2 [at] metropolia.fi, puh. 050 5282324.

Tervetuloa opiskelemaan Metropoliaan!