Päivitetty 11.3.2022

Tervetuloa opiskelemaan Tuotantotalouden tutkinto-ohjelman insinöörikoulutukseen!

Perehdytyspäivät 18.8. - 19.8.2022

Uusien opiskelijoiden (tutkinto-opiskelijat ja avoin amk:n polkuopiskelijat) pakolliset perehdytyspäivät järjestetään torstaina 18.8. ja perjantaina 19.8. Karamalmin kampuksella (Karaportti 2, Espoo).

Perehdytyspäivillä saat tietoa mm. opintojen aloittamiseen liittyvistä asioista, opiskelukäytänteistä, sähköisistä järjestelmistä, saat järjestelmäkoulutusta ja tutustut omaan ryhmääsi. Jokaisen läsnä olevaksi ilmoittautuneen opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville. Jos olet estynyt osallistumaan perehdytyspäiviin, ota yhteyttä Bella Erlaan (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Lue sähköpostisi säännöllisesti 8.-17.8. välisenä aikana, koska sinulle lähetetään:

 • Metropolian järjestelmätunnuksien aktivointiohje: sinun pitää aktivoida tunnukset ennen to 18.8.2022 perehdytyspäiviä.
 • Perehdytyspäivien tarkka ohjelma.
 • Ryhmäjakolista (opiskelijat jaetaan A- ja B-ryhmiin)

Tiedot lähetetään opintopolku.fi -palvelussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin lähetä siitä tieto Bella Erlalle (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Kampuksella järjestettävän ohjelman jälkeen alkaa vertaistuutoreiden järjestämä vapaamuotoinen ohjelma (varaudu sään mukaiseen vaatetukseen). Vertaistuutorien iltapäivän ja illan ohjelma on vapaaehtoista, mutta kaikkien opiskelijoiden toivotaan osallistuvan mahdollisuuksien mukaan.

HUOM! Ota oma kannettava tietokone mukaan to 18.8. perehdytyspäiville.

Opetuksen alkaminen 22.8., opetusryhmät ja lukujärjestykset

Syyslukukauden opinnot alkavat maanantai, 22.8.2022 alkavalla viikolla. Opetus järjestetään Metropolian Karamalmin kampuksella, osoitteessa Karaportti 2, 02610 Espoo.

Voit tutustua oman ryhmäsi lukujärjestykseen jo ennen perehdytyspäiviä Lukkarikoneessa.

Palvelu näyttää lukujärjestyksen viikkokohtaisesti. Kirjoita palvelun vasemmassa laidassa olevaan Haku-ruutuun oman pienryhmäsi TXQ22S1-A tai TXQ22S1-B tunnus, jolloin näet vain kyseisen ryhmän opetuksen. Ryhmäjakolista lähetetään opiskelijoille opintopolku.fi-palvelussa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen ennen perehdytyspäiviä.

Jos sinulla on jokin pakottava syy, jonka vuoksi sinun tulisi kuulua A- tai -B-ryhmään, niin ota ennen perehdytyspäiviä yhteyttä Bella Erlaan (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia eli tarkista mahdolliset päivitykset ennen opintojen alkua.

Syksyn 2022 ajoitus:

 • 1. lähiopetusperiodi = 22.8.- 16.10.2022
 • projekti- ja itseopiskeluviikko 17.10. - 23.10.2022, jolloin ei ole pakollista opetusta.
 • 2. lähiopetusperiodi = 24.10. - 18.12.2022
 • Lomamatkat tulee sijoittaa projekti-ja itseopiskeluviikoille tai lomaviikoille.

Kevätlukukauden 2023 opetus alkaa 9.1.2023

Karamalmin kampus

 • Karamalmin kampus (Karaportti 2, Espoo) sijaitsee Nokian rakennuksessa Nokian alueella. Kampusrakennuksessa toimii myös Leppävaaran lukio.
 • Opiskelijoille ei ole omaa erillistä merkittyä parkkialuetta. Julkisen liikenteen käyttöä suositellaan.
 • Pyöräparkki sijaitsee rakennuksen takana Karaniityntien ja Karaportin kulmassa. Pyörää ei saa jättää pääsisäänkäynnin eteen.

Palvelut

 • Kampuksen pääsisäänkäynti, aulapalvelu, kirjasto, kansainvälisten palveluiden toimisto ja opiskelijaravintola ovat rakennuksen 2. kerroksessa.
 • Pääaula ja opiskelijaravintola ovat Metropolian ja Leppävaaran lukion yhteiskäytössä.

Oppimistilat

Tuotantotalouden opetustilat ja opiskelijoiden oleskelutilat ovat 5.-7. kerroksissa.

Tiloista löytyy luokkatiloja, pienempiä yhteistyötiloja pienryhmätyöskentelyyn, keittiönurkkauksia sekä opiskelijakunta METKAn tila.

Opiskelijat voivat myös käyttää Metropolian muiden kampuksien (Myllypuro, Myyrmäki ja Arabia) vapaina olevia tiloja, kirjastoja ja opiskelijaravintoloita.

Oma kannettava tietokone

Opiskelijalla tulee olla käytössä oma kannettava tietokone, koska Karamalmin kampuksen luokkatiloissa ei ole kiinteitä tietokoneita. Jos sinulla on jo oma kannettava tietokone, voit aloittaa opintosi käytössäsi olevalla tietokoneella. Jos olet hankkimassa uutta kannettavaa, hanki niin hyvä laite kuin oma budjettisi sallii. Lue laitesuositus.

Kaikkia tuotantotalouden opinnoissa käytettäviä ohjelmia ei ole käytettävissä MAC -tietokoneissa. Tästä syystä opiskelijoille suositellaan PC:tä. Jos opiskelijalla on MAC, niin osassa kursseista (n 7-10 kurssissa, riippuen pääaineesta) opintojaksojen tehtävät täytyy tehdä Metropolian tietokoneluokkien Windows -tietokoneilla. Lisätietoja saat tutkintovastaava Nina Hellmanilta (sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi (at) metropolia.fi).

Mahdollista etäopetusta varten suositellaan kuulokemikrofonin käyttöä/hankkimista.

Käyttäjätunnuksen aktivointi

Uudelle opiskelijalle myönnetään käyttöoikeus Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen 18.8. perehdytyspäiviä henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Voit aktivoida järjestelmätunnukset opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen eli 1.8.2022 lähtien. Jos olet saanut opiskelupaikan aikaisemmin ja olet ollut poissaolevana: voit aktivoida tunnukset jo ennen 1.8.2022.

Katso ohjeet aktivoimisesta Metropolian tietohallinnon sivulta

Kun olet aktivoinut järjestelmätunnuksen, voit tutustua itsenäisesti Metropolian OMA-intranettiin

Aikaisempien opintojen hyväksi lukeminen

Opintoja voidaan hyväksi lukea korkeakoulutasoisilla opinnoilla (yliopisto, ammattikorkeakoulu, avoin yliopisto, avoin ammattikorkeakoulu). Arvioi, onko sinulla opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista TXQ22S1 opetussuunnitelman avulla (klikkaa opetussuunnitelmat-välilehteä).

Jos haluat hyväksi lukea aikaisempia opintoja, niin ota yhteyttä ennen perehdyttämispäiviä Bella Erlaan (yhteystiedot alla).

Huomioi, että ennen opintojesi aloittamista suoritetuista opinnoista saadut hyväksi luvut eivät kerrytä opintotukeen oikeuttavaa opintopistekertymää.

Kerromme tarkemmin hyväksi luvuista perehdytyspäivillä tutkinto-ohjelman tilaisuudessa.

Käytännön asioita

Julkisen liikenteen alennukset (HSL, VR, Matkahuolto) ja Kelan ateriatuki

Opiskelutodistus

 • Voit pyytää todistuksen Metropolian opiskelija-ja hakijapalveluista sen jälkeen, kun opiskeluoikeutesi on alkanut eli 1.8.2021 lähtien.
 • Jos haet HOAS:lta opiskelija-asuntoa, riittää että ilmoitat toimittavasi opiskelutodistuksen opintojen alkaessa.

TE-toimiston lomake (TEM621-lomake)

Mikäli haet työttömyysetuutta päätoimista omaehtoista opiskelua varten, sinun tulee ensin ottaa opiskelupaikka sitovasti vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi. Opiskelija-ja hakijapalvelut täyttää TEM621-lomakkeen ja lähettää lomakkeen opiskelijalle sähköpostitse. Lähetä pyyntö sähköpostitse tähän osoitteeseen: opiskelijapalvelut [at] metropolia.fi

Lisää tietoa käytännön asioista

Aurinkoista ja virkistävää kesää!

Yhteystiedot

Nina Hellman, tutkintovastaava

Bella Erla, koulutussuunnittelija (opintojen ohjaus, harjoitteluasiat, tavoitettavissa 1.8. alkaen)

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi

Opiskelijatutoreiden terveiset

Lue opiskelijatuutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.