Tervetuloa opiskelemaan tuotantotalouden tutkinto-ohjelmassa syksyllä 2023

Päivitetty 12.5.2023

Tervetuloa opiskelemaan Tuotantotalouden tutkinto-ohjelman insinöörikoulutukseen!

Perehdytyspäivät 17.8. - 18.8.2023

Uusien opiskelijoiden (tutkinto-opiskelijat ja avoin amk:n polkuopiskelijat) pakolliset perehdytyspäivät järjestetään torstaina 17.8. ja perjantaina 18.8. Karamalmin kampuksella (Karaportti 2, Espoo).

Perehdytyspäivillä saat tietoa mm. opintojen aloittamiseen liittyvistä asioista, opiskelukäytänteistä, sähköisistä järjestelmistä, saat järjestelmäkoulutusta ja tutustut omaan ryhmääsi. Jokaisen läsnä olevaksi ilmoittautuneen opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville. Jos olet estynyt osallistumaan perehdytyspäiviin, ota yhteyttä Bella Erlaan (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Lue sähköpostisi säännöllisesti 7.-16.8. välisenä aikana, koska sinulle lähetetään:

 • Metropolian järjestelmätunnuksien aktivointiohje: sinun pitää aktivoida tunnukset ennen to 17.8.2023 perehdytyspäiviä.
 • Perehdytyspäivien ohjelma.
 • Ryhmäjakolista (opiskelijat jaetaan A- ja B-ryhmiin)

Tiedot lähetetään opintopolku.fi -palvelussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin lähetä siitä tieto Bella Erlalle (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Kampuksella järjestettävän ohjelman jälkeen alkaa vertaistuutoreiden järjestämä vapaamuotoinen ohjelma (varaudu sään mukaiseen vaatetukseen). Vertaistuutorien iltapäivän ja illan ohjelma on vapaaehtoista, mutta kaikkien opiskelijoiden toivotaan osallistuvan mahdollisuuksien mukaan.

HUOM! Ota oma kannettava tietokone mukaan to 17.8. perehdytyspäiville.

Opetuksen alkaminen 21.8., opetusryhmät ja lukujärjestykset

Syyslukukauden opinnot alkavat maanantai 21.8.2023 alkavalla viikolla. Opetus järjestetään Metropolian Karamalmin kampuksella, osoitteessa Karaportti 2, 02610 Espoo.

Voit tutustua oman ryhmäsi lukujärjestykseen jo ennen perehdytyspäiviä Lukkarikoneessa. Syyslukukauden lukujärjestykset on julkaistu.

Palvelu näyttää lukujärjestyksen viikkokohtaisesti. Kirjoita palvelun vasemmassa laidassa olevaan Haku-ruutuun oman pienryhmäsi TXQ23S1-A tai TXQ23S1-B tunnus, jolloin näet vain kyseisen ryhmän opetuksen. Ryhmäjakolista lähetetään opiskelijoille opintopolku.fi-palvelussa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen ennen perehdytyspäiviä.

Jos sinulla on jokin pakottava syy, jonka vuoksi sinun tulisi kuulua A- tai -B-ryhmään, niin kerro siitä sähköpostilla Bella Erlalle viimeistään 6.8.2023 (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia eli tarkista mahdolliset päivitykset ennen opintojen alkua.

Opintoja ei voi suorittaa päivätyön ohessa, etäopintoina, verkko-opintoina tai yksilötyönä. Opiskelu on täysipäivästä: 1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelutyötä. Opetustuntien lisäksi opiskeluun sisältyy pakollista itsenäistä opiskelua ilman opettajan opetusta. AMK-opinnoissa menestyminen vaatii vastuunottoa omasta toiminnasta ja oppimisestasi sekä aktiivista osallistumista opetustunneille ja valmiutta opiskella myös vapaa-ajalla.

Syksyn 2023 ajoitus:

 • 1. lähiopetusperiodi = 21.8.- 15.10.2023
 • Projekti- ja itseopiskeluviikko 16.10. - 22.10.2023, jolloin ei ole pakollista opetusta.
 • 2. lähiopetusperiodi = 23.10. - 17.12.2023
 • Projekti- ja itseopiskeluviikko 18.12.- 24.12.2023, jolloin ei ole pakollista opetusta
 • Lomaviikko 25.12.- 31.12.2023
 • Projekti- ja itseopiskeluviikot 1.-14.1.2024.

Lomamatkat tulee sijoittaa projekti-ja itseopiskeluviikoille tai lomaviikolle.

Kevätlukukauden 2024 opetus alkaa 15.1.2024.

Pääainehaku

Opiskelijat osallistuvat pääainehakuun ja -valintaan huhti-toukokuussa 2024. Infosta ja pääainehausta tiedotetaan keväällä 2024 ennen hakuajan alkamista.

Pääainehakuun osallistuminen edellyttää, että 1. vuoden pakollisista opinnoista on suorittanut vähintään 55 op.

1. lukuvuoden pakolliset opinnot

Ellei opintoja ole hyväksiluettu aikaisemmilla opinnoilla, niin opiskelijan pakollisiin opintoihin kuuluvat nämä opintojaksot:

Syyslukukausi 2023

 • Tuotantotalouden perusteet ja orientointi
 • Insinöörimatematiikka
 • Fysikaaliset ilmiöt
 • Tekniikan alan suomi ja viestintä
 • Tekniikan alan ruotsi
 • Projektin hallinta ja itsensä johtaminen
 • Tiedolla johtaminen

Kevätlukukausi 2024

 • Tuotantotalouden matemaattiset menetelmät
 • Johdantoprojekti
 • Python ohjelmoinnin perusteet
 • Hankinta ja logistiikka
 • Tuotannon- ja materiaalinohjaus
 • Toiminnanohjausjärjestelmät

Katso opintojaksojen tavoitteet ja sisällöt TXQ23S1-opetussuunnitelmasta.

Karamalmin kampus

 • Karamalmin kampus (Karaportti 2, Espoo) sijaitsee Nokian rakennuksessa Nokian alueella. Kampusrakennuksessa toimii myös Leppävaaran lukio.
 • Opiskelijoille ei ole omaa erillistä merkittyä parkkialuetta. Julkisen liikenteen käyttöä suositellaan.
 • Pyöräparkki sijaitsee rakennuksen takana Karaniityntien ja Karaportin kulmassa. Pyörää ei saa jättää pääsisäänkäynnin eteen.

Palvelut

 • Kampuksen pääsisäänkäynti, aulapalvelu, kirjasto, kansainvälisten palveluiden toimisto ja opiskelijaravintola ovat rakennuksen 2. kerroksessa.
 • Pääaula ja opiskelijaravintola ovat Metropolian ja Leppävaaran lukion yhteiskäytössä.

Oppimistilat

Tuotantotalouden opetustilat ja opiskelijoiden oleskelutilat ovat 5.-7. kerroksissa.

Tiloista löytyy luokkatiloja, pienempiä yhteistyötiloja pienryhmätyöskentelyyn, keittiönurkkauksia sekä opiskelijakunta METKAn tila.

Opiskelijat voivat myös käyttää Metropolian muiden kampuksien (Myllypuro, Myyrmäki ja Arabia) vapaina olevia tiloja, kirjastoja ja opiskelijaravintoloita.

Oma kannettava tietokone

Opiskelijalla tulee olla käytössä oma kannettava tietokone, koska Karamalmin kampuksen luokkatiloissa ei ole kiinteitä tietokoneita. Jos sinulla on jo oma kannettava tietokone, voit aloittaa opintosi käytössäsi olevalla tietokoneella. Jos olet hankkimassa uutta kannettavaa, hanki niin hyvä laite kuin oma budjettisi sallii. Lue laitesuositus.

Kaikkia tuotantotalouden opinnoissa käytettäviä ohjelmia ei ole käytettävissä MAC -tietokoneissa. Tästä syystä opiskelijoille suositellaan PC:tä. Jos opiskelijalla on MAC, niin osassa kursseista (n 7-10 kurssissa, riippuen pääaineesta) opintojaksojen tehtävät täytyy tehdä Metropolian tietokoneluokkien Windows -tietokoneilla. Lisätietoja saat tutkintovastaava Nina Hellmanilta (sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi (at) metropolia.fi).

Mahdollista etäopetusta varten suositellaan kuulokemikrofonin käyttöä/hankkimista.

Käyttäjätunnuksen aktivointi

Uudelle opiskelijalle myönnetään käyttöoikeus Metropolian tietojärjestelmiin. Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen 17.8. perehdytyspäiviä henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Voit aktivoida järjestelmätunnukset opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen eli 1.8.2023 lähtien. Jos olet saanut opiskelupaikan aikaisemmin ja olet ollut poissaolevana: voit aktivoida tunnukset jo ennen 1.8.2023.

Katso ohjeet aktivoimisesta Metropolian tietohallinnon sivulta

Kun olet aktivoinut järjestelmätunnuksen, voit tutustua itsenäisesti Metropolian OMA-intranettiin.

Sähköiset palvelut Metropoliassa

Tutustu Metropiolian Tietohallinnon kokoamaan Opiskelijan selviytymisoppaaseen.

Tuudo-sovellus

Käy hakemassa Tuudo-mobiilisovellus puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön. Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Tuudolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi, jos olet niihin avoimen amk:n polkuopiskelijana oikeutettu.

Aikaisempien opintojen hyväksi lukeminen

Opintoja voidaan hyväksi lukea korkeakoulutasoisilla opinnoilla (yliopisto, ammattikorkeakoulu, avoin yliopisto, avoin ammattikorkeakoulu). Arvioi, onko sinulla opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista TXQ23S1 opetussuunnitelman avulla (klikkaa opintopolkujen ajoitukset -otsikon alta eri pääaineiden opintotarjontaan).

Jos haluat hyväksi lukea aikaisempia opintoja, niin ota yhteyttä ennen perehdyttämispäiviä Bella Erlaan (yhteystiedot alla).

Huomioi, että ennen opintojesi aloittamista suoritetuista opinnoista saadut hyväksi luvut eivät kerrytä opintotukeen oikeuttavaa opintopistekertymää.

Kerromme tarkemmin hyväksi luvuista perehdytyspäivillä tutkinto-ohjelman tilaisuudessa.

Käytännön asioita

Julkisen liikenteen alennukset (HSL, VR, Matkahuolto) ja Kelan ateriatuki

Opiskelutodistus

 • Voit pyytää todistuksen Metropolian opiskelija-ja hakijapalveluista sen jälkeen, kun opiskeluoikeutesi on alkanut eli 1.8.2023 lähtien.
 • Jos haet HOAS:lta opiskelija-asuntoa, riittää että ilmoitat toimittavasi opiskelutodistuksen opintojen alkaessa.

TE-toimiston lomake (TEM621-lomake)

Mikäli haet työttömyysetuutta päätoimista omaehtoista opiskelua varten, sinun tulee ensin ottaa opiskelupaikka sitovasti vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi. Opiskelija-ja hakijapalvelut täyttää TEM621-lomakkeen ja lähettää lomakkeen opiskelijalle sähköpostitse. Lähetä pyyntö sähköpostitse tähän osoitteeseen: opiskelijapalvelut [at] metropolia.fi

Lisää tietoa käytännön asioista

Aurinkoista ja virkistävää kesää!

Terveisin,

Nina Hellman, tutkintovastaava

Bella Erla, koulutussuunnittelija (opintojen ohjaus, harjoitteluasiat, tavoitettavissa 1.8. alkaen)

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi

Opiskelijatutoreiden terveiset

Lue opiskelijatuutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta (lisätään myöhemmin).