Terve talo -koordinaattori -täydennyskoulutus

Terve talo -kriteerit auttavat tilaajaa ennakoimaan hankkeen sisäolosuhteisiin liittyviä riskejä uudis- ja korjauskohteissa. Terve talo -rakentamisella kohdetta kyetään arvioimaan monipuolisesti ja valitsemaan vaikuttavimmat toimintatavat olosuhteiden, kosteuden ja puhtauden hallintaan.

Tule oppimaan Terve talo -kriteereistä joustavasti asiantuntijoiden ohjauksessa!

Kesto
5.10.2023-6.6.2024
Sijainti
Verkko-opinnot +
Hinta
5 590,00 € + alv 24,00 %
(6 931,60 € sis. alv)
Ilmoittautuminen
24.1.2024 mennessä

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutus on suunnattu rakennuttajille, suunnittelijoille (arkkitehdit, rakennus-, rakenne- ja talotekniikka), valvojille, projektipäälliköille, työpäälliköille ja työnjohtajille.

Tarjonnassa myös yrityskoulutuksena. Koulutus voidaan järjestää sellaisenaan tai siitä voidaan räätälöidä kohderyhmälle soveltuva koulutuspaketti.

Täydennettävissä kosteudenhallintakoordinaattori-täydennyskoulutukseksi

Koulutuksesta viisi päivää vastaa myös Kosteudenhallintakoordinaattori -koulutusvaatimusten mukaista sisältöä, mikäli opinnot täydennetään näyttötyöllä ja tentillä. Terve talo -koordinaattori -koulutuksen lisänä Kosteudenhallintakoordinaattori -näyttötyön suorittaminen maksaa 690€ + alv 24 %.

Terve talo -osaamisella varmistetaan ja parannetaan sisäolosuhteita uudiskohteiden lisäksi nyt myös korjauskohteissa

Terve talo -kriteerit toimivat ohjaavana työkaluna rakennushankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa, jotta sen aikana luodaan mahdollisimman tervettä rakennuskantaa ja ennaltaehkäistään kosteus- ja homevaurioiden syntyä. Ohjeet kattavat koko rakennushankkeen suunnitteluvaiheesta rakennusvaiheeseen.

Terve talo -kriteerit ovat ohjeistus siihen, miten tilaaja voi varmistaa sisäilmastotavoitteiden täyttymisen. Kriteeristö sisältää ohjeita tavoitteiden asettamiseen, talotekniikan toiminnan varmistamiseen sekä kosteuden- ja puhtaudenhallinnan johtamiseen. Se myös selkeyttää urakoitsijan tehtäviä hyvän sisäilmaston aikaansaamiseksi ja auttaa valvojaa sovittujen tavoitteiden täyttymisen todentamisessa. - -

Terve talo -koordinaattorin rooli on keskeinen, sillä hän valvoo ja ohjaa rakennushankkeen kosteudenhallinnan toteutumista koko rakennusprosessin ajan, sekä varmistaa Terve talo -prosessin mukaisen toiminnan. - - Koordinaattori toimii tilaajan tukena sekä auttamassa tavoitetilan määrittelyä, että varmistamassa sitä, että sisäilmastolle asetetut tavoitteet saavutetaan. Koordinaattori varmistaa esimerkiksi sitä, että kosteudenhallinta tulee tehtyä laadukkaasti.

Lue koko artikkeli täältä.

Hyödyt osallistujalle

Osaat

valvoa ja ohjata rakennushankkeen kosteudenhallinnan toteutumista koko rakennusprosessin ajan.

Opit tunnistamaan

sisäolosuhteisiin vaikuttavat tekijät ja pystyy varmistamaan Terve talo -prosessin mukaisen toiminnan.

Saat tietoa

jotta opit tunnistamaan rakenteiden ja materiaalien päästöjen, rakenteiden tiiviyden ja työmaanpuhtauden merkityksen ja pystyt varmistamaan rakennuksen luovuttamisen vaatimusten mukaisena.

Koulutuksen sisältö, toteutustapa ja aikataulu

Terve talo -koordinaattorin koulutus koostuu kolmesta aihekokonaisuudesta:

5 op -laajuisille osakursseille on mahdollista osallistua myös yksittäin.

Koulutus sisältää 15 opetuspäivää, jotka toteutetaan pääosin verkossa ja osin Metropolian Myllypuron kampuksella. Lisäksi koulutukseen kuuluu oppimistehtäviä sekä tentti.

Asiakaskokemuksia

”Erityisen tyytyväisiä olimme koulutuksen tasoon ja monipuolisuuteen. Saimme paljon uutta ajateltavaa ja näkökulmia terve talo – rakentamisesta sekä tietoa, josta hyödymme jokapäiväisessä työskentelyssämme.”

Pekka Paterno, Espoon kaupunki, Tilapalvelut-liikelaitos

Ilmoittautuminen

24.1.2024 mennessä
5 590,00 € + alv 24,00 %
(6 931,60 € sis. alv)

Lisätietoja

Voimme räätälöidä tämän koulutuksen ryhmämuotoiseksi toteutukseksi vastaamaan teidän organisaationne tarpeita. Ota yhteyttä yrityspalvelut [at] metropolia.fi (yrityspalvelut[at]metropolia[dot]fi).

Toimitus- ja peruutusehdot