Syksyllä 2022 aloittaville opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan Metropolia Ammattikorkeakouluun,

onnittelumme opiskelupaikastasi kätilötyön tutkinto-ohjelmassa!

Halutamme tarjota sinulle mahdollisimman sujuvan opintojen aloituksen ja mahdollisuuden henkilökohtaiseen opintojen suunnitteluun heti opintojen alusta. Luethan sen vuoksi huolellisesti tämän materiaalin.

Ennen opintojen alkua

  1. Vastaa opinto- ja uraohjauspienryhmäkyselyyn (vastaamalla viimeistään 7.8.2022 voit vaikuttaa omaan opintopolkuusi ja pienryhmääsi). 
  2. Aktivoi Metropolian käyttäjätunnuksesi ennen opintojen alkua (mahdollista 1.8.2022).
  3. Tutustu Metropolian sähköisiin palveluihin sekä lataa ja asenna Microsoft Pro Plus 365 -ohjelmistopaketti ilmaiseksi ennen opintojen alkua (mahdollista Metropolian käyttäjätunnuksen aktivoinnin jälkeen).
  4. Perehdy uuden opiskelijan aloitusmateriaaliin.
  5. Tutustu tutkintosi opetussuunnitelmaan.
  6. Osallistu opintojen ohjaustapaamiseen, mikäli olet suorittanut aiemmin opintoja ensihoitaja-, kätilö-, sairaanhoitaja- tai terveydenhoitajakoulutuksessa tai sinulla on valmis tutkinto. Tapaaminen järjestetään 15.8.2022 klo 13.00-15.00. Tapaaminen etäyhteydellä osoitteessa https://metropolia.zoom.us/my/heli.kondelin

Valmiit ensi-, sairaan- ja terveydenhoitajat tai vähintään 180 op opintoja suorittaneet siirtyvät suoraan ryhmän SXL19S1 lukujärjestyksen mukaan kätilötyön opintoihin. Opinnot alkavat pakollisella ”Lukukauden Kick Off” -tilaisuudella 16.8.2022 klo 13.00-16.00. Opintojakso Oppimisen ja opiskelun valmiudet tehdään HOPS-keskustelussa käytävän suunnitelman mukaisesti.

Muita korkeakouluopintoja ja lähihoitajatutkinnon suorittaneille on erilliset infot aiempien opintojen hyödyntämisestä osana opintopolkua opintojen alussa.

Yhteyshenkilö: Uraohjaaja Heli Kondelin, puh. 040 630 1262, heli.kondelin [at] metropolia.fi.

Opintojen aloitus

Opinnot alkavat maanantaina 22.8.2022 klo 9.30, osoitteessa Myllypurontie 1, Helsinki. 

Huolehdithan, että pääset osallistumaan opintojen aloitukseen. Erillisiä ohjauksia opintojen aloituksessa käsitellyistä asioista ei järjestetä, joten osallistuminen opintoihin heti ensimmäisestä päivästä on erittäin tärkeää.

Syksyn 2022 lukujärjestykset

Syyslukukauden lukujärjestykset ovat luettavissa viikolla 26 osoitteessa http://lukkarit.metropolia.fi.  Löydät oman ryhmäsi lukujärjestyksen ryhmäsi ryhmätunnuksella SXL22S1. Lukujärjestyksiin voi tulla vielä muutoksia. Valmiit sairaanhoitajat, ensihoitajat ja terveydenhoitajat löydätte lukujärjestyksen ryhmätunnuksella SXL19S1.

Opiskelijatutorit opintojen aloituksen tukena

Opiskelijatutorit ja tutorvastaavat ovat luoneet FB-ryhmän, jossa pääset jo ennen opintojen alkua tutustumaan muihin opiskelijoihin sekä kyselemään opintojen aloituksesta. Toimipistekohtaisen uusien aloittavien ryhmän löydät Facebookista nimellä MYHO S22.

Kätilökoulutuksen blogi

Pääset tutustumaan kätilökoulutuksen opettajiin lukemalla kätilökoulutuksen blogia

 

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan kätilöksi!

 

Yhteystiedot

Heli Kondelin, ryhmän uraohjaaja ja tutkintovastaava
puh. 040 630 1262

Anna-Maria Tiainen, opinto-ohjaaja
puh. 050 563 3611

sähköpostit: etunimi.sukunimi[@]metropolia.fi