Opinnot keväällä 2023 aloittaville

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelemaan tradenomin tutkintoa liiketalouden tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen. Tradenomin tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä. Opinnot toteutetaan niin, että valmistuminen jopa kahdessa vuodessa on mahdollista, vaikka tutkinnon sääntömääräinen opiskeluaika on 3,5 vuotta

Koulutus järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Opinnoissa on sekä lähiopetusta että online-opetusta.

Opintojen aloitus

Opinnot alkavat orientoinnilla maanantaina 9.1.2023 klo 17.00 -20.00. Orientointi-illoissa 9.–11.1.2023 tutustut muun muassa opiskeluun liittyviin käytännön asioihin, opetussuunnitelmaan, opiskelutaitoihin ja opiskelijapalveluihin. Orientointi-illoissa pääset tutustumaan myös opiskelijatutoreihisi ja -kollegoihisi. Orientointi-illoista maanantaina ja tiistaina ollaan kampuksella, keskiviikkoillan orientointi on etäyhteyksin Zoomissa. Luokkatiedot ja linkki Zoomiin ilmoitetaan opiskelijaksi valituille lähempänä orientointia.

Lukujärjestys

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 16.1.2023. Kevätlukukauden lukujärjestykseen voit tutustua lukkarikoneesta 7.12. alkaen (ryhmä LXD23K2).

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)

Saat tukea henkilökohtaisen opintosuunnitelman teossa opintojen alettua. Henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa huomioidaan kiinnostuksen kohteesi, uratoiveesi ja aiemmin suorittamasi opinnot, työkokemus tai muu osaaminen. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman laadintaan kuuluukin olennaisesti aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen (AHOT)

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella (AHOT) tarkoitetaan osaamisen hyväksilukua eli aiempien opintojen, työkokemuksen tai muun osaamisen hyväksymistä osaksi suoritettavaa tutkintoa, pakollisiin tai valinnaisiin opintoihin. Aikaisemman osaamisen tulee vastata opetussuunnitelman osaamistavoitteita. AHOT- prosessi alkaa sillä, että tutustut opetussuunnitelmaan, sen rakenteeseen, opintojaksoihin ja tarkempiin sisältöihin.

Henkilökohtainen keskustelu (HOPS-keskustelu)

Jokaisen opiskelijan kanssa käydään HOPS-keskustelu. Voit valmistautua opintojen aloittamiseen ja henkilökohtaiseen keskusteluun pohtimalla muun muassa seuraavia asioita:

  • mikä sai hakemaan opintojen pariin?
  • millaista osaamista sinulla jo on?
  • mitä opintoja erityisesti odotat opintojen aikana?
  • haluatko mahdollisesti painottaa opinnoissasi tiettyä osa-aluetta (markkinointi/laskenta/viestintä/johtaminen jne.)?
  • mitkä ovat vahvuutesi?
  • saatko tukea opintoihisi lähipiiriltä/työnantajalta?

Mikäli sinulla on suoritettuja liiketalouden alan korkeakouluopintoja, kannattaa jakaa Oma opintopolku-palvelun kautta aiemmat opintosi opinto-ohjaaja Katja Hänniselle ja varata aika henkilökohtaiseen keskusteluun. Keskustelu on hyvä käydä ennen opetuksen alkua, jotta ennätämme katsoa hyväksiluvut ja suunnitella yhdessä kevään opinnot.

Tutoropiskelijoiden terveiset:

Hei uusi opiskelija!

Haluamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Metropolian liiketalouden tutkinto-ohjelmaan. Me tutorit olemme apunasi etenkin opintojesi alkutaipaleella. Meidät tunnistat orientointi-iltoina T-logolla varustetuista mustista paidoista ja turkooseista haalareista.

Facebook-ryhmä

Olemme luoneet tammikuussa 2023 Metropolian liiketalouden tutkinto-ohjelmassa monimuoto-opinnot aloittaville opiskelijoille yhteisen Facebook-ryhmän, johon voit jo halutessasi liittyä. Ryhmässä pääset näkemään tulevia opiskelukollegoitasi, saat lisäinfoa sekä voit kysyä meiltä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. LXD23K2-ryhmän löydät Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/groups/664115651988218/?ref=share

Orientointi-illat ma-ke 9.–11.1.2023

Orientointi-iltojen aikana opastamme sinua opiskelijaelämän saloihin ja käymme läpi tärkeimpiä käytännön asioita. Orientoinneilla pääset muun muassa tutustumaan rennosti uusiin opiskelijakavereihisi ja oppimisympäristöihin, kuulemaan tutoreilta opiskelukokemuksia ja osallistumaan kampuskierrokselle.

Orientointi-iltojen virallisen osuuden päätteeksi me tutorit olemme suunnitelleet hauskaa iltaohjelmaa, jossa pääset tutustumaan rennosti uusiin opiskelijakavereihisi, pidäthän siis kalenterisi vapaana!

Suosittelemme tutkimaan seuraavia asioita jo etukäteen:

Asuminen

Haethan asuntoa hyvissä ajoin, sillä ne viedään nopeasti käsistä. Esimerkiksi HOAS eli Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö tarjoaa edullisia asuntoja opiskelijoille.

Opinto- ja asumistuki

Kelalta kannattaa hakea opinto- ja asumistukea ajoissa, sillä päätöksen saamisessa voi kestää pidempäänkin.

Opiskelijakortti ja HSL-Opiskelijalippu

Ennen orientointi-iltoja suosittelemme lataamaan Tuudo-sovelluksen, josta löydät virtuaalisen opiskelijakortin. Opiskelijakortin saat käyttöösi kirjautumalla Tuudo-sovellukseen Metropolian käyttäjätunnuksilla. Jos Tuudon käyttöönotossa on ongelmia, tutorisi auttavat sinua orientaatiopäivinä sovelluksen käyttöönotossa.

Opas Tuudon käyttöön:

https://static.tuudo.fi/material_bank/Tuudo_opas_yleinen_24.11.pdf

Matkalippujen opiskelija-alennuksen saa jatkossa ainoastaan HSL-sovellukseen, joten suosittelemme lämpimästi HSL:n mobiilisovelluksen lataamista. Muistathan kuitenkin, että muuttoilmoitus pääkaupunkiseudulle tulee olla tehtynä ennen alennuksen hakemista.

Lisätietoja HSL-opiskelija alennuksesta ja apua julkisilla suunnistamiseen.

METKA ja Trombi

METKA on kaikkien Metropolian opiskelijoiden yhteinen opiskelijakunta. Trombi ry on puolestaan Metropolian tradenomiopiskelijoiden oma yhdistys. Sekä METKA että Trombi ajavat opiskelijoiden etuja, järjestävät tapahtumia ja paljon muuta.

METKAn löydät Instagramista @metkaweb ja Facebookista Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (METKA). Trombia voit seurata Instagramissa @trombiry ja Facebookissa Trombi ry. Lisätietoja löydät myös osoitteista www.metkaweb.fi ja trombiry.fi.

Tapaamisiin orientointi-illoissa!

opinto-ohjaaja Katja Hänninen, tutkintovastaava Anne Perkiö ja opiskelijatutorit