Tervetuloa aloittamaan opinnot liiketalouden tutkinto-ohjelman monimuotototeutuksessa!

Opinnot syksyllä 2023 aloittaville

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelemaan tradenomin tutkintoa liiketalouden tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen. Tradenomin tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä. Opinnot toteutetaan niin, että valmistuminen jopa kahdessa vuodessa on mahdollista, vaikka tutkinnon sääntömääräinen opiskeluaika on 3,5 vuotta

Koulutus järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Opinnoissa on sekä lähiopetusta että online-opetusta.

Opintojen aloitus

Opinnot alkavat orientoinnilla maanantaina 21.8.2023 klo 17.00 -20.00. Orientointi-illoissa 21.–23.8.2023 tutustut muun muassa opiskeluun liittyviin käytännön asioihin, opetussuunnitelmaan, opiskelutaitoihin ja opiskelijapalveluihin. Orientointi-illoissa pääset tutustumaan myös opiskelijatutoreihisi ja -kollegoihisi. Orientointi-illoista maanantaina ja tiistaina ollaan kampuksella, keskiviikkoillan orientointi on etäyhteyksin Zoomissa. Luokkatiedot ja linkki Zoomiin ilmoitetaan opiskelijaksi valituille lähempänä orientointia.

Lukujärjestys

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 28.8.2023. Syyslukukauden lukujärjestys on nähtävissä lukkarikoneessa (ryhmä LXD23S2).

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)

Saat tukea henkilökohtaisen opintosuunnitelman teossa opintojen alettua. Henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa huomioidaan kiinnostuksen kohteesi, uratoiveesi ja aiemmin suorittamasi opinnot, työkokemus tai muu osaaminen. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman laadintaan kuuluukin olennaisesti aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen (AHOT)

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella (AHOT) tarkoitetaan osaamisen hyväksilukua eli aiempien opintojen, työkokemuksen tai muun osaamisen hyväksymistä osaksi suoritettavaa tutkintoa, pakollisiin tai valinnaisiin opintoihin. Aikaisemman osaamisen tulee vastata opetussuunnitelman osaamistavoitteita. AHOT- prosessi alkaa sillä, että tutustut opetussuunnitelmaan, sen rakenteeseen, opintojaksoihin ja tarkempiin sisältöihin.

Henkilökohtainen keskustelu (HOPS-keskustelu)

Jokaisen opiskelijan kanssa käydään HOPS-keskustelu. Voit valmistautua opintojen aloittamiseen ja henkilökohtaiseen keskusteluun pohtimalla muun muassa seuraavia asioita:

  • mikä sai hakemaan opintojen pariin?
  • millaista osaamista sinulla jo on?
  • mitä opintoja erityisesti odotat opintojen aikana?
  • haluatko mahdollisesti painottaa opinnoissasi tiettyä osa-aluetta (markkinointi/laskenta/viestintä/johtaminen jne.)?
  • mitkä ovat vahvuutesi?
  • saatko tukea opintoihisi lähipiiriltä/työnantajalta?

Mikäli sinulla on suoritettuja liiketalouden alan korkeakouluopintoja, kannattaa jakaa Oma opintopolku-palvelun kautta aiemmat opintosi opinto-ohjaaja Katja Hänniselle ja varata aika henkilökohtaiseen keskusteluun. Keskustelu on hyvä käydä ennen opetuksen alkua, jotta ennätämme katsoa hyväksiluvut ja suunnitella yhdessä syksyn opinnot.

Tutoropiskelijoiden terveiset:

Tervehdys uusi opiskelija!

Me tutorit ja tutorvastaavat halutaan toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan liiketaloutta Metropoliaan! Odotamme innolla alkavaa lukuvuotta, jotta pääsemme tutustuttamaan kaikki teidät uudet opiskelijat toisiinne ja uuteen opiskelupaikkaanne. Onnittelut vielä opiskelupaikasta, nähdään elokuussa! Tutorit tapaat heti ensimmäisenä, he ovat sinua vastassa kampuksen aulassa. Tunnistat heidät mustista T-logolla varustetuista paidoista. Tutorit ovat koulutettuja alasi opiskelijoita, ja he pyrkivät auttamaan uusia opiskelijoita erityisesti opintojen alkutaipaleella. Tutorit ovat itse olleet myös uuden opiskelijan asemassa ja muistavat hyvin, kuinka uutta kaikki on ja kuinka paljon kysymyksiä sekä mieltä askarruttavia asioita päässä pyörii. Jos jokin asia opintojen aloituksessa mietityttää, voit ottaa rohkeasti yhteyttä meihin jo ennen opintojen alkua!

Facebook-ryhmä

Alla on linkki syksyllä 2023 liiketalouden opinnot aloittavien opiskelijoiden yhteiseen Facebook-ryhmään. Ryhmään julkaistaan loppukesästä vielä viime hetken vinkkejä opintojen aloitukseen, ja tarkempaa tietoa orientaatiopäivien ohjelmasta. https://www.facebook.com/groups/231429479490920/

Orientointi-illat

Liiketalouden monimuotototeutuksen orientaatiopäivät järjestetään 21.-23.8.2023. Ensimmäisenä päivänä et tarvitse mukaan muuta kuin itsesi, ja avoimen mielen! Tiistaille 22.8. on järjestetty myös koululla käytävän osuuden jälkeen yhteistä iltaohjelmaa. Maanantain (21.8.) ja tiistain (22.8.) ohjelma järjestetään kampuksella, keskiviikon (23.8.) ohjelma puolestaan etäyhteyksin.

Tapaamisiin orientointi-illoissa!

opinto-ohjaaja Katja Hänninen, tutkintovastaava Anne Perkiö ja opiskelijatutorit