Opinnot keväällä 2021 aloittaville

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelemaan tradenomin tutkintoa liiketalouden tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen. Tradenomin tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä ja tutkinnon opiskeluaika on 2 vuotta.

Koulutus järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa.

Opintojen aloitus

Opinnot alkavat orientoinnilla maanantaina 11.1.2021 klo 17.00 - 20.30. Orientointi-illoissa 11.–12.1.2021 tutustutaan muun muassa opiskeluun liittyviin käytännön asioihin, opetussuunnitelmaan ja opiskelijapalveluihin. Orientointi-illoissa pääset tutustumaan myös opiskelijatutoreihisi ja -kollegoihisi. Tammikuun orientointi pidetään etäyhteyksin Zoomin kautta. Saat lähempänä orientointia sähköpostitse liittymislinkin Zoomiin sekä ohjeen sovelluksen käytöstä.

Käyttäjätunnus

Uuden opiskelijan tulee aktivoida käyttäjätunnus, jota hän tarvitsee kirjautuessaan Metropolian tietojärjestelmiin. Käyttäjätunnuksen aktivointi ja salasanan vaihto tapahtuu henkilökohtaisten pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla suomi.fi-palvelussa. Tutustuthan Tietohallinnon käyttäjätunnusten aktivointiohjeeseen.

Lukujärjestys

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 18.1.2021. Kevätlukukauden lukujärjestykseen voit tutustua 7.12.2020 alkaen lukkarikoneessa (ryhmä LXD21K2).

Tämän hetkisen tiedon mukaan kevätlukukaudella 2021 opintoja järjestetään pääsääntöisesti etäopetuksena ja mahdollisuuksien mukaan lähiopetuksena opintojakson toteutuksesta riippuen. 

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)

Saat tukea henkilökohtaisen opintosuunnitelman teossa opintojen alettua. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman laadintaan kuuluu olennaisesti myös aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen (AHOT)

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella (AHOT) tarkoitetaan osaamisen hyväksilukua eli aiempien opintojen, työkokemuksen tai muun osaamisen hyväksymistä osaksi suoritettavaa tutkintoa, pakollisiin tai valinnaisiin opintoihin. Aikaisemman osaamisen tulee vastata opetussuunnitelman osaamistavoitteita. 

AHOT- prosessi alkaa sillä, että tutustut opetussuunnitelmaan, sen rakenteeseen, opintojaksoihin ja tarkempiin sisältöihin.

Toimita aiemmista opinnoistasi viralliset opintosuoritusotteet opintoneuvojalle sähköpostitse ennen orientointia. Vaihtoehtoisesti voit jakaa aiemmin suorittamiasi opintoja suoraan Oma opintopolku -palvelun kautta. Toimitathan kopiot myös liiketalouden alan työtodistuksistasi. Lähetetyt todistukset (koulu- ja työtodistukset) ovat pohjana AHOT-prosessille ja henkilökohtaiselle ohjauskeskustelulle.  Huom! Mikäli sinulla on suoritettuna liiketalouden alan korkeakouluopintoja, kannattaa toimittaa todistukset hyvissä ajoin hyväksilukuja ja opintojen suunnittelua varten.

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijakunta Metkan sivuilta opiskelijatutoreiden terveiset.

Yhteystiedot

Anne Perkiö, tutkintovastaava, anne.perkio [at] metropolia.fi

Katja Hänninen, opintoneuvoja, katja.hanninen [at] metropolia.fi

Tapaamisiin orientointi-illoissa!