Kuntoutusalan oppimisympäristö Positia

Tutustu ja varaa aika

Kuntoutusalan oppimisympäristö Positia 

Metropolia Ammattikorkeakoulun alainen Positia on aitoon asiakastyöhön pohjautuva oppimis- ja opetusympäristö, joka mahdollistaa eri sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden käytännön harjoittelun toteutumisen harjoittelusta vastaavien ohjaajien valvonnassa. Oppimisympäristössä harjoitellaan keskeisiä asiakastyöskentelyn ammattikäytäntöjä ja oppimistilanteessa on mukana vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa oppimistilannetta. Oppimisympäristön toiminta on moniammatillista - mukana ovat fysioterapian, jalkaterapian, optometrian ja osteopatian tutkinto-ohjelmat. 

Opetuskäytäntönä Positiassa on ohjattuna tehtävä käytännön opetusasiakastyö, jossa yhdistyy muissa ammattiopinnoissa hankittu teoriaosaaminen ja käytännön taidot. Oppimisympäristössä ohjaajina toimivat ammattiaineiden opettajat sekä alan kokeneet ammattilaiset, joilla on vankka kokemus käytännön asiakastyöstä. Metropolialla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä opetusympäristössä.  

Opetusasiakkuus Positiassa

Positian opetusasiakkaaksi ovat tervetulleita kaikki henkilöt ilman lähetettä. Opetusasiakkaalla tarkoitetaan henkilöä, joka toimii oppimistilanteessa asiakkaana ja mahdollistaa ammatin kannalta käytännön työtä vastaavan simuloidun asiakaskohtaamisen toteutumisen. Opetusasiakkaiden avulla opiskelijoiden on mahdollista harjoitella käytännön oppimistilanteessa vuorovaikutusta, ammatillisia taitoja, moniammatillista yhteistyötä, dokumentointia, tiedon keräämistä ja palvelun tarjoamista ohjaavan opettajan valvonnassa. Opetusasiakkuuden kautta simuloituva oppimistilanne mahdollistaa myös opiskelijan osaamisen arvioinnin.  Opetusasiakaskäyntiin sisältyy opetusta ja käynnin aikana opiskelija käy ohjauskeskusteluja harjoitteluohjaajan kanssa haastattelun, tutkimisen ja hoidon lomassa. Opiskelijan tekemän tutkimis- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina harjoitteluohjaaja. Tästä syystä haastattelu, tutkiminen ja muut oppimistilanteen tehtävät ovat tavallista hitaampia. Jos asiakas näyttää alle 13-vuotiaalta, asiakkaan ikä tarkistetaan, koska alle 13-vuotiailta tarvitaan vanhemman suostumus palveluiden käyttöön.

Positian asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on avoinna syksyllä 2019 21.8 - 28.11
opiskelijoiden työskentelypäivinä tiistaista - torstaihin klo 8.30 - 15.30
osoitteessa Vanha viertotie 23, 00350 Helsinki.

p. 040 334 5629 ja p. 040 653 1722

Ota yhteyttä sähköpostilla ja varaa aika!

Hinnasto ja maksuvälineet

Katso Positian hinnasto Maksuvälineinä pankki- ja luottokortti.

Käyntiosoite

Vanha viertotie 23
00350 Helsinki
Bussit: 14, 39, 45, 52, 59 ja 550

Postiosoite

PL 4031
00079 Metropolia 

Liikelaboratorion 2D-järjestelmä

Toimintamalli täydentämään apuväline- ja kuntoutuspalveluita

Rehablogi

 

Löydät meidät myös Facebookista!