Perustiedot

Laajuus
10 op
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
  • Koulutuksen 2021 haku on päättynyt
Aloituspaikat
40
Hinta
Maksuton

Soivia kohtaamisia ja yhteisöllistä luovuutta varhaiskasvatuksessa -täydennyskoulutus saa jatkoa!

Maaliskuussa 2021 Metropolia Ammattikorkeakoulussa alkaa jo kolmas varhaiskasvatuksen opettajille suunnattu täydennyskoulutus.

Koulutus antaa osallistujille välineitä uusien varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmien mukaisen luovan toiminnan toteuttamiseen. Ammatilliset työvälineet karttuvat innostavassa yhteisössä: koulutuksesta saat voimavaroja ja uusia pedagogisia näkökulmia lasten osallisuuden tukemiseen taiteellisen ja kehollisen ilmaisun keinoin. Koulutus sisältää luovaa toimintaa, jossa hyödynnetään eri taiteenaloja monipuolisesti.

Hankkeessa luodaan käytännön sovelluksia varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden oppimiskäsityksen mukaiseen pedagogiikkaan, jotka julkaistaan sähköisenä materiaalina.

Tule mukaan innostumaan yhdessä tekemisestä luovassa ilmapiirissä!

Koulutus on osallistujille maksuton ja se järjestetään Opetushallituksen tuella.

Koulutus sisältää yksitoista lähiopetuspäivää (noin klo 9-17), jotka koostuvat luennoista ja toiminnallisista työpajoista, sekä etätehtäviä omalla työpaikalla lähiopetusjaksojen välillä.

Vierailijoina koulutuksessa ovat mm. aivotutkija, prof. Minna Huotilainen, Taideyliopiston lehtori Soili Perkiö ja lastenkirjailija ja kuvittaja Liisa Kallio, Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen, yliopistonlehtori, dos. Sara Sintonen sekä yliopettaja Saila Nevanen ja lehtori Satu Hakanen Metropolian sosiaalisen hyvinvoinnin osaamisalueelta.
Kaikilla koulutusjaksoilla mukana ovat musiikkikasvatuksen lehtori Sanna Vuolteenaho ja varhaisiän musiikkikasvatuksen ja taiteen soveltavan käytön tuntiopettaja Hanna-Maija Aarnio.

Koulutuksen teemat ja aikataulut ovat seuraavat:

1. Soivat sadut, kuuluvat kuvat –
    Luovuus oppimisen ympäristönä 2op
    to-pe 11.-12.3.2021

2. Mielikuvista musiikkiin –
    Keksiminen ja ilmaisu yhteisöllisyyden rakentajina 2op

    to-pe 22.-23.4.2021
    pe 28.5.2021

3. Liike, leikki ja luovuus –
    Oppiminen ja ilmaisu osana hyvää arkea 2op

    to-pe 9.-10.9.2021

4. Osallisuus ja pedagogiset mahdollisuudet ilmaisukasvatuksessa 2op
    to-pe 28.-29.10.2021
 

5. Kohtaaminen ja pedagoginen sensitiivisyys varhais-
    kasvattajan ammattitaidossa 2op
    to-pe 2.-3.12.2021

Huom. Maalis- ja huhtikuun lähijaksot toteutetaan etäopetuksena. Muut lähiopetuskerrat (koronatilanteesta riippuen) pidetään Helsingissä Metropolia Ammattikorkeakoulun Arabian kampuksella osoitteessa Hämeentie 135 D.

Hae koulutukseen

Haku v. 2021 koulutukseen on päättynyt. Mahdollisesta seuraavasta täydennyskoulutuksesta ilmoitetaan tällä sivulla.

Koulutuksen osallistujat valitaan ilmoittautumisajan päätyttyä huomioiden alueellinen kattavuus ja osallistujien monipuolisuus. Koulutus on osallistujille ilmainen; se järjestetään Opetushallituksen tuella.

Lisätietoja

Suunnittelija Irene Alsti-Lehtonen, 
irene.alsti-lehtonen [at] metropolia.fi