Perustiedot

Hinta
1790 € + alv 24 % (2219,60 €)

Koulutus järjestetään yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä HYKS Naistentautien ja Synnytysten klinikkaryhmän kanssa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu toimipaikkakoulutetuille kätilöille / terveydenhoitajille, joilla on aiempaa itsenäistä kokemusta sikiöseulonnasta (varhaisraskauden ultraäänitutkimus ja nt-mittaus, rakenneultraäänitutkimus) ja kliinisestä raskauden aikaisesta ultraäänitutkimuksesta.

Opiskelijalla tulee olla työpaikka ultraääniyksikössä harjoittelun mahdollistamiseksi. Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus harjoitella ultraäänitutkimuksia lääkärin tai ultraäänihoitajan ohjauksessa.

Sisältö

Koulutuksessa opiskelija laajentaa osaamistaan raskauden ajan ultraääniseulontatutkimusten suorittamiseen. Opiskelija oppii ammatin tietoperustan, laitetekniikan ja työssä tarvittavat kädentaidot.

Koulutuksen teemat:

  • Potilasturvallisuus, etiikka ja ergonomia työssä.
  • Ultraäänifysiikka, laiteoppi ja laadunvarmistus.
  • Patofysiologia, anatomia ja raskauden ajan ultraääniseulontatutkimukset ja loppuraskauden ultraäänitutkimukset.
  • Työn kehittäminen omassa työympäristössä.
  • Osaamisen näyttö.

 

Toteutus

Koulutus sisältää sekä lähiopetusjaksoja että ohjattua työpaikkakoulutusta omassa työyksikössä (loppuraskauden ultraäänitutkimukset). Opiskelu toteutetaan monimuoto-opiskeluna Moodle -verkko-oppimisympäristöä hyödyntäen. Opiskelusta pääosa toteutetaan työssä oppimisena, käytännön työtehtävissä ultraääniyksikössä. Koulutukseen kuuluu myös yritysvierailuja, jotka ovat opiskelijoille vapaaehtoisia.

Osaaminen osoitetaan kolmivaiheisella näyttökokeella (I trimesteri, II trimesteri ja loppuraskauden ultraäänitutkimus). Näyttökokeen voi suorittaa halutessaan kaksiosaisena ilman loppuraskauden ultraäänitutkimusta. 

Ensimmäisenä lähiopetuspäivänä toimitetaan todistus suoritetusta toimipaikkakoulutuksesta sekä I - ja II- trimesterin seulontatutkimuksista.

Aika ja paikka

Koulutuksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki

Naistenklinikka, Haartmaninkatu 2, 00290 Helsinki

Hinta

1790 € + alv 24 % (2219,60 €)

Ilmoittautuminen

Koulutuksen ilmoittautuminen avataan myöhemmin. 

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti suunnittelijalle (2) viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.