Sähkö- ja automaatiotekniikan väyläopintojen aloittaminen

Tervetuloa opiskelemaan Metropolia Ammattikorkeakouluun sähkö- ja automaatiotekniikan väyläopintoja!

Opinnot alkavat perjantaina 27.1. klo 9-13 Metropolian Myyrmäen kampuksella luokassa MMC308. Ensimmäisellä kerralla tutustut opiskelukavereihin, Metropoliaan ja Myyrmäen kampukseen, ammattikorkeakouluopintoihin ja opinnoissa käytettäviin sähköisiin järjestelmiin.

Opinnot kestävät 1,5 vuotta, ja opetuspäivä on aina perjantai. Osa opetuksesta tapahtuu lähiopetuksena Myyrmäen kampuksella ja osa etäopintoina. Opintoja ei ole mahdollista suorittaa kokonaan etäopintoina. Opiskeluryhmäsi tunnus on SA23Avoin. Tällä ryhmäkoodilla löydät lukujärjestyksen lukkarikoneen kautta. Huomioithan, että lukujärjestys vaihtelee viikoittain.

Alle on koottu tietoa Metropolian käyttäjätunnuksista ja käytännön asioista, jotka voit tehdä jo ennen opintojen aloitusta.

Metropolian käyttäjätunnusten aktivoiminen

Aktivoi Metropolian käyttäjätunnukset jo etukäteen, jotta pääset kirjautumaan Metropolian järjestelmiin. Aktivoiminen onnistuu henkilökohtaisten pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Ohje tunnusten aktivointiin löytyy Metropolian tietohallinnon sivuilta.

Muista ottaa käyttäjätunnus ja salasana talteen - tarvitset näitä jokaisella opetuskerralla. Kun olet saanut tunnukset aktivoitua, voit kirjautua ja käydä tutustumassa Metropolian OMA-intranettiin. OMAan tutustutaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla.

Zoom-tunnukset

Metropoliassa käytetään paljon Zoomia (ja Teamsiä) etäopetuksen välineenä. Suosittelen lataamaan koneellesi Zoom Client for Meetings sovelluksen.

Kun olet aktivoinut Metropolian tunnukset, kannattaa kirjautua myös Zoomiin Metropolian tunnuksilla. Katso miten kirjaudut Zoomiin Metropolian tunnuksilla Metropolian tietohallinnon pdf-ohjeesta.

Kaikki opintoihin liittyviin ohjelmiin tulee aina kirjautua Metropolian tunnuksilla.

Pilvipalvelujen käyttöehtojen hyväksyminen

Metropolia tarjoaa kaikille käyttäjilleen Googlen ja Microsoftin pilvipalvelut. Opinnoissa käytetään ainoastaan Metropolian tunnuksia, joten kaikkien opiskelijoiden täytyy hyväksyä pilvipalveluiden ehdot opintojen alussa. Etäopinnoissa käytettävän Microsoft Teamsin käyttö tai Office-paketin lataus ei onnistu ennen kuin pilvipalvelut on hyväksytty. Ehtojen hyväksyntä päivittyy muutaman tunnin viiveellä, joten siksi hyväksyminen kannattaa tehdä jo ennen opintojen alkua. Hyväksy pilvipalveluiden ehdot täällä Tietohallinnon sivustolla.

Metropolian Tietohallinnon opiskelijan selviytymisopas

Kaikki opiskelijat saavat käyttöönsä esimerkiksi Office 365 ProPlus -paketin, jonka latausohjeet löytyvät Tietohallinnon sivuston selviytymisoppaasta. Lataamisen onnistuminen vaatii, että pilviehtojen hyväksyntä on ehtinyt päivittyä.

Yhteystiedot

Otathan yhteyttä, jos sinulle herää kysymyksiä. Monet asiat toki selviävät sitten opintojen alkaessa.

Tapaamisiin perjantaina 27.1. klo 9 Myyrmäen kampuksella!

Hanna Järvinen
koulutussuunnittelija
puh. 040 543 2795
hanna.jarvinen [at] metropolia.fi